Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 19.03.2024, 06:10

Головна » Архів новин
1 2 3 ... 83 84 »

3 грудня виповнюється 300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди – українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога...

Григорій Сковорода є найвидатнішою постаттю в культурному та літературному житті України ХVIII ст. Його називають мандрівним філософом. Сам Сковорода називав себе Варсавою (сином свободи). Сковороду вважають зачинателем жанру байки.

До ювілею великого сина українського народу в читальній залі книгозбірні проведена літературна композиція «Світ ловив мене, та не спіймав...».

Учасниками заходу стали фахівці Сарненського РС №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області, два суб’єкти пробації, студенти професійно-технічного ліцею, користувачі книгозбірні.

Спадщина композитора, поета, байкаря і філософа Григорія Савича Сковороди є дорогим надбанням української національної і світової культури. Присутнім на заході розповіли про життєвий та творчий шлях Григорія Сковороди, філософські погляди, зачитувались афоризми та цитати.

Учасники заходу прийняли участь у Сковородинських читаннях «Григорій Сковорода – 300».

Також в бібліотеці до ювілею Григорія Сковороди оформлена літературно-біографічна виставка «Людина, мислитель, поет».

Оксана Лісовець


Категорія: Архів новин | Переглядів: 716 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.12.2022 | Коментарі (1)


Запрошуємо Вас прийняти участь в обласному конкурсі на краще декламування творів Григорія Сковороди «Людина на всі часи» серед молоді віком 10-40 років  відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди» від 04.11.2020 № 973-IX.

Метою обласного конкурсу на краще декламування творів Григорія Сковороди «Людина на всі часи» є популяризація творчості видатного педагога, філософа, поета; презентувати сучасне осмислення феномену Григорія Сковороди, підтримати розвиток обдарованої молоді, заохотити до творчого пошуку у сфері філологічних досліджень, а також спонукати фахівців та користувачів книгозбірень до самоосвіти і самовдосконалення.

Конкурс проводиться з жовтня по грудень 2022 року:

- прийом матеріалів  –  з 20 жовтня 2022 р по 30 листопада 2022 р.;

- розгляд матеріалів членами журі та визначення переможців – з 1 грудня 2022 р по 19 грудня 2022 р.

Всі відеоматеріали, які подаються на Конкурс, мають бути зробленими 2022 року, оригінальними і вільними від прав третьої сторони. Організатор Конкурсу не несе ніяких зобов’язань щодо будь-яких прав третьої сторони. 

Всі відеоматеріали, які надсилаються на Конкурс, повинні відповідати наступним вимогам:

- тривалість відео до 5 хв;

- формат збереження AVI або MP4.

На Конкурс не приймаються матеріали, які:

- були запозичені з Інтернету;

- містять елементи насильства, політики, терору, алкоголю, тютюну, расової, національної, етнічної чи релігійної дискримінації;

- не були зареєстровані у онлайн формі;

- надіслані пізніше 30.11.2022.

Відеоматеріали на Конкурс необхідно надіслати на  електронну адресу  yunilibr@gmail.com  

Одним учасником може бути представлено 1 відео. Заявки на участь у Конкурсі повинні включати:

- заповнену онлайн форму https://forms.gle/F9dTzQhLCBoThwpD6;

- відеоматеріал;

Переможцем Конкурсу вважається учасник, відео якого набрало найбільшу кількість голосів від членів журі.

Джерело: https://bit.ly/3Dc9gcU


Категорія: Архів новин | Переглядів: 142 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.10.2022 | Коментарі (0)


Відпустки. Ротація. Звільнення з військової служби під час воєнного стану

Однією з найбільш актуальних категорій правових питань для військовослужбовців та їх родин є питання відпусток, ротації та звільнення з військової служби під час воєнного стану

Право на відпустку

Під час служби українські військовослужбовці мають право на відпустку. Для того, щоб її отримати, вони повинні мати вагомі підстави — за сімейними обставинами або станом здоров’я. Загалом, враховуючи вимоги Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» під час дії воєнного стану, військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше ніж 2 доби в один кінець.

До сімейних обставин можуть належати:

1)укладення шлюбу військовослужбовцем;

2) тяжкого стану здоров’я або смерть рідних по крові або по шлюбу:

дружини (чоловіка), батька (матері), вітчима (мачухи), сина (дочки), пасинка (падчерки), рідного брата (рідної сестри) військовослужбовця, батька (матері) подружжя або особи;

інших рідних;

пожежа або інше стихійне лихо, яке спіткало сім’ю військовослужбовця;

3) інші виняткові випадки, коли присутність військовослужбовця в сім’ї необхідна, за рішенням командира (начальника) військової.

Ротація

Ротація — регулярна заміна або взаємозаміна особового складу, підрозділів або військових частин, що виконують завдання у важких, складних або несприятливих умовах через певний час, у даному випадку в умовах ведення бойових дій.

Таке рішення приймається за Планом командувачем ЗСУ, тому така інформація є засекреченою та  недоступною для широкого загалу.

Звільнення військовослужбовців зі служби під час воєнного стану

Загальний порядок звільнення військовослужбовців під час дії воєнного стану визначений вимогами статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Так, основними підставами для звільнення під час війни є:

за віком – у разі досягнення граничного віку перебування на військовій службі (для вищого офіцерського складу – 65 років, для решти військовослужбовців – 60 років);

за станом здоров’я – на підставі висновку (постанови) ВЛК про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку;

у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, яким призначено покарання у виді позбавлення волі, обмеження волі або позбавлення військового звання;

через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу), зокрема це:

у зв’язку з вихованням дитини з інвалідністю віком до 18 років;

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 132 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.10.2022 | Коментарі (0)


Конкурс «Краща книга Рівненщини» заснований ГО «Рівненське обласне відділення Української Бібліотечної Асоціації» (РОВ УБА) у 2009 році.

Основними завданнями Конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів; виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Голосування відбувається у 2 – х номінаціях: «Краще прозове видання», «Краща поетична збірка».

Обрати своїх кандидатів на перемогу Ви можете наступним чином:

проголосувати в онлайн опитуванні: 

https://bit.ly/3MG06tD

заповнити анкету у будь-якому відділі нашої бібліотеки та у всіх бібліотеках громади;

надіслати свої пропозиції на електронну адресу metod@libr.rv.uarvbiblio@gmail.com або написати власний варіант у коментарях посту. ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 218 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 19.10.2022 | Коментарі (0)


Друзі, книгодарувальники, запрошуємо Вас приєднатись до нашої акції «Подаруй книгу українською мовою бібліотеці».

Якщо Ви маєте нові сучасні цікаві книги, які вже прочитали поділіться з іншими, адже даруючи книгу ви робите свою інвестицію у майбутнє. Можливо, саме Ваша книга стане у нагоді нашим читачам, а бібліотека урізноманітнить свій фонд цікавим сучасним виданням.

Зробити книжковий дарунок можна у зручний для вас час з 9 до 18 год, щодня окрім суботи, та з 9 до 17 год. у п'ятницю.

Наша адреса: смт. Рокитне, вул. Каштанова, 2а

Будемо вдячні всім, хто візьме участь у акції!

Оксана Лісовець

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 134 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.10.2022 | Коментарі (0)


13 жовтня 2022 р. об 11 год. відбулась відеоконференція «Зміни в трудовому законодавстві в умовах воєнного стану» із циклу «Твоє право». організована Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою.

СпікерСвітлана Волевач, заступник начальника відділу безоплатної правової допомоги Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дивіться пряму трансляцію на YouTube каналі: https://www.youtube.com/user/libr1rv (в розділі «Прямі трансляції»).

Оксана Лісовець


Категорія: Архів новин | Переглядів: 141 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.10.2022 | Коментарі (0)


14 жовтня Україна щорічно відзначає три славетних свята: День захисників і захисниць України,  День  українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

Напередодні, 12 жовтня, в читальній залі книгозбірні проведено годину патріотизму «Україна в сильних руках».

Присутнім було повідомлено про: історію свята, традиції та роль захисників та захисниць України, які боролись і борються донині за незалежність та суверенітет рідної країни. Українських героїв та героїнь, які боронять нашу країну ціною власних життів.

Також учасників заходу ознайомили з патріотичною виставкою «Велике ім’я – Вітчизни захисник!», що функціонує в читальній залі.

Ми приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників та захисниць нашої Вітчизни! Бажаємо Вам благополуччя і сил, здоров’я і щастя! Мирного неба і смачного хліба! Нехай Пресвята Богородиця береже всіх нас під своїм Покровом і якнайшвидше дарує мир та спокій нашій землі! Зі святом Вас дорогі наші захисники та захисниці!

Слава нашим Героям та Слава Україні!

Оксана Лісовець


Категорія: Архів новин | Переглядів: 141 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.10.2022 | Коментарі (0)


Цьогоріч Українській повстанській армії виповнюється 80 років.

Україна як і 80 років тому бореться за свою незалежність і свободу.

З нагоди 80-річчя створення УПА, у книгозбірні провели історичну годину на тему «Їх кликав біль за долю України».

14 жовтня 1942 року постановою та рішенням Української Головної Визвольної Ради, було проголошено створення Української Повстанської Армії – організації, яка об’єднала у своїх лавах силу і розум багатьох українців.

Слід зазначити, що саме на Поліссі та Волині були сформовані перші загони УПА, на Рівненщині знаходився перший штаб УПА, яким командував Д. Клячківський (псевдо «Клим Савур»).

Присутнім на події був представлений наочний матеріал у вигляді стенду «Стежками нескореного отамана Тараса Бульби-Боровця».

Молоді люди пізнали та відкрили для себе багато цікавої інформації про маловідомі сторінки національно-визвольних змагань у нашому краї.

Потрібно знати свою історію, пам’ятати героїв, що віддали своє життя за свободу та незалежність своєї держави, щоб ніхто більше не ставив під сумнів право українського народу на існування – головний висновок, що зробили для себе учасники заходу.

Любіть українське, читайте українською та все буде Україна.

Вікторія Єремейчук


Категорія: Архів новин | Переглядів: 120 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.10.2022 | Коментарі (0)


До Дня захисників і захисниць України в читальній залі книгозбірні функціонує розгорнута патріотична виставка «Велике ім’я – Вітчизни захисник!»

На виставці представлені книги з історії України, історії козацтва, історії УПА та книги про сучасних героїв та героїнь, що боронять кордони Вітчизни, книги про свято Покрови.

Читай! Обирай! Вивчай історію України!

Запрошуємо всіх шанувальників патріотичного читання відвідати нашу книгозбірню та ознайомитись із виставкою - вул. Каштанова, 2а


Категорія: Архів новин | Переглядів: 133 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 12.10.2022 | Коментарі (0)


Метелик на стеблину сів –

І вже незрозуміло:

Чи то метелик там сидить,

Чи може, квітка біла.

Бо крильця – білі пелюстки,

А в квітки – білі крила.

Зацвів метелик у траві,

А квітка полетіла.

Надія Кир’ян 

Дивовижні створіння природи - метелики - надають нам можливість помилуватися ними саме в літні місяці. Ці живі істоти захоплюють своєю казковою красою, витонченістю польоту, різноманітністю дивовижних форм і фарб. Споглядання метеликів – не тільки задоволення і радість зустрічі з прекрасним, а й джерело натхнення. Їх хочеться малювати, вишивати і витинати.

14 липня для наших маленьких користувачів відбувся майстер-клас «Дивовижні метелики». Діти з великим задоволенням виготовляли яскраві, барвисті метелики - витинанки. Свої знання про ці дивовижні створіння природи, їхні перетворення, значення для навколишнього середовища наші юні користувачі розширили з огляду книги «Метелики: 50 найвідоміших видів: міні – енциклопедія», пізнавального відео «Найчарівніші метелики в світі» та аудіо казки В.Сухомлинського «Два метелики».

Тетяна Скаковець


Категорія: Архів новин | Переглядів: 240 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 14.07.2022 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов