Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 15:41

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 83 84 »

З 04 по 13 вересня у фойє нашої книгозбірні демонструвалась пересувна інформаційно-просвітницька виставка «СИМВОЛ ТВОЄЇ СВОБОДИ. 100 років Державного герба України», створена Українським інститутом національної пам'яті у співпраці з видавництвом «Родовід».

З матеріалами, що представлені на виставці мали змогу ознайомитись користувачі бібліотеки, запрошені гості, жителі селища.

13 вересня для студентів медичного училища проведено історичний екскурс «Тризуб – священний символ української державності».

Оксана Лісовець.

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 308 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 16.09.2019 | Коментарі (0)


13 вересня на гостину до книгозбірні завітали студенти Рокитнівського медичного училища на чолі з викладачем історії України та мистецтва  Ничипорчук Світланою Олексіївною. Для студентів (І курс, спеціальність «Стоматологія» та ІІ курс спеціальність «Лікувальна справа») працівниці бібліотеки провели екскурсію по відділах книгозбірні.

Тетяна Лобач ознайомила присутніх з роботою абонементу: що потрібно, щоб записатися до бібліотеки, основними правилами книгозбірні, які книги є у фонді, книжкові новинки та інше.

З  послугами читальної зали та Інтернет-центру бібліотеки ознайомила Оксана Лісовець. Студентів проінформували про правила користування Інтернет-центром, правилами запису, можливостями віднайти потрібну інформацію, яка може бути відсутня у книжковому фонді книгозбірні. Також наголосила про консультаційні та навчальні послуги, і, про те, що інтернет-центр може бути хорошим майданчиком і для відпочинку: поспілкуватися з друзями, прийняти участь в різноманітних освітніх, ігрових… заходах.

Гостям дуже сподобалась бібліотечна молодіжна зона, адже це сучасне, комфортне, молодіжне середовище де можна почитати книжку, газету чи журнал. Тут постійно оновлюються книжкові виставки, виставки інсталяції, це комфортне місце для відпочинку та спілкування з друзями.

Бібліотекарі розповіли екскурсантам про різноманітні бібліотечні заходи: майстер-класи, флешмоби, літературні зустрічі, годин спілкування, відпочинку, он-лайн вікторин інше та запросили їх бути учасниками цих заходів.

На завершення обмінялися контактними даними з викладачем та старостами групи тож до подальших бібліотечних зустрічей.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 307 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.09.2019 | Коментарі (0)


За підсумками обласного конкурсу-огляду сільських бібліотек Рівненської області «Краща сільська бібліотека», який ініціювала Громадська організація «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації». Переможцем конкурсу-огляду «Краща сільська бібліотека» стала: - Бібліотека-філія смт. Томашгород Рокитнівського району, завідуюча Куришко Ірина Юріївна.

До шістки фіналістів конкурсу, крім переможця, увійшла - Бібліотека-філія с. Рокитне Рокитнівського району, завідуюча Ничипорчук Світлана Федорівна.

 

Мета конкурсу: виявлення зміни середовища сільських бібліотек області для підвищення комфортності бібліотечного обслуговування сільського населення, стимулювання творчої та професійної активності сільських бібліотекарів.

Щиро радіємо, горді за колег, адже це велика перемога для всієї нашої бібліотечної системи.

Наші кращі, щиро вітаємо колег Ірина Борейко, Світлана Ничипорчук. Так тримати, ви молодчинки.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 446 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 12.09.2019 | Коментарі (0)


Красуня осінь ще радує нас сонячними, теплими днями. Сонячні промінчики заглядають до наших будівель і «запрошують» на вулицю насолоджуватись осіннім теплом.

Саме такого, теплого осіннього дня працівниці відділу обслуговування вийшли поза стіни бібліотеки та в парку відпочинку в центрі селища організували для жителів та гостей селища літературну лавку «Читайте новинки», (в парку по вулиці Жовтнева).

Гостями нашої виїзної бібліотеки були студенти місцевого медучилища, відпочиваючі парку, гості та жителі селища. Радує те, що наших відвідувачів цікавлять новинки літератури, багато було питань, а чи є у нашій книгозбірні література по психології, мотиваційні книги, книги які є топовими в Україні та світі. Для відвідувачів літературної лавки, які ще не є нашими користувачами була роздана рекламна продукція з координатами нашої книгозбірні та переліком послуг.

Парк відпочинку це і місце де можна долучитись до Міжнародного руху Буккросингу. З метою просування читання колективом нашої книгозбірні ще у 2018 році встановлені вуличні бібліотеки - хатинки для буккросингу. Сьогодні ці хатинки поповнились новими книгами та журналами, а відвідувачам парку, студентам першого курсу медичного училища нагадали про популярний в світі процес Буккросинг.

Велика кількість відвідувачів нашої літературної лавки надихнула нас на подальші виходи в людні, популярні місця нашого селища, тож до скорої теплої, книжкової зустрічі. А, на разі запрошуємо всіх до нашої книгозбірні, почитати книги та періодику, скористатись безкоштовним Інтернетом та WI-Fi, творчо відпочити, відвідати книжкові, пересувні виставки, нагадуємо по 11 вересня в фойє книгозбірні діє пересувна інформаційно-просвітницька виставка «СИМВОЛ ТВОЄЇ СВОБОДИ. 100 років Державного герба України». Радо чекаємо на вас.

Оксана Лісовець.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1185626178288765

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 391 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 05.09.2019 | Коментарі (0)


У фойє нашої книгозбірні з 04 по 11 вересня діє пересувна інформаційно-просвітницька виставка «СИМВОЛ ТВОЄЇ СВОБОДИ. 100 років Державного герба України», створена Українським інститутом національної пам'яті у співпраці з видавництвом «Родовід».

Виставка дає можливість простежити еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення.

Тут можна побачити зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та ін.

Чекаємо Вас за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а.

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 397 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 04.09.2019 | Коментарі (0)


29 серпня - День пам’яті загиблих захисників України.

29 серпня, поточного року, українці вперше офіційно відзначатимуть День пам’яті загиблих захисників України.

Відзначати День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня постановив президент Володимир Зеленський. Цю дату було обрано, оскільки 29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України загинула найбільша кількість українських військових. До того ж, у цей час саме поспіли соняхи, але збирати їх було складно, адже в серпні 2014 року в цих соняхах, зокрема, тривали бої й залишалися загиблі українські захисники. Тому сонях – символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.

З метою вшанування пам'яті Героїв о 12.00 в книгозбірні проведена година вшанування «Пам’яті загиблих героїв…». Вшанували пам'ять загиблих воїнів в АТО, серед яких 6 Героїв – земляків.

Учасники вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання.

«Ми пам’ятаємо…».

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 1026 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (2)


24 серпня о 16. 00 годині на площі біля Рокитнівської райдержадміністрації відбулись районні святкування головного свята України Дня Незалежності. В рамках творчої співпраці між Костопільським та Рокитнівським районами рокитнівчан вітали гості з Костопільщини - народний аматорський ансамбль танцю «Веселка» та аматорська циркова студія «Каскад».

Бібліотечні працівники райцентру (центральної бібліотеки та бібліотеки для дітей) вже традиційно провели майстер-клас «З Україною в серці» по виготовленню патріотичних прикрас.

Також для гостей свята була оформлена патріотична виставка «Живи моя держава - Україно!».

Горді, що ми УКРАЇНЦІ. До наступних святкових зустрічей.

Оксана Лісовець.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1181093108742072

Патріотичний флешмоб «Україна – це МИ!», в рамках святкування 28_ої річниці Дня Незалежності України. 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 587 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.08.2019 | Коментарі (0)


Бібліотека – філія с. Рокитне КЗ «Рокитнівська ЦБС» – це «живий» багатогранний організм, усі процеси якого спрямовані на задоволення потреб реальних та потенційних користувачів бібліотеки.

Тому на базі бібліотеки – філії було проведено професійне рандеву «Палітра професійної майстерності» для бібліотечних працівників району. 

Зустріч розпочалася з вітального слова користувачів бібліотеки та учасників художньої самодіяльності сільського Будинку культури.

Організатор заходу - провідний методист Рокитнівської ЦРБ Людмила Іванівна Дудик зазначила, що  в бібліотеці створені всі умови для якісного обслуговування читачів. Бібліотека – це дозвіллєвий центр місцевої громади. Це також центр суспільного життя, оазис комфортного перебування, спілкування.

Завідуюча бібліотекою Ничипорчук Світлана Федорівна провела оглядову екскурсію по бібліотеці. В презентації «Рокитнівська сільська бібліотека в колі нових змін»  розкриті всі основні аспекти діяльності книгозбірні.     

Постійно в полі зору бібліотеки – соціокультурна діяльність. Переважна більшість масових заходів проводиться спільно з працівниками сільського Будинку культури. І про тісну співпрацю між закладами культури розповіла художній керівник Попач Ганна Федорівна.

Особливу актуальність  в даний час має музейна експозиція «Народна творчість с.Рокитне». Вона складається з таких розділів: «Співає родина Ковальчуків», «З народного джерела», «Пісня – доля моя». Завдяки музейній діяльності бібліотека стала улюбленим місцем зустрічей та спілкування людей різного віку. Було докладено багато зусиль і власних ресурсів для облаштування музейної експозиції стендами, вітринами для розміщення експонатів. Про це розповіли ведучі заходу  Попач Г.Ф. та Ничипорчук С.Ф., а підтримали їх піснею учасниці колективу «Куточане».

Для популяризації читання неможливо обійтись без співпраці з тими, хто творить  історію села – з талановитими жителями громади.  Великий інтерес і зацікавленість викликала  зустріч з жителькою с. Рокитне, художнім керівником колективу «Куточане» Ганною Панасюк. Вона читала свої вірші про рідний край і героїв АТО, а з внучкою Анною Панасюк виконали повстанський гімн, який сама і написала.

На захід завітали гості Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на чолі з директором Міхновою Юлією Олегівною.   Представники центру провели для бібліотекарів району захоплюючу гру «Правова монополія».

Сьогодні наша бібліотека – це місце зустрічі не тільки з книгою, а й з людьми, осередок відпочинку, дозвілля. Тому працівники Будинку культури  підготували для колег дійсно святковий захід з піснями, танцями «Ми діти твої, Україно».

Нові формати спілкування, фотозони, майстер-класи – все це дуже подобалося відвідувачам.

В кінці заходу зроблено спільне фото про хорошу зустріч.

Людмила Дудик.

 

Більше фото за посиланнями:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1179818585536191

Інтелек ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 352 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.08.2019 | Коментарі (0)


Книголюбів Рокитнівщини запрошуємо до читання книжкових best новинок - романи, детективи фентезі, поезію… У читальній залі нашої книгозбірні діють книжкові виставки «ЧИТАЙТЕ НОВИНКИ», «БУДЬ В ТРЕНДІ, ЧИТАЙ УКРАЇНСЬКЕ».

На вас чекають сучасні українські книги, історична література, книги у жанрі детектив, трейлер, книги про почуття, кохання, книги  про подорожі та географію, вірші, поезія, книги про чари, магію, жанр літератури фантастика, фентезі…

Чекаємо за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а

 

Оксана Лісовець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 479 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 27.08.2019 | Коментарі (0)


Друзі, запрошуємо вас на майстер клас патріотичних прикрас «З Україною в серці» (до Дня Незалежності України).

Чекаємо на Вас 24.08. на 15.30 годину площа біля Рокитнівської РДА вул. Незалежності,15.

Приходь сам, приведи друга, навчись робити власноруч класні патріотичні жовто-блакитні прикраси.

Локація для майстер класів включатиме патріотичну книжково-ілюстративну виставку «Живи моя держава – Україно!».

 

ЧЕКАЄМО САМЕ НА ВАС! ВСЕ БУДЕ ПАТРІОТИЧНО-СВЯТКОВО.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 385 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.08.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов