Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 09:22

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 83 84 »

В неділю, 03 листопада, активні, спортивні, стильні мандрівники, жителі селища прийняли участь у черговій вело-мандрівці «Стиль життя: подорожі, мандрівки, активний відпочинок», яку організували працівниці Рокитнівської центральної районної бібліотеки.

Стартувала вело-подорож від Рокитнівської центральної районної бібліотеки де наш гід, Антоніна Боровська, ознайомила групу з маршрутом вело-мандрівки, і подорож-екскурсія розпочалась. Першою локацією подорожі був Рокитнівський дендропарк, прогулюючись осіннім парком учасники екскурсії дізнались коротку інформаційну довідку про дендропарк, ознайомились з флорою і фауною, зарядились енергією і рушили до наступної локації. Польський військовий цвинтар смт. Рокитне.

Далі маршрут пролягав у село Рокитне, де під опіку екскурсантів взяла бібліотекар бібліотеки-філії с. Рокитне Світлана Ничипорчук. Пані Світлана провела екскурсію по музейній експозиції «Народна творчість с. Рокитне», що діє в бібліотеці-філії с. Рокитне та за бажанням групи екскурсію по бібліотеці. Далі група відвідала Свято-Успенський храм, пройшлися до Древлянських поховань, попросили здоров’я, енергії та сили у 400-та літнього дуба (пам'ятка природи на території школи). Наступна зупинка нашого маршруту була біля пам'ятника «Пушка» (пам’ятник встановлено на честь 30-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників), далі спинились біля пам’ятного хреста, що встановлений на березі місцевої річки з нагоди 1030 річниці Хрещення Київської Русі-України та вшанування пам’яті князя Володимира. Задум про створення пам’ятного знака належить настоятелю Свято-Успенського храму протоієрею Йосипу (нині нажаль вже покійному).

Рухаючись вулицею Богдана Хмельницького вело-мандрівники прямували до місцевого цвинтаря де похований відомий пророк Терентій Іванович Люмах (провидець Терешко). Він жив на хуторі поблизу Рокитного. Неписьменний чоловік пророкував на багато десятиліть уперед. Передбачив більшовицький переворот, розстріл царської сім'ї, Другу світову війну, масове винищення євреїв, створення атомної зброї, а також науково-технічний прогрес: виникнення телебачення, засобів мобільного зв'язку, Інтернету... Колись хуторянина вважали його чудним, а нині вражаються його передбаченнями.

Кінцевою точкою маршруту було місце відпочинку у ліску неподалік дороги. Чудово облаштована місцина, яка видно одразу користується великою популярністю у відпочивальників, але на жаль не кожен відпочивальник має бажання після себе по прибирати. Тож, наша туристична група ще й організувала акцію «Я еко-турист» під час якої прибрали галявину від сміття. Насичені мандрівкою, емоціями, інформацією, трошки потомлені всі заслужили і на відпочинок. За приємним спілкуванням спостерігали чудові краєвиди – захід сонця, зігрівались ароматним чаєм зі смаколиками приготовленими хазяйками-мандрівницями.

Вдячні організаторам, всім учасникам вело-мандрівки за активно, корисно, приємно проведений час, рухливий відпочинок, ви СУПЕРОВІ. Подорожуймо, мандруймо, активно відпочиваймо, адже наш край багатий на туристичні маршрути.

Оксана Лісовець.

 

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1235761466608569


Категорія: Архів новин | Переглядів: 484 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 05.11.2019 | Коментарі (0)


31 жовтня по 2 листопада 2019 року в м. Полтаві відбулась школа культурного менеджменту для сектору літератури (для представників Полтавської, Житомирської, Запорізької, Донецької (підконтрольна Україні частина), Рівненської областей). Організатори: ГС «Українська асоціація освіти дорослих» (УАОД) за підтримки Українського культурного фонду.

Учасниками школи  стали і двоє представників з Рокитнівщини це: директор КЗ «Рокитнівська ЦБС» Юлія Коханевич, провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ Оксана Лісовець.

Під час 3-денної практики з провідними фахівцями у галузі проектного та грантового менеджменту, видавничої справи, маркетингових комунікацій та культурних інновацій отримали нові знання, почули багато корисної інформації. Щиро вдячні тренерам за корисну та цікаву інформацію. А, ще школа – це цікаві знайомства, корисні ідеї та поради по промоції читання, знайомство з містом Полтава, суперово проведений час.

Оксана Лісовець.

 

 

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 339 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 04.11.2019 | Коментарі (0)


Бібліотеки-центр культурного та духовного збагачення. З цією метою працівники бібліотеки об’єднали для спілкування категорію населення громади, люди поважного віку, для організації їх дозвілля з метою духовної консолідації, змістовного відпочинку та оздоровлення.

Стрімке зростання чисельності кількості літніх людей, особливо жінок, спостерігається повсюдно і вони є основними найактивнішими читачами нашої книгозбірні. Тож,  саме для такої категорії людей щомісячно організовуватимуться бібліотечні посиденьки «Старіти? Немає часу!».

31 жовтня в читальній залі книгозбірні відбулась організаційна зустріч бібліотечних посиденьок на які завітали працюючі і непрацюючі бабусі-пенсіонери, жінки поважного віку, а загалом пані яким 45+.

У ході спілкування  смакуючи запашною кавою було намічено черговість  зустрічей, а також тематику  наступних посиденьок. Також присутніх ознайомили з книгою Мирослава Дочинця «Многії літа. Благії літа», зачитувались заповіти 104- річного карпатського мудреця Андрія Ворона–як жити довго в здоров’ї, щасті та радості. Слухачам настільки сподобалась книга, що для них одразу в інтернет-центрі книгозбірні оформили замовлення книги в інтернет магазині «Клубу сімейного дозвілля».

Час зустрічі пролетів дуже швидко, адже, коли його проводиш з користю та у приємній компанії години видаються хвилинами.

Тож, враховуючи побажання, пропозиції членів нашої групи ми вже в процесі підготовки наступних зустрічей, та вже з нетерпінням чекаємо на наших гостей.

Антоніна Боровська.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 289 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 04.11.2019 | Коментарі (0)


Шановні користувачі бібліотеки, жителі та гості селища, Рокитнівська районна бібліотека запрошує Вас приєднатися до чергової вело-мандрівки «Стиль життя: подорожі, мандрівки, активний відпочинок».

Маршрут: – Рокитнівський дендропарк – польське кладовище смт Рокитне - музейна експозиція «Народна творчість с. Рокитне в бібліотеці-філії с. Рокитне - Свято-Успенський храм - Древлянські поховання  - пам'ятка природи – 400-та літній дуб - пам'ятник «Пушка»  – паломництво до могили провидця Терешка (Терентія Івановича Люмаха) с. Рокитне.

Виїзд від районної бібліотеки о 12.00 год. в неділю 03 листопада.

Тел. для довідок (03635) 2-19-54

Антоніна Боровська.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 353 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 30.10.2019 | Коментарі (0)


З метою поглиблення і удосконалення практичної і теоретичної підготовки бібліотекарів, освоєння нових ділянок роботи, нових функціональних обов’язків, бібліотечних технологій 23-24 жовтня 2019 року було проведено стажування новопризначених бібліотечних працівників: Кибукевич Ірину- с. Більськ, Ліщук Наталію -  с. Томашгород, Случич Любов - с. Познань.

         Перший день занять  походив на базі центральної районної бібліотеки. Новопризначені працівники отримали кваліфіковані консультації про роботу з фондом, ведення облікових документів, планування та звітність в бібліотеці, про довідко-бібліографічний апарат бібліотеки, довідково-бібліографічну та інформаційно – бібліографічну роботу від спеціалістів районної ланки.

Другий день занять проходив на базі бібліотеки-філії с.Карпилівка куди були запрошені ще три працівники із сіл Дерть- Чубик Наталія, Буда- Кисорець Тетяна та Хміль- Ковалевич Валентина, які були призначені в 2018 році.

Заняття розпочала завідуюча бібліотекою-філією с.Карпилівка Бричка Наталія, яка провела екскурсію по бібліотеці та розповіла про основні напрямки роботи:

- Створення комфортного середовища в бібліотеці.(Розповіла та на власному досвіді продемонструвала зонування бібліотеки);

- Краєзнавча робота в бібліотеці. Бібліотечний туризм.(Розповіла про створення музейної експозиції «Народні умільці села» та про туристичний маршрут по населеному пункту Карпилівка);

- Співпраця з органами місцевої влади. Робота з громадою;

- Робота з дітьми.( В бібліотеці є окрема кімната для обслуговування дітей, яка вражає своїм оформленням).

Про впровадження в роботу бібліотек інноваційних форм роботи; національно-патріотичне виховання молоді; розвиток бібліотечних послуг на основі інформаційно – комунікативних технологій. Реєстрація бібліотек-філій в соцмережах; реклама бібліотеки розповіла провідний методист центральної районної бібліотеки Гуз Марія.

На завершення стажування було проведено анкетування учасників стажування. Під час підведення підсумків працівники ділись враженнями та висловили думку що проведення стажування на базі бібліотек-філій вважають більш ефективним. Молоді колеги змогли запозичити дуже багато цікавих ідей.

Марія Гуз.

  


Категорія: Архів новин | Переглядів: 419 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 29.10.2019 | Коментарі (0)


Друзі, сьогодні Інтернет-центр нашої книгозбірні святкує іменини, нам – 8 років. На сьогоднішній день Інтернет-центр Рокитнівської центральної районної бібліотеки - це сучасна інформаційна платформа, що сприяє професійному, та особистісному розвитку громади. Відповідаючи на вимогу часу, бібліотека спрямовує свою діяльність на якнайповніше задоволення інтересів та запитів користувачів, забезпечуючи доступ до друкованих та електронних інформаційних ресурсів.

Можливість доступу до Інтернет-ресурсів користувачі нашої бібліотеки одержали у вересні 2011 року з відкриттям Інтернет-центру Рокитнівської центральної районної бібліотеки, який створено за програмою «Бібліоміст» "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету". Інтернет став невід’ємною складовою частиною інформаційних ресурсів бібліотек, а надання доступу до нього – звичною бібліотечною послугою. Завдяки наявності Інтернет-центру бібліотека може задовольнити широке коло професійних, освітніх, дозвілєвих запитів користувачів і надати бажаючим доступ до світових інформаційних ресурсів.

Забезпечення сприятливих умов роботи в Інтернет-центрі; надання консультативної допомоги в процесі здійснення користувачами пошуку необхідної інформації та її обробки; вивчення інформаційних потреб користувачі; проведення індивідуального навчання читачів роботи в мережі Інтернет, надання необхідних консультацій; формування у користувачів потреби в інформації, популяризування серед користувачів бібліотек ресурсів мережі Інтернет; надання додаткових послуг зі сканування, ксерокопіювання, комп’ютерного набору, запису на зовнішні носії було і залишається основним завданням Інтернет-центру.

Центр Рокитнівської ЦРБ обладнаний 5-ма комп’ютерами. До послуг користувачів принтер та сканер, зона Wi-Fi, що дозволяє працювати у бібліотеці із своїми комп’ютерними ґаджетами. Сучасна технологія бездротового доступу до мережі Інтернет - Wi-Fi виборола широку популярність у студентів і ділових людей, які ведуть динамічний спосіб життя. Така послуга не тільки підвищує рівень інформатизації жителів селища, а й робить Інтернет ще доступнішим. Тому в Інтернет-центрі та центральній бібліотеці діють зони Wi-Fi.

Інтернет - центром постійно надаються консультації та практична допомога, в пошуку необхідної інформації в Інтернет - мережі, виконуються пошукові роботи з певних тем. Студенти, школярі використовують Інтернет для пошуку курсових, рефератів, беруть участь у різноманітних конкурсах, вікторинах, спілкуються в чатах, соціальних мережах.

Популярними послугами е-урядування у звітному році були: створення  «Особистого кабінету» на сайті https://104.ua/ua/  - сайт для споживачів природного газу (покази лічильників); формування та друк рахунку для оплати за спожиту електричну енергію. «Особистого кабінету»  на сайті https://www.roe.vsei.ua/ - побутового споживача електроенергії: контроль розрахунків за спожиту електричну енергію (покази лічильників); формування та друк рахунку для оплати за спожиту електричну енергію.

Популярними також є послуги у сфері освіти: реєстрація на пробне ЗНО, реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (друк запрошень), реєстрація електронного кабінету вступника, електронне подання заяви на вступ до вищого навчального закладу України.

Інтернет - центр став великим помічником для колективу бібліотечних працівників. Центр є освітнім майданчиком для проведення: семінарів, навчань, тренінгів, трансляції он-лайн конференцій та вебінарів. Підвищується рівень інформаційної культури та комп’ютерної грамотності як користувачів так і бібліотекаря.

Інтернет-центр надає можливість безкоштовно працювати в Інтернет у режимі on-line; шукати інформацію в комп'ютерних мережах; отримати фактографічні, аналітичні та тематичні довідки; скористатись послугами електронної пошти (E-mail). А головне – ви отримуєте рівний для всіх доступ до інформації.

Інтернет – центр бібліотеки став чудовим майданчиком для проведення  цікавих заходів, зокрема: відео презентацій, віртуальних путівників, цікавих, пізнавальних он-лайн ігор, Тижнів Інтернету в бібліотеці… та багато іншого.

Всі ці 8 років ми працюємо, щоб вам було цікаво, корисно, пізнавально… Далі буде не менш інформативно, освітньо, творчо… Працюємо для вас, чекаємо на вас разом ми  - СИЛА..!

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 420 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.10.2019 | Коментарі (0)


Друзі, пропонуємо вашій увазі книжкову підбірку історичних книг.  Історичні історії не відпустять Вашу увагу до останньої сторінки.

Відпочивайте корисно і нехай ця осінь вам принесе море цікавих подій, радість спілкування, безліч позитиву. Гарних осінніх вражень!

КНИГА - завжди розділить з вами радість осені.

 

 

 

 

Апанович, О. М.

Козацька енциклопедія для юнацтва : Кн. ст. про іст. буття укр. козацтва / Олена Апанович ; упорядкув., текстол. підготов. О. Яремій­чук ; наук, ред., авт. післямови Ю. Мицик. - К.: Веселка, 2009. - 719 с. : іл.

Книжка видатного історика і письменниці О. М. Апанович (1919-2000) адресована найширшим читацьким колам, та насамперед допитливому юнацтву. Хоча статті в книжці розміщені за алфавітом, вона не є класичною академічною енциклопедією, оскільки не обтяжена довідковим апаратом. Залучення широкого спектра наукових джерел, всебічність охоплення істо­ричної інформації поєднані з популярністю, художністю викладу, що значно полегшує сприйняття історичного матеріалу. Саме тому книжка виконува­тиме не тільки довідкову, енциклопедичну функцію, служитиме навчальним посібником для школярів і студентів, а й стане захоплюючим читанням для всіх небайдужих до історії, сприятиме вихованню національної свідомості, утвердженню в суспільстві української національної ідеї.

 

 

 

 

ГУК НАТАЛЯ

Євромайдан. Звичайні герої. - К.: Брайт Стар Паблішинг, 2015. - 144 с.

Це збірка розповідей про звичайних і водночас неймовірних людей, які створили революцію 2013 - 2014 років. Тут усього потрошку: долання меж і страхів, шалена любов до Батьківщини, рішучість діяти, бажання залишити нащадкам єдину та квітучу Україну, переосмислення буття й відкриття ново­го себе, сміливість відстоювати свободу, перемога над байдужістю, буденні дива. Але основа всіх подій єдина - прагнення змінити світ на краще та віра, яка не знає слова «неможливо».

 

 

 

 

 

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 410 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.10.2019 | Коментарі (0)


11 жовтня у фойє районного будинку культури діяла святкова виставка «Козаку найперше – воля, Козаку – найперше честь!».

Виставка діяла з нагоди святкових урочистостей до Дня Захисника України.

З 11 по 20 жовтня святкова виставка до Дня Захисника України, Дня Українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Утворення Української Повстанської Армії діятиме в читальній залі нашої книгозбірні.

Запрошуємо до перегляду та до читання.

 

 

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 292 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.10.2019 | Коментарі (0)


9 жовтня 2019 року об 11 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на теми: «Як ідентифікувати та безпечно експлуатувати АЗС та АГЗП»; «Легалізація праці на Рівненщині: результати, виявлені типові порушення».

Спікери вебінару:

- Наталія Токарець, (начальник відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки та гірничого нагляду Управління).

- Юрій Морозюк, начальник відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління_Держпраціу Рівненській_області.

 

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалістам стосовно тем онлайн-консультації.

 

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

e-mail: ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 310 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.10.2019 | Коментарі (0)


02 жовтня о 10 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Твоє право" на тему: "Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно. Особливості правового регулювання".

 

Спікери вебінару – Ігор Єрьомкін, адвокат, що співпрацює з Рівненським МЦ з надання БВПД. Олександр Биков, головний спеціаліст Рівненського МЦ з надання БВПД.

Присутні почули відповіді спеціалістів по темі відеоконференції.

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 303 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 03.10.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов