Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 13:34

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 83 84 »

Друзі, пропонуємо вашій увазі книжкову підбірку детективного жанру. Захопливі сюжети, інтриги, таємниці…, що не відпустять Вашу увагу до останньої сторінки.

Відпочивайте корисно і нехай це літо вам принесе море цікавих подій, радість спілкування, безліч позитиву. Гарних літніх вражень!

КНИГА - завжди розділить з вами радість літа.

 

 

 

 

 

Ірина Баковецька-Рачковська

Пластилін: оповідання / Артур Конан Дойд; пер. з англійської Є. В. Тарнавський; худож.-оформлювач О. Гугалова. — Дніпро: Моноліт-Bizz, 2018. — 256 с.

 

Детективний роман з елементами психологізму «Пластилін» від Іри Баковецької-Рачковської — це неординарний, сміливий погляд на сутність буття й природу самовизначення людини. Це ніби прочинені двері у світ людської душі… Сюжет захоплює з перших рядків і «тримає» аж до кінця. Лінія головного героя закликає до багатогодинних міркувань щодо людського буття й заразом розбурхує найпотаємніші глибинні почуття й найвідвертіші емоції. Отже, буде цікаво!

«Пластилін» — це кардинально нове слово в сучасній українській літературі. Головний герой роману — журналіст на прізвисько Кекс — береться за розслідування вбивства одинадцятьох своїх колег, заразом поринаючи в глибини власної душі й ув’язаючи в пластиліновій масі людської буденності. Що за істота наважилася скоїти це жахіття? Яким міг би бути мотив? Чи є це ритуальною витівкою релігійних фанатиків або кровожерною помстою зневіреної коханки? Чим далі заходить розслідування, тим краще для читача відкривається світ головного персонажа з його спостереженнями та внутрішніми переживаннями. Кексові доведеться пройти важкий шлях, щоб розплутати справу, бо, тільки знайшовши вбивцю, він зуміє пізнати себе.

 

 

Дойд Артур Конан

Скандал у Богемії: оповідання / Артур Конан Дойд; пер. з англійської Є. В. Тарнавський; худож.-оформлювач О. Гугалова. — Харків: Фоліо, 2015. — 217с, — (ІСТИНИ).

Оповідання «Скандал у Богемії» англійського письменника Артура Конан Дойла (1859—1930) було вперше опубліковано у 1891 році й вважається одним з найкращих творів письменника про Шерлока Голмса.

До сищика звертається король Богемії — його шантажує жінка на ім’я Ірен Адлер, з якою він колись мав стосунки, але потім розлучився. Тепер він хоче одружитися, але Ірен погрожує завадити весіллю, передавши родині нареченої компрометуючу фотографію, на якій вони зняті разом. Шерлок Голмс
попри все має віднайти цю світлину...

До видання також увійшли оповідання «Блідий вояк», «Постійний пацієнт», «Звіздочолий», «Шляхетний парубок» та інші.

 

 

 

Кокотюха Андрій

Називай мене Мері.». Роман / Андрій Кокотюха. — Київ : Нора-Друк, 2018. — 352 с. — (серія «Морок»).

Прокинувшись вранці у власній квартирі біля мертвого тіла, колишній поліцейський Олег Кобзар опиняється поза законом. Земля горить під ногами, його оголошено в розшук, ще й по­люють убивці, яких направляє невідома і жорстока рука. Тільки здаватися — не в правилах Кобзаря. Врятувати власне життя і знайти справжнього вбивцю йому допомагає слідча Віра Хо­лод — єдина, хто вірить в непричетність Олега і готова навіть порушити правила, аби відновити справедливість.

 

 

 

 

 

 

 

Крісті А. ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 361 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 05.06.2019 | Коментарі (0)


04 червня в інтернет-центрі бібліотеки (Пункті європейської інформації (ПЄІ) для юних користувачів проведена Віртуальна подорож «Європа очима українців. Бельгія».

Бельгія. Країна, яка є втіленням справжньої казки, яка ожила в нашій реальності. Середньовічна архітектура міст і чарівні ландшафти сільської місцевості, романтичні замки із шикарними маєтками, чудові пляжі і вишукані бальнеологічні курорти, знаменита бельгійська кухня і запаморочливий шоколад.

Оксана Лісовець.

 

 

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 440 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 05.06.2019 | Коментарі (0)


29 травня о 10 годині працівники бібліотек райцентру та користувачі бібліотеки взяли участь у вебінарі із циклу "Твоє право". Тема «Як здати квартиру в оренду: оподаткування, штрафи, розмежування відповідальності власника та орендаря», який транслювався в інтернет-центрі бібліотеки.

Спікерами вебінару були адвокати, що співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 277 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 30.05.2019 | Коментарі (0)


Традиційно щороку 31 травня весь світ і Україна в тому числі, відзначає День боротьби з тютюнопалінням. Противники шкідливої звички закликають кинути палити хоча б на один день.

Працівники Рокитнівської районної бібліотеки провели годину застереження для учнів 6 класу ЗОШ №3, класовод Узун Олена Генріхівна, «Курінню НІ!». Ознайомили присутніх з фактами про наслідки куріння, особливо дітей та молоді. Роздали анонімну анкету «Ваше ставлення до тютюнопаління», в якій учні відмітили своє ставлення до тютюнопаління. З даними анкети класовод ознайомить батьків на батьківських зборах.

        Хочеться озвучити цитату : «Кожна людина має свободу вибору. Кожен сам вирішує, курити чи не курити, зміцнювати своє здоров’я фізичними вправами чи рости хирлявим слабаком. Проте правильний вибір може зробити тільки той, хто вже здатний відповідати за свою поведінку, за своє здоров’я та за своє майбутнє взагалі».

Валентина Лінкевич.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 334 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 29.05.2019 | Коментарі (0)


29 травня о 10 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар із циклу "Твоє право". Тема «Як здати квартиру в оренду: оподаткування, штрафи, розмежування відповідальності власника та орендаря».

Спікер вебінар:

Іовчик Оксана Анатоліївна – адвокат, що співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми онлайн-консультації.

НАШІ КООРДИНАТИ:

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 389 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 27.05.2019 | Коментарі (0)


Над озерами, річками,

На полянах лісових,

На стрімких високих горах,

На просторах степових, —

Де лише сіріє стежка

Або вкрився збіжжям лан,

Скрізь розкидались оселі

Наших прадідів слов’ян.

24 травня в Україні святкують День рівноапостольних Кирила і Мефодія та День слов’янської писемності і культури. До цих дат на абонементі книгозбірні діяла книжково – ілюстративна викладка «Через книжку – до духовності і культури». Біля якої для юних користувачів була проведена інформина «Творці слов'янського письма».

Багатовікова історія слов’янської культури має багато яскравих подій, які й до цього дня грають визначальну роль в духовному розвитку слов’янських народів і становленні повноцінної особистості.

Одне з них – поява кирилиці та писемності, які подарували нам проповідники християнства Кирило і Мефодій. Створена ними азбука стала фундаментом української та інших слов’янських мов, посприяла єднанню народів і розвитку багатогранної слов’янської культури. Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінець роду українського, що сягає сивої давнини. І негоже, просто соромно бути поганими нащадками у таких великих і славних батьків. Людині визначено Богом місце народження, країна, небо; вона не може нічого того поміняти, як не може поміняти саму себе. А якщо щось із того призначеного їй, поміняє, то не краще, бо чуже ніколи не буває кращим. І куди б ти не пішов – твоя Батьківщина, земля твоя, твоя мова, твій народ завжди будуть з тобою.

Таня Лобач.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 348 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 27.05.2019 | Коментарі (0)


З 16 по 23 травня 2019 року в бібліотеці та поза її межами бібліотекарі книгозбірні влаштовували для своїх користувачів європейське рандеву «Привіт Європо», в ході святкування Дня Європи в Україні.

В рамках діяльності Пункту європейської інформації (ПЄІ) «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в  бібліотеці» для відвідувачів книгозбірні проведено цикл заходів по темі.

 

Тиждень святкування Дня Європи розпочався 16 травня, до Дня вишиванки, Дня Європи в Україні в фойє райдержадміністрації була оформлена святкова фотозона «Вишиванка єднає». Також, 16 травня користувачів інтернет центру запросили віртуально помандрувати Європою переглянувши відео презентацію «Колоритна мандрівка Європою».

17 травня для користувачів оформлена літературна виставка «Літературна подорож Європою», яка знайомить користувачів з  творами європейських письменників за розділами: «Вічна класика», «Чарівна поезія», «Зі смаком кохання», «В полоні детективу», «Фантастичні історії», «Мотивуюче читання».

20 травня в бібліотеці медичного училища спільно з бібліотекарем Галиною Артемівною оформлено тематичну викладку «Європейська та євроатлантична інтеграція України», для студентів проведено інформаційний дайджест «Вивчай Європу – змінюй Україну». Також студентам розповіли про послуги Пункту європейської інформації "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в бібліотеці"!, що діє в читальній залі нашої книгозбірні.

21 травня за допомогою виставки інсталяції  «Європа – в мініатюрі» користувачів книгозбірні знайомили з відомими європейськими спорудами. А, ще біля інсталяції користувачі могли перевірити свою пам'ять та знання європейських пам’яток, адже ми для них влаштували цікаву плутанку. Учасники короткий час споглядали інсталяцію, а потім бібліотекар переставляла назви відомих європейських місць та споруд, завданням було повернути правильну назву. Особливо це завдання сподобалось нашим юним користувачам. 

22 травня проведено бесіду-діалог «Моє бачення Європи».

Протягом Тижня користувачі бібліотеки прийняли участь у флешмобі під назвою «#Я_Європеєць!».

Оксана Лісовець.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 562 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 24.05.2019 | Коментарі (0)


16 травня до Рокитного завітав мандрівний «Віршень». «Віршень» - Всеукраїнський поетично-музичний фестиваль, мета якого - творча допомога талановитим авторам, які мешкають поза столицею, популяризація поезії, авторської пісні.

В рамках фестивалю Рокитне відвідали:

Сергій Пантюк, автор проекту, письменник, видавець (Київ);

Юлія Баткіліна, письменниця, блогерка (Харків);

Ірина Баковецька-Рачковська, рівненська авторка, голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України.

Творчих гостей на Рокитнівщині привітав голова Рокитнівської РДА Микола Захарович Кушнір.

Щиро та емоційно звучала поезія у авторському виконанні.

Так, як пані Юлія Баткіліна вперше перебувала в Рокитному їй було виділено найбільше часу для знайомства з гостями зустрічі. Авторка розповіла про себе, свою творчу діяльність і знайомила присутніх з своїми літературними доробками. У авторському виконанні звучали і Етно-Вірші пані Ірини.

В ході зустрічі презентувалась Антологія поетів, опалених війною «Рядки з передової».  Авторки Ірина та Юлія чудово передали настрої віршів, які зібрані у збірці.

Свої поетичні доробки зачитали і місцеві автори, члени  громадського літературно-мистецького об’єднання «Рокита»: Анна Волошина, Олена Горпиніч, Ганна Близнюк, Валентина Дідик.

Дуже радіємо, що наше селище не оминають такі творчі та обдаровані люди, маємо надію, що мандрівний «Віршень» завітає до нас і наступного разу.

Щиро вдячні авторам за їх талант та щирість, творчого вам натхнення, нехай ваша Муза завжди буде з вами.

Зустріч пройшла в сесійній залі Рокитнівської районної ради.

Оксана Лісовець.

 

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 444 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 17.05.2019 | Коментарі (0)


18 травня в Україні вшановуватимуть 75-ту річницю депортації кримськотатарського народу, яка забрала життя майже половини корінного народу Криму.

Напередодні, 16 травня, в читальній залі книгозбірні для юних користувачів проведена година пам’яті «Річниця депортації: чорна сторінка кримськотатарського народу».

Для довідки:

18 травня 1944 року з Криму до республік Середньої Азії та віддалених регіонів Росії за наказом Сталіна були насильно виселені корінні жителі півострова - кримські татари. За різними джерелами, були депортовані від 180 тис. до 230 тисяч осіб, з яких близько 46% загинули в дорозі і в перші роки життя у вигнанні. Крім кримських татар, з серпня 1941 року по червень 1944 року з Криму були також виселені німці, вірмени, болгари, греки, італійці.

12 листопада 2015 року Верховна Рада України визнала депортацію кримських татар геноцидом і проголосила 18 травня Днем пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Оксана Лісовець.

 


 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 729 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 17.05.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов