Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 20:28

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 83 84 »

У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.

Основний закон нової вільної України, насамперед, задекларував ті демократичні перетворення, що відбулися. Він не лише своїм змістом, а самим фактом свого існування перекреслив авторитарне минуле та дав початок новій історії України.

В читальній залі книгозбірні до державного свята  Дня Конституції України діє виставка-інсталяція  «Конституція – гарант стабільності і демократії».

Запрошуємо Вас до перегляду виставки-інсталяції.

Чекаємо за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а


Категорія: Архів новин | Переглядів: 427 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 27.06.2019 | Коментарі (0)


В Рокитнівській центральній районній бібліотеці з 11 по 21 червня демонструвалася пересувна виставка «Нас вбивали, бо ми – українці», яку для експозиції  представив Національний  музей «Меморіал жертв Голодомору». Працівники бібліотеки знайомили відвідувачів книгозбірні, жителів селища Рокитне про причини Голодомору, механізми здійснення та визнання і сприйняття Голодомору у світі.

З студентами медичного училища, юнацтвом, користувачами бібліотеки, проведено годину пам’яті «Мовою фактів, народ пам’ятає пам'ять закликає». Також провели екскурсію «Забуттю не підлягає» для своїх колег сільських бібліотекарів, які з цікавістю знайомилися з представленими матеріалами.

Валентина Лінкевич, бібліотекар читального залу.

 

 

 

Більше фото за посиланням Пересувна виставка-експозиція "Нас вбивали, бо ми - Українці".


Категорія: Архів новин | Переглядів: 408 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.06.2019 | Коментарі (0)


25 червня для юних, допитливих користувачів в читальній залі книгозбірні була проведена пізнавальна мандрівка «Подорож по Україні. Крим». Зокрема, користувачів ознайомили  з цікавою, актуальною, корисною книгою для сімейного читання «Допитливій малечі про цікаві речі. Подорож по Україні», автор Анна Третяк. В сезон літніх відпусток книга стане чудовим путівником-підказкою планування подорожей по Україні.

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 342 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.06.2019 | Коментарі (0)


ГО «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» оголошує обласний конкурс-огляд сільських бібліотек Рівненської області «Краща сільська бібліотека».

Учасники: дійсні члени ГО «РОВ УБА», які працюють в сільських філіях районів, центральних публічних бібліотеках об’єднаних територіальних громад у сільській місцевості Рівненської області".

Конкурс-огляд проходить у два етапи:

- перший етап проходить з 17 червня по 27 серпня 2019 року. Сільські бібліотеки - учасники конкурсу - готують та надають документи до конкурсної комісії.

- другий етап проходить з 28 серпня по 18 вересня 2019 року. Конкурсна комісія знайомиться з роботами та підводить підсумки конкурсу-огляду.

Роботи учасників надсилаються до 27 серпня 2019 року на адресу: Рівненська ОУНБ, вул. Короленка 6, 33028 (3 приміткою «на конкурс»).

Оголошення результатів Конкурсу - 30 вересня 2019 року (або у переддень Всеукраїнського дня бібліотек).

Детальніше про Конкурс у Положенні - http://libr.rv.ua/data/files/123/0abba9f66af231f5ce07df07d1e1706d.pdf


Категорія: Архів новин | Переглядів: 514 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.06.2019 | Коментарі (0)


26 червня  2019 р. о 10 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінарі із циклу "Твоє право".Тема: «Гарантії соціального захисту учасників бойових дій».

 

Спікери вебінару:

- Шеруда Олена Павлівна  - адвокат, який співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

- Биков Олександр Володимирович - модератор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалістам стосовно теми онлайн-консультації.

НАШІ КООРДИНАТИ:

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 359 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.06.2019 | Коментарі (0)


21 червня о 10.00 годині в читальній залі книгозбірні відбулась зустріч працівників бібліотек району з головним спеціалістом Рокитнівського бюро правової допомоги Богданець Ігорем Борисовичем.

Ігор Борисович ознайомив присутніх з основними послугами та завданнями Бюро правової допомоги, присутнім на зустрічі пан Ігор роздав корисні інформаційні буклети, плакати, які колеги розповсюдять в своїх населених пунктах для підвищення правової грамотності громади.

Оксана Лісовець.

Коротка довідка:

Рокитнівське бюро правової допомоги - структурний підрозділ Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області

Основним завданням Центру є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме надання таких видів правових послуг:

захист;

здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

складання документів процесуального характеру.

Контакти:

смт. Рокитне, вул. Незалежності, 21

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 372 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.06.2019 | Коментарі (0)


19 червня 2019 року о 10 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Актуальні теми літа. Праця неповнолітніх: вимоги, гарантії, пільги. Нещасні випадки під час роботи в колодязях, закритих ємностях: причини, ризики, вимоги безпеки».

Спікери вебінару:

- Олександр Біловол – головний державний інспектор сектора з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління;

-  Наталія Токарець – начальник відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки та гірничого нагляду Управління.

Учасники вебінару почули відповіді спеціалістів по темі вебінару.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 343 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.06.2019 | Коментарі (0)


В червні-липні (13, 18 червня та 9 липня) поточного року Рівненська обласна бібліотека реалізовує чудовий  проект «Літній фото-інтенсив для бібліотекарів», для бібліотечних працівників Рівненської області (проект підтримується Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації (РОВ УБА)). Дуже щаслива, що конкурсний відбір на участь у Літній фотошколі для бібліотекарів пройшла і я, Оксана Лісовець. Адже, 3 майстер-класи з особливостей репортажної, предметної, вуличної, інтер’єрної зйомки для нас проводить відомий фотохудожник Рівного Олександр Харват. Пан Олександр майстер своєї справи, який чітко, професійно та зрозуміло пояснює особливості фотографування, вимогливо ставиться до домашніх завдань :)).

Приємно, що учасники майстер-класу позитивні, спраглі до нових знань колеги області, які неодмінно впораються з обов'язковим завданням та представлять 3 фотороботи, які будуть відображати атмосферу бібліотечної культурної події, емоції учасників, бібліотеку як місце культурного життя громади з цікавими локаціями для розвитку, відпочинку, гри та навчання. Адже, фінальною подією літньої фотошколи буде фотовиставка робіт на базі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, яка продемонструє зміну бібліотечного середовища, яскраві сторінки життя сільських, міських бібліотек Рівненщини, використання їх ресурсів та послуг. Офіційне відкриття відбудеться в рамках відзначення Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня). Також організатори майстер класу планують влаштувати  пересувну виставку в форматі фотосушки, тож роботи студентів фотошколи будуть експонуватись і в бібліотеках учасників майстер класу.

В очікуванні наступного м.к.,

Оксана Лісовець.

Більше фото за посиланням

https://www.facebook.com/groups/438307040315975/permalink/440992266714119/

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 437 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 20.06.2019 | Коментарі (0)


12-13 червня 2019 року в читальній залі бібліотеки проводився святковий майстер-клас «Листівка для тата з любов’ю» (в рамках креатив майстерні «Biblio-Art майданчик»).

З нагоди Дня батька юні користувачі бібліотеки майстрували вітальні листівки для своїх татусів цього року День тата буде святкуватися 16 червня (в неділю). Тож, напередодні свята вiblio-майстрині розповіли учасникам історію святкування Дня батька та допомогли створити святковий подарунок для їх татусів.

Оксана Лісовець.

 

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 421 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 14.06.2019 | Коментарі (0)


З 11 по 20 червня в нашій бібліотеці діє пересувна виставка організована Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору» під назвою «Нас вбивали, бо ми -Українці», яка дає відповіді на ключові питання стосовно Голодомору – геноциду української нації.

Голодомор забрав мільйони життів, він пройшов через майже кожну українську родину: рід одних скоротився вдвоє, інших – на третину, а чийсь – завершився взагалі. Про смерть мільйонів не збереглось жодних документів, як і могил. Лише загальна статистика та ґрунтовно неідентифіковані масові поховання. Десятиліттями українці намагались забути жахіття 1933-го, як через душевний біль, так і через страх наразити на небезпеку своїх дітей (адже за розмови про Голодомор людей ув’язнювали).

Чи впевнений той, хто сьогодні говорить, що ніякого геноциду не було, що його близькі не стали жертвами? Чи всі українці знають як і чому було вчинено Голодомор? Чому Голодомор є геноцидом та чому так важливо знати і пам’ятати? Чим загрожує забуття цього історичного факту, применшення масштабів вбивства, нехтування правовою оцінкою подій 1932-1933 років в Україні і невизнання тих дій такими, якими вони були відповідно до міжнародного права? 

Виставка створена в співпраці з Центральним державним архівом вищих органів влади та управління України, Центральним державним архівом громадських об`єднань України, Центральним державним кінофотофоноархівом України ім. Г.С. Пшеничного, на матеріалах Галузевого державного архіву Служби безпеки України, Галузевого державного архіву Служби зовнішньої розвідки України, Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» та Музею Української революції 1917-1921рр. В її основі – архівні матеріали, спогади людей, які пережили Голодомор, дослідження провідних дослідників теми.

За матеріалами сайту «Меморіал жертв Голодомору».

Чекаємо Вас за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а.

Також протягом червня-липня документально-публіцистична виставка «Нас вбивали, бо ми -Українці» буде експонуватись в бібліотеках-філіях сіл Рокитне,  Борове, Карпилівка.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 446 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 12.06.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов