Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 27.04.2024, 01:31

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 83 84 »

«Найдовше живуть люди веселі, ті що не сумують, які ідуть по життю з піснею»

Ян Ларрі, чеський письменник.

Поважний вік – найпрекрасніша пора життя. Це золота пора осені, час збирання плодів – підсумок трудових та творчих досягнень цілого покоління. Це початок нового життя, причому цікавого і різноманітного. Похилий вік – це своєрідний обов’язок, який слід виконати: варто прожити кілька десятиліть з користю для себе і для оточуючих.

01 жовтня в Міжнародний день людей похилого віку, бібліотечні працівниці райцентру в парку в центрі селища організували святкове паті «Завжди молоді!», для людей поважного віку.

Книжкові новинки, пісні молодості, танці, приємне спілкування, горнятко гарячого чаю з солодощами згуртували активних, молодих душею жителів та гостей селища, яким старіти немає часу. Наприклад, баба Катя з села Лісового у свій поважний вік є опікуном п’яти онуків, оптимістка, живчик, має великі плани на майбутнє, адже живе не тільки заради себе, а й заради своїх онуків і хоче поставити всіх онуків на ноги.

Ось, заради таких енергійних та життєрадісних людей в нашій книгозбірні плануються систематичні посиденьки «Старіти? Немає часу!», які розрадять, згуртують, об’єднають… шановне панство.

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 339 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 02.10.2019 | Коментарі (0)


Всеукраїнський день бібліотек, свято, яке щорічно святкуємо 30 вересня, в красиву, осінню, золоту пору року.

Напередодні свята, працівники книгозбірні та наші користувачі працювали, творили, майстрували, щоб створити справжню святкову атмосферу  для всіх відвідувачів бібліотеки. Фойє нашої книгозбірні прикрашають святкова інсталяція «Друге життя книгам», фотозона «Я люблю читати!», біля якої може сфотографуватись кожен бажаючий, передавши свою любов до читання.

Святкового дня, 30 вересня, у книгозбірні діяло «Бібліо-кафе» – дегустації літературних новинок і бібліотечних послуг із запашною кавою та солодощами. Також проводили акцію дублер – шоу: «Бібліотекар на годину», користувачів книгозбірні обслуговувала голова районного літературно-мистецького об’єднання «Рокита» Волошина Анна Михайлівна. Провели вуличну акцію із розповсюдження рекламних листівок «Зустрінемось у бібліотеці!».

Директор КЗ «Рокитнівська ЦБС» Юлія Коханевич відвідала обласний святковий захід, що проходив в головній книгозбірні нашої області, Рівненській обласній бібліотеці. Адже під час святкування професійного свята нагороду отримувала наша колега Ірина Куришко, завідуюча Томашгородською міською бібліотекою, за перемогу в обласному конкурсі-огляді сільських бібліотек Рівненської області «Краща сільська бібліотека», який ініціювала Громадська організація «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації». Ми щиро радіємо та вітаємо колегу з перемогою та нагородою.

Цей професійний рік був щедрий для нас на перемоги, професійні подорожі, в тому числі і закордонні, на участь у різноманітних обласних конкурсах, навчаннях, тренінгах, майстер класах…

Ми навчаємось, працюємо, креативимо… для вас, наші найкращі користувачі, щоб ви завжди могли сказати бібліотека@ - моя територія, мій відкритий PROстір. І найвищою нагородою для нас є теплі слова вітань від наших щирих друзів.

Оксана Лісовець.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1205956336255749

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 370 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 02.10.2019 | Коментарі (0)


29 вересня  в мальовничому комплексі відпочинку «Мисливець», село Остки, відбувся перший на Рівненщині еко-фестиваль українських бардів під відкритим небом «Бурштинові рими».

Дуже насичена, творча програма порадувала всіх пошановувачів слова, пісні, танцю, творчого спілкування… Захід відбувся за ініціативи місцевого літературного об’єднанням «Рокита» у співорганізаторстві з Рівненською організацією Національної спілки письменників України. Суперові, творчі виступи гостей фестивалю, членів Рівненської організації Національної спілки письменників України, членів районного літературно-мистецького об’єднання «Рокита», талановитих жителів смт Рокитне, с. Сновидовичі надихнули, потішили, стимулювали… на творчість. Особлива подяка працівникам Остківського та Сновидовицького СБК, працівниці бібліотеки-філії с.Остки, с. Сновидовичі за прекрасні пісенні, танцювальні номери, гостинний, багатий на смаколики стіл.

Долучились до еко-фестивалю і бібліотечні працівниці центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей бібліотеки філії сіл Остки та Сновидовичі, Рокитне, Борове, Карпилівка, Олександрівка. Для гостей та учасників свята бібліо-майстрині провели майстер класи «Мішечок хорошого настрою», «Подарункова квітка для мами», «Патріотичні браслети». Бібліотекарка бібліотеки-філії с.Олександрівка на святковій сцені зачитала вірш місцевого поета Миколи Трубілка «По губяки ми ходілі».

Вдячні організаторам свята голові районного літературно-мистецького об’єднання «Рокита» Анні Михайлівні Волошиній та голові Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірині Баковецькій-Рачковській за вручену нам грамоту, яку отримала керівник КЗ «Рокитнівська ЦБС» Юлія Коханевич.

Все пройшло творчо та святково, впевнені, що еко-фестиваль українських бардів під відкритим небом «Бурштинові рими», «приживеться» на Рокитнівщині, і щороку буде набирати обертів.

Оксана Лісовець.

Фото Леоніда Іщука.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1205775232940526


Категорія: Архів новин | Переглядів: 334 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 01.10.2019 | Коментарі (0)


Напередодні нашого професійного свята - Всеукраїнського дня бібліотек, 30 вересня, працівники книгозбірні та наші користувачі працювали, творили, майстрували, щоб створити справжню святкову атмосферу  для всіх відвідувачів бібліотеки.

Для юних користувачів, постійних наших помічників провели творчу майстерку: «Книжкові інсталяції-друге життя книгам», творчі книжкові поробки тепер прикрашають стіну у фойє бібліотеки перетворившись у інсталяцію «Друге життя книгам». Дружно та творчо попрацювали і над створенням святкової фотозони «Я люблю читати!», яка також розміщена у фойє книгозбірні, і біля якої може сфотографуватись кожен бажаючий, передавши свою любов до читання.

Свято наближається. Бібліотека@ - твоя територія, твій відкритий PROстір. Святкуймо разом!

Оксана Лісовець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 359 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.09.2019 | Коментарі (0)


З 18 по 22 вересня поточного року у місті Львів відбувся форум видавців у Львові – книжковий ярмарок – головний культурний фестиваль країни!

Учасниками культурного заходу, з 20 по 22 вересня, були і троє бібліотечних спеціалістів Рокитнівщини це: директор КЗ «Рокитнівська ЦБС» Юлія Коханевич, провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ Оксана Лісовець, бібліотекар бібліотеки-філії с. Карпилівка Наташа Бричка (Наталя, переможець розіграшу на безкоштовну участь у X Львівському міжнародному бібліотечному форумі від @Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації).

26 BookForum – це понад тридцять локацій по всьому Львову, у програмі вказано 700 подій, найкращі українські та зарубіжні автори, величезна кількість новеньких, топових книг та їх пошановувачів, шкода, що фізично не можливо встигнути на всі заходи.

Для мене особисто (Оксани Лісовець), 26 BookForum був першим, але після побаченого та пережитого можу з впевненістю сказати, що не останній. Адже саме тут можна побачити, почути, купити книгу, взяти автограф, сфотографуватись з улюбленими авторами – Андрій Кокотюха, Жанна Куява,  Галина Вдовиченко, Володимир Лис, Надія Гуменюк, Світлана Талан, Арундаті Рой, Ельчін Сафарлі, Макс Кідрук, Василь Шкляр, Дара Корній, Андрій Любка, Оля Фреймут, Сергій Жадан, Марія Матіос… А ще погуляти чарівними вуличками осіннього Львова, хіба ж це не щастя..! А, ще, саме тут переконуєшся, що для українців КНИЖКИ МАЮТЬ ВАГУ, тож ЧИТАЙТЕ! МРІЙТЕ! ДІЙТЕ!.

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 378 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)


Рокитнівщина – край поліський, щедрий природою і людьми. Кожне село має свою історію. Пізнавати цю живу історичну конкретність, знати її – духовна потреба і святий обов’язок всіх поколінь.

В районні знаходиться 32 природно-заповідних об’єктів, загальна площа яких становить 25% від заповідного фонду області.

22 вересня працівники бібліотеки започаткували перший виїздний туристичний маршрут:

- напилися джерельної води в «Живоносному джерелі»;

- приклонилися відбитку стопи божої матері с.Масевичі;

- відали шану древлянським похованням (валунні поля в долині р.Льви поблизу с.Старики);

- відвідали одне з заповідних місць районну – «Осницьке водосховище».

Учасники вело-мандрівки «Стиль життя: подорожі, мандрівки, активний відпочинок», завдячують своїм провідникам, бібліотекарю бібліотеки-філії с.Масевичі Марії Трохимівні Мартинюк та жителю смт.Рокитне, члену літературно-мистецького об’єднання «Рокита» Сергію Миколину.

Антоніна Боровська.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1199479316903451


Категорія: Архів новин | Переглядів: 441 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 24.09.2019 | Коментарі (0)


Друзі-книголюби, наша книгозбірня долучилась до участі у книжковій премії "Еспресо. Вибір читачів 2019”. Телеканал «Еспресо» три роки поспіль проводить книжкову премію, головною відмінністю якої є те, що переможців визначатимуть читачі в бібліотеках.

Експертне журі книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" обрало трійку фіналістів у номінації "Література для дорослих"

Трійка фіналістів книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" у номінації "Література для дорослих" за підсумками таємного голосування експертів наступна:

 

 

 

 

 

 

"Фонетика тиші" (вибрані твори, том 1), Іван Андрусяк (видавництво "НК-Богдан")

До першого тому вибраних творів відомого поета і дитячого письменника Івана Андрусяка увійшли твори, адресовані дорослим читачам. Три поетичні розділи показують творчу еволюцію автора: від декадентських віршів періоду легендарного літгурту «Нова деґенерація» (1990-і роки, збірки "Депресивний синдром", "Отруєння голосом», «Шарґа») через «розщеплення семантики» (2000-і роки, збірки "Повернення в Ґалапаґос", "Часниковий сік", "Писати мисліте") до медитативної пейзажно-філософської лірики (2010-і роки, збірки "Неможливості мови", "Книга трав, дерев і птахів", "Чорний лелека"). Проза представлена повістю-метафорою "Реставрація снігу".

 

 

 

 

 

 

 

"За спиною", Гаська Шиян (видавництво "Фабула").

27-річна Марта із покоління солом’яних сиріт — понуре дитинство у маленькому містечку, мама, яка покинула сім’ю заради заробітків в Італії. Але це лише стало поштовхом до того, щоб зробити успішну кар’єру ейчара в айті-галузі. Марта щиро насолоджується комфортом та добробутом, який створює для себе і для свого бойфренда Макса, і намагається триматися осторонь політичних новин.

Аж ось в один момент її затишний світ перевертається догори ногами. Макс бере повістку в армію. Марта намагається відповідати суспільним очікуванням і прийняти такий крок, але внутрішній конф­лікт і образа за те, що він не залишився з нею, не дають їй спокою. Їй здається, що це дуже хибний спосіб довести свою маскулінність, і це відчуття загострюється із наростанням сексуальної фрустрації.

Гострий внутрішній конфлікт, який намагається подолати головна героїня, спровокований переоцінкою цінностей і тілесністю, яку не завжди вдається приборкати. Як вона долає депресію? Які рішення приймає? І головне: куди її приводить намагання втечі?

 

 

 

 

"Братство", Олег Криштопа (видавництво "Вавилонська бібліотека").

Документальний роман, побудований на основі матеріалів слідчої справи Україно-Слов’янського (Кирило-Мефодіївського) товариства: протоколів ,допитів, очних ставок, зізнань, доносів та донесень. У книзі оживають братчики, молоді люди, що несподівано опинилися в руках політичної поліції й по-різному пройшли випробування: вічно роздвоєний у всьому Пантелеймон Куліш, боязкий інтелектуал Микола Костомаров, невільник честі Микола Гулак та іронічний Тарас Шевченко.

Тут оживають і герої з потойбіччя: керівник Третього відділу граф Орлов, шеф жандармів Дубельт, київські губернатори Фундуклей та Бібіков, цар Микола І.

Врешті, якщо прочитати історію ще раз й уважно, то в ній проступає відомий біблійний сюжет: з Юдою і тридцятьма срібняками, Петром, який тричі відрікся, Пилатом, що вмиває руки, та Месією.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 355 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 19.09.2019 | Коментарі (0)


18 вересня 2019 року об 11.00 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Навчальний рік—без травматизму: дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з питань охорони праці закладами освіти».

 

Володимир Ситник, начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Рівненській області, спікер вебінару, розкрив тему вебінуру, розповів про законодавчі і нормативно-правові акти з питань охорони праці закладів освіти.

Присутні почули відповіді спеціаліста по темі вебінару.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 313 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 19.09.2019 | Коментарі (0)


Шановні користувачі бібліотеки, жителі та гості селища, Рокитнівська районна бібліотека запрошує Вас приєднатися до вело-мандрівки «Стиль життя: подорожі, мандрівки, активний відпочинок», до Дня туризму в Україні. Маршрут: – відбиток стопи Божої матері – «Живоносне джерело» с. Масевичі - валунні поля в долині р. Льви поблизу с. Старики.  Виїзд від районної бібліотеки об 11.00 год в неділю 22 вересня.

Антоніна Боровська.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 375 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 18.09.2019 | Коментарі (0)


18 вересня 2019 року об 11.00 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Навчальний рік—без травматизму: дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з питань охорони праці закладами освіти».

 

Спікер вебінару:

-  Володимир Ситник, начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Рівненській області.

 

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми онлайн-консультації.

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

e-mail: rvbiblio@gmail.com


Категорія: Архів новин | Переглядів: 330 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 17.09.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов