Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 27.04.2024, 01:32

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 83 84 »

16 травня до Рокитного завітає мандрівний «Віршень».

«Віршень» - Всеукраїнський поетично-музичний фестиваль, мета якого - творча допомога талановитим авторам, які мешкають поза столицею, популяризація поезії, авторської пісні.

Зустріч відбудеться о 16:00 годині, в сесійній залі Рокитнівської районної ради.

Гості:

Сергій Пантюк, автор проекту, письменник, видавець (Київ);

Юлія Баткіліна, письменниця, блогерка (Харків);

Марко Терен - українська письменниця, поетка, мисткиня, громадська діячка, волонтер (Харків);

Дмитро Лінартович, бард, актор театру та кіно (Київ).

Під час зустрічі презентуватиметься Антологія поетів, опалених війною «Рядки з передової».

Запрошуємо на зустріч. Буде багато цікавих зустрічей, багато поезії та позитиву.

Місцевим авторам, які пишуть поезію, авторські пісні зустріч стане чудовою можливістю показати свій талант, не пропустіть свій шанс.

Чекаємо за адресою:

смт Рокитне

вул. Незалежності, 13

Сесійна зала Рокитнівської районної ради.

Вхід вільний.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 358 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 14.05.2019 | Коментарі (0)


Ти не перестаєш бути дитиною, поки у тебе є матір.

(С. Джейет)

У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить, найкраще, найтепліше свято, свято День матері. Не оминули це прекрасне свято і працівники нашої книгозбірні, 10 травня, в переддень свята в читальній залі районної бібліотеки відбулось свято матері «Матуся наша – ангел на Землі».

Місяць травень – це місяць Небесної Матері Діви Марії, яка для нашого народу є особливо шанованою, заступницею скривджених і знедолених, яка благословила у хресну путь свого єдиного Сина – Спасителя людства. І сьогоднішнє свято – це свято Божої Матері, матері України і нашої земної матері, яка дала нам життя.

Ведучі свята Тетяна Лобач та Ольга Кулакевич (мама та донька) впродовж свята ласкавими, теплими, щирими словами вітали присутніх гостей. Запросили до спільної молитви, яку зачитала Світлана Дудик біля ікони Матінки Божої. Свою найріднішу людину, неньку, у віршованій формі привітала Вікторія Єремейчук. Учасники заходу мами із доньками затанцювали зворушливий танець із сюрпризом.

Мама, це та людина, яка за свою щоденну працю, любов та відданість заслуговує на найцінніші дарунки, тож і від нас присутні мами отримали невеличкі подячки цукерки.

Впевнені, що всім дітям дуже цікаво, які ж були їх мами у дитинстві чи юності. Тож, учасники заходу вирішили розробити та продемонструвати присутнім презентацію «Наші матусі», яка викликала у гостей свята великий інтерес.

Впродовж свята про мам було сказано багато хороших слів, теплих вітань. На закінчення під супровід мелодії «Рідна мати моя» усі присутні мами отримали в дарунок квіти.

До свята в читальній залі книгозбірні діє книжково-ілюстративна виставка "Мамо! Вічна і кохана!".

Тетяна Лобач,

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 401 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.05.2019 | Коментарі (0)


Обслуговування соціально незахищених груп населення, інвалідів та людей похилого віку сьогодні є пріоритетним напрямком діяльності бібліотек.

Виходячи з цього 10 травня 2019 року на базі Рокитнівської ЦРБ було проведено семінар «Бібліотека на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку».

У своєму виступі «Гуманітарна політика бібліотек щодо обслуговування людей похилого віку» провідний методист Людмила Дудик зазначила, що головне завдання бібліотек - задовольнити їхню потребу, проводячи з цією метою різнобічну масову роботу, організуючи дозвілля, створювати умови для розвитку соціальних послуг для цих категорій, переосмислити значення бібліотекаря в організації роботи з людьми похилого віку. Також знайомитися з досвідом роботи зарубіжних бібліотек по роботі з цією категорією читачів.

Про організацію дозвілля літніх людей засобами бібліотеки розповіла Боровська А.О., бібліотекар відділу обслуговування Рокитнівської ЦРБ демонструючи презентацію «З шаною та турботою».

Обслуговуванням людей поважного віку в Інтернет – центрі Рокитнівської ЦРБ поділилась Лісовець О.М., провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ.

Робота з даною категорією  бібліотеками – філіями проводиться уже давно. З більш успішними практиками обслуговування осіб з інвалідністю та людей похилого віку поділились бібліотеки – філії - с. Борове «Дні соціальної допомоги» (Довгаль В.В., завідуюча бібліотекою – філією с. Борове КЗ «Рокитнівська ЦБС), с. Масевичі «Шануймо старість» (Мартенюк М.Т., бібліотекар бібліотеки – філії с. Масевичі КЗ «Рокитнівська ЦБС).

З учасниками семінару у формі «мозкового штурму» було проведено тренінг з визначенням подальших дій щодо організації обслуговування людей з інвалідністю та поважного віку.

Людмила Дудик, провідний методист Рокитнівської ЦРБ.

  

  


Категорія: Архів новин | Переглядів: 377 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.05.2019 | Коментарі (0)


7 травня 2019 року відбулася звітно-виборна конференція Рокитнівської районної організації профспілки працівників культури. Про роботу Рокитнівської районної організації профспілки працівників культури за період від 30 травня 2014 року до 7 травня 2019 року доповідала голова Профспілки Людмила Дудик.

У своїй доповіді вона зазначила, що Рокитнівська районна організації профспілки працівників культури нараховує 241 член профспілки. Рада голів профкомів об’єднує 3 профспілкові організації, а саме:

-     Профком профспілки працівників райвідділу культури, яка являється однією з найбільших по чисельності, голова - Мініч Тетяна Василівна;

-     Профком профспілки районної дитячої музичної школи, голова - Почтар Ірина Миколаївна;

-     Профком профспілки редакції районної газети «Новини Рокитнівщини» - голова Чубик Валентина Степанівна.

У звітному періоді  районна організація профспілки працівників культури спрямовувала свої зусилля на захист соціально - економічних прав та інтересів працівників, наданні юридичних консультацій, здійснювала контроль за дотриманням чинного трудового законодавства, своєчасну виплату заробітної плати, розподіл матеріального заохочення, працювала над зміцненням профспілки тощо.

       Детальніше зупинилась на колективному договорі, що є епіцентром роботи профспілок, документом, що захищає інтереси членів профспілок.

       Людмила Дудик у своєму виступі зазначила, що жодна проблема члена Профспілки не залишається поза увагою. Тільки спільними зусиллями разом з адміністрацією закладу можна вирішити проблеми, знайти компроміс. Ми будемо і надалі спонукати владу бути соціально відповідальними. А вирішувати їх може тільки сильна, багато чисельна організація.

«В єдності наша сила!» – додала голова профкому на завершення доповіді.

       У роботі конференції взяли участь Н.Ф. Ярмошко – начальник відділу культури РДА, Н.М. Крупенко – інспектор відділу культури, Ю.А. Коханевич –директор КЗ «Рокитнівська ЦБС», О.К. Савченко – директор Рокитнівського Будинку культури, голови первинних профорганізацій, делегати конференції.

Учасники звітно-виборної конференції визнали роботу районної організації Профспілки працівників культури задовільною, затвердили звіт ревізійної комісії.

Головою Рокитнівської районної організації Профспілки працівників культури на новий термін одноголосно обрали Людмилу Дудик.

Оргкомітет.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 362 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.05.2019 | Коментарі (0)


08 травня в День пам’яті та примирення в читальній залі книгозбірні біля книжково-ілюстративної виставки «Величний подвиг в ім’я людства – поза часом» проведена година-реквієм «Пам'ять загиблим, шана живим», (до Дня пам’яті та примирення над нацизмом у Другій світовій війні).

Юним користувачам розповіли про історію свята, подвиг людей, які воювали за свою батьківщину. Ознайомили з ветеранами-земляками долі, яких обпалені війною.

Тетяна Лобач.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 371 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 08.05.2019 | Коментарі (0)


Вже стало традицією, на передодні свята Великодня, працівниками Рокитнівської районної бібліотеки, для всіх бажаючих, протягом дня, проводиться майстер- клас «Розмалюємо писанки». Минулими роками проводились майстер-класи, де було показано розпис великодніх яєць різними способами. Учасників майстер-класу ознайомлювали з виготовленням крашанок, яєць під мармур, натурально-листовою технікою, дряпанок, травлення кислотою, розпис, крапанки, двоколірні писанки, декупаж великодньої писанки та інше. А 25 квітня 2019 року на розпис крашанок за восковою технікою зібрались наші молодші користувачі, яких цей вид розпису найбільше зацікавив.

Під час розпису яєць ознайомили з історичними коренями писанки на західній Україні, і що означає той чи інший знак на крашанці.

Антоніна Боровська.

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 417 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.04.2019 | Коментарі (0)


24 квітня в інтернет-центрі бібліотеки (Пункті європейської інформації (ПЄІ) для користувачів проведений віртуальний екскурс: 3D прогулянка по країнах Європи: «Париж».

З короткого відео екскурсу віртуальні подорожуючі дізналися про найвизначніші місця французького міста Париж: Ейфелева вежа, Бульвар Сен-Дені, Лувр - один з найбільших художніх музеїв світу, Палац Версаль, Тріумфальна арка.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 455 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.04.2019 | Коментарі (0)


23 квітня відсвяткувати Всесвітній день книги та авторського права до нас завітали студентки Рокитнівського медичного училища. Для дівчат було проведено інформ-коктейль «ЇЇ величність – Книга».

Присутні дізнались про історію свята, проведена огляд-реклама «Читати ці книги престижно», ознайомлено з виставкою-пропозицією «Бібліодрайв – для молодих, активних, модних», яка діє в читальній залі книгозбірні. А ще наша «Валіза вражень» (BOOK-симпатія. Прочитано-рекомендую) поповнилась новими читацькими вподобаннями.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 369 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 24.04.2019 | Коментарі (0)


24 квітня о 10 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар із циклу "Твоє право". Тема «Трудовий договір чи контракт: відмінності і наслідки укладання таких угод».

Спікери вебінару:

Тетяна Поліщук – адвокат, що співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оксана Подоляк - інтегратор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми онлайн-консультації.

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 &l ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 398 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.04.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов