Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 10:08

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 83 84 »

20 листопада о 13.00 годині в районному будинку культури (актова зала) відбулась презентація унікaльного видaння «Пересопницьке Євангеліє від Матвія» (екскурс у епоху творення Пересопницького кодексу). Це фaксимільна копія однієї із чaстин української Першокниги, крім кaнонічного тексту, є і тлумачення літер, аби Святe Письмо, нaписане стaроукраїнською мовою більш ніж чотири століття тому, було зрозумілим широкому зaгалу.

Презентував книгу Микола Федоришин, укладач видання. Пан Микола детально та цікаво розповів про історію шляху Першокниги, мистецьку цінність, історію написання та цінність факсимільної копії для українців, особливо жителів Рівненщини.

Презентація відбулась в рамках культурологічно - просвітницького проекту Миколи Федоришина «Українці як європейська культурна спільнота (на прикладі української Першокниги «Пересопницького Євангелія») з метою національно - патріотичного виховання через поширення знань визначних пам'яток культурної спадщини.

По закінченні презентації багато охочих придбали книгу з автографом пана Миколи для домашньої бібліотеки. Дякуємо щиро за подаровану книгу для нашої книгозбірні.

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 384 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 20.11.2019 | Коментарі (0)


20 листопада о 10.00 годині в читальній залі книгозбірні відбулась зустріч працівників бібліотек району з головним спеціалістом Рокитнівського бюро правової допомоги Богданець Ігорем Борисовичем. Тема поточної зустрічі «Домашнє насильство».

Також Ігор Борисович роздав присутнім корисні інформаційні буклети за різними темами, які колеги розповсюдять в своїх населених пунктах для підвищення правової грамотності громади.

Оксана Лісовець.

Коротка довідка:

Рокитнівське бюро правової допомоги - структурний підрозділ Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області

Основним завданням Центру є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме надання таких видів правових послуг:

захист;               

здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 359 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 20.11.2019 | Коментарі (0)


19 листопада по обіді до книгозбірні завітали гуртківці «Юні фотонатуралісти», учні Рокитнівського НВК «Школа Іст. - гімназія» на чолі з керівником Альоною Волевач. Для гостей була проведена екскурсія бібліотекою.

У фойє учасникам екскурсії дуже сподобалась інсталяція «Друге життя книгам» та фотозона «Я люблю читати!» біля якої  відвідувачі охоче фотографувались, передавали свою любов до читання.

Знайомили з роботою абонементу: що потрібно, щоб записатися до бібліотеки, основними правилами книгозбірні, які книги є у фонді, як віднайти потрібну книгу, як берегти книгу, інше розповіла бібліотекар Тетяна Лобача. Гостям дуже сподобались сучасні підліткові книги з якими ознайомила бібліотекар, тож майже всі присутні записались до бібліотеки і взяли для читання цікаві книжечки додому.

Далі маршрут екскурсії пролягав до читальної зали, де бібліотекар Валентина Лінкевич розповіла про функції відділу, відмінності читального залу від абонементу. Познайомила з довідковою літературою, яка є в читальному залі, зокрема серією міні-енциклопедії, 50 найвідоміших видів: дерев, диких квітів, диких тварин, динозаврів, котів, собак, комах, коней і поні, метеликів від яких діти були просто у захваті.

З послугами інтернет-центру ознайомила Оксана Лісовець. Поінформувала гостей про правила користування Інтернет-центром, правилами запису, можливостями віднайти потрібну інформацію, яка може бути відсутня у книжковому фонді книгозбірні. Також наголосила про консультаційні та навчальні послуги, і, про те, що інтернет-центр може бути хорошим майданчиком і для відпочинку - поспілкуватися з друзями, прийняти участь в різноманітних освітніх, ігрових… заходах. Бібліотекарі запросили екскурсантів стати учасниками різноманітних бібліотечних заходів: майстер-класів, годин спілкування, відпочинку, он-лайн вікторин інше.

Оксана Лісовець.

 

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1250401181811264


Категорія: Архів новин | Переглядів: 288 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 19.11.2019 | Коментарі (0)


20 листопада о 13.00 годині в районному будинку культури (актова зала) відбудеться презентація унікaльного видaння  «Пересопницьке Євангеліє від Матвія» (екскурс у епоху творення Пересопницького кодексу). У цій фaксимільній копії однієї із чaстин української Першокниги, крім кaнонічного тексту, є і тлумачення літер, аби Святe Письмо, нaписане стaроукраїнською мовою більш ніж чотири століття тому, було зрозумілим широкому зaгалу.

Презентація відбудеться в рамках культурологічно - просвітницького проекту Миколи Федоришина «Українці як європейська культурна спільнота (на прикладі української Першокниги «Пересопницького Євангелія») з метою національно - патріотичного виховання через поширення знань визначних пам'яток культурної спадщини.

Під час презентації можна буде придбати книгу у автора.

Чекаємо на вас.

Місце зустрічі – районний будинок культури (актова зала), вул Соборна, будинок 11.

ВХІД: ВІЛЬНИЙ


Категорія: Архів новин | Переглядів: 363 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 15.11.2019 | Коментарі (0)


13 листопада 2019 року на відділі обслуговування біля книжкової виставки «Моя зброя сміх» до 130 річчя з дня народження Остапа Вишні (1889-1950) проведено літературний портрет «Моя зброя сміх». Присутніх було ознайомлено з творами та біографією письменника.

Остап Вишня — письменник-гуморист. Упродовж життя написав близько двох із половиною тисяч творів: це гуморески, нариси, фейлетони, памфлети, мемуари, щоденник, переклади. Започаткував у літературі новий жанр — усмішку (різновид гумористичного оповідання, у якому оповідь про події була короткою, точною, дотепною і доброю). Провідна тема всієї творчості письменника — розвінчання вад людини і суспільства.

Тетяна Лобач.

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 358 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 14.11.2019 | Коментарі (0)


13 листопада о 10.00 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар «Дійсність договорів по мікрокредитах укладених через мережу».

 

Спікерами вебінару виступили: Панчелюга Катерина – адвокат, що співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Биков Олександр – головний спеціаліст Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Присутні почули відповіді спеціалістів по темі вебінару.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 280 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.11.2019 | Коментарі (0)


13 листопада о 10.00 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар «Дійсність договорів по мікрокредитах укладених через мережу».

 

Спікери вебінару: Панчелюга Катерина – адвокат, що співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної  вторинної правової допомоги, Биков Олександр – головний спеціаліст Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Що таке мікрокредити? Чи варто взагалі брати позики? Які ризики такого виду позик? Про ці та багато інших актуальних питань пов’язаних з даною проблемою розкажуть спікери вебінару.

 

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми відеоконференції.

 

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

e-mail: rvbiblio@gmail.com

ЧЕКАЄМО САМЕ НА ВАС.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 269 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 12.11.2019 | Коментарі (0)


Враховуючи побажання та пропозиції членів групи «Старіти? Немає часу!», 10 листопада, в нашій книгозбірні, читальній залі, проводився майстер- клас «Фітнес. Оздоровча фізкультура».

Провести перше заняття люб’язно погодилась фітнес-тренерка Ірина Почтар. У вступній частині пані Ірина розповіла, як правильно займатися спортом, про періодичність занять та фізичні навантаження, про користь фітнес вправ. Адже під час занять поліпшується кровообіг, збільшується об’єм легень, зміцнюється серцевий м’яз та опор­но-руховий апарат, навіть рівень холестерину у крові зменшується і кожне має можливість зміцнити здоров’я без ліків.

Після теоретичної частини перейшли до практичної. Щиро вдячні Ірині Миколаївні за професійні поради, за підтримку та персональну увагу до кожного учасника занять.

По ходу занять до нас приєдналися члени літературно-мистецького об’єднання «Рокита», які займалися на абонементі бібліотеки. Дідик Валентина, член «Рокити», колишній медичний працівник також поділилась з присутніми зі своїм комплексом занять які вона проводить для себе уже не один рік.

Тож, щиро вдячні нашим тренерам за корисно та цікаво проведений час.

Шановні друзі, користувачі, запрошуємо всіх бажаючих приєднатись до наших занять, які надалі будуть проходити згідно графіка: вівторок, четвер о 17 год. , неділя – 16 год. Бадьорість та енергійність гарантуємо.

 

Антоніна Боровська,

Оксана Лісовець.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1241330012718381

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 380 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.11.2019 | Коментарі (0)


10 листопада у районній бібліотеці людно. На базі літературної вітальні «У світі прекрасного» зібралися на 17- и ліття «Рокити», люди закохані у поезію. Тут атмосфера, яка спонукає до творчої праці, відпочинку.

Із цією датою присутніх привітала голова громадського літературно-мистецького об’єднання «Рокита», член спілки письменників України, член спілки журналістів України Анна Волошина побажала творчих здобутків, поетичних злетів своїм колегам. Продекламувала свої нові поезії.

Люди різних професій, пенсійного віку, які представляють літературу нашого краю присутні на заході. Запрошена представник районної газети «Новини Рокитнівщини» Валентина Кириловець, яка привітала присутніх із ювілеєм, а також побажала творчих успіхів авторам.

Поділився своїми творчими доробками автор, капітан далекого плавання Юрій Басистий, що має п’ятсот своїх поезій, читав свої нові вірші, які написав в останній час.

Своїми віршами поділилась Валентине Зубчик, які присвятила своїй сім’ї, чоловіку, який повернувся живим з АТО. Також прочитала дві свої пробні поезії на осуд колегам слова в яких всі починаються з однієї літери. Всім дуже сподобались.

Поділилась своїм болем Надія Скуміна про втрату доньки та прочитала вірш-посвяту про неї.

Присутні на святі Олена Горпинич, Валентина Дідик, Вікторія Іваненко. Колеги по перу ділилися думками, читали свої нові поезії, мінялися враженнями про прослухане, давали поради друзям по перу. Згадували своїх колег, які відійшли у вічність.

Зустріч проходила на абонементі книгозбірні, а паралельно в читальній залі проводилось фітнес заняття з тренером Іриною Почтар, тож всі літератори з задоволенням відвідали захід та приєднались до руханки.  По закінченні курсу вправ від пані Ірини  Валентина Дідик показала присутнім свої ранкові фітнес вправи, які займають не багато часу, а бадьорять на цілий робочий день.

         Хочеться закінчити поезією Анни Волошиної:

Хай не гасне поезії сила,

Що Господь дарував нам усім,

Хай цвітуть наші вірші садами

І панує любов у словах земних!

         Щастя вам на літературній ниві, хай творча Муза надихає на подальші звершення.

Валентина Лінкевич.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 301 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.11.2019 | Коментарі (0)


До святкування Дня української писемності та мови, Дня преподобного Нестора Літописця в читальній залі книгозбірні діє книжкова виставка «Наша мова  - пісня, в словах любов».

Запрошуємо Вас до перегляду книжкової виставки.

Чекаємо за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 297 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 07.11.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов