Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 02.05.2024, 13:18

Головна » 2021 » Жовтень » 28

28 жовтня 2021 року о 10 год. у інтернет-центрі центральної селищної бібліотеки відбувся онлайн-круглий стіл «Проєктна діяльність публічної бібліотеки», організований Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою.

Круглий стіл відкрила, Ярощук Валентина Петрівна, кандидат історичних наук, директор КЗ «Рівненська ОУНБ» РОР, голова ГО «РОВ УБА», заслужений працівник культури України.

Модератором круглого столу була Волян Наталія Петрівна, завідуюча науково-методичним відділом КЗ «Рівненська ОУНБ» РОР.

Програма круглого столу включала теми:

«Інклюзивність та інновації у культурних проєктах», спікер Олеся Федорівна Гощук, проєктний менеджер ГО «Агенція сталого розвитку міста», «Братство ім. князів Острозьких», «Town Image Studio»;

«Промоція культури та роль культурного менеджменту у громадах на прикладі проектів Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України» - проекти "Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини" та "АРТ-громада" за підтримки УКФ разом з представниками Рівненського РВ АМУ - PR-менеджеркою проектів - Оленою Семенович та проектної менеджерки - Анною Кульган;

«Культурні проєкти у бібліотеці: чекліст бібліотекаря», спікер Олександра Промська, кандидат історичних наук, заступниця директора КЗ «Рівненська ОУНБ» РОР;

«Методичне забезпечення проєктної діяльності та виклики для публічних бібліотек», спікер Волян Наталія, завідуюча відділу КЗ "Рівненська ОУНБ" РОР;

«Молодіжний простір у бібліотеці як один з прикладів проєктної діяльності», спікер Марія Вікторівна Бердич, завідуюча відділу маркетингу та методичної роботи КЗ «Рівненська обласна бібліотека для молоді» РОР;

«Трансформація бібліотечних просторів на прикладі Гощанської центральної бібліотеки», ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 195 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.10.2021 | Коментарі (0)


Друзі, сьогодні Інтернет-центр нашої книгозбірні святкує ювілей, нам – 10 років. Інтернет-центр Рокитнівської центральної селищної бібліотеки – це сучасна інформаційна платформа, що сприяє професійному, та особистісному розвитку громадян. Є освітнім майданчиком для проведення: індивідуальних та групових навчань, семінарів, тренінгів, трансляції он-лайн конференцій та вебінарів, тощо. Підвищується рівень інформаційної культури та комп’ютерної грамотності як користувачів так і бібліотекаря.

Можливість доступу до Інтернет-ресурсів користувачі нашої бібліотеки одержали у вересні 2011 року з відкриттям Інтернет-центру Рокитнівської центральної районної бібліотеки, який створено за програмою «Бібліоміст» "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету". Інтернет став невід’ємною складовою частиною інформаційних ресурсів бібліотек, а надання доступу до нього – звичною бібліотечною послугою. Завдяки наявності Інтернет-центру бібліотека може задовольнити широке коло професійних, освітніх, дозвілєвих запитів користувачів і надати бажаючим доступ до світових інформаційних ресурсів.

Основним завданням Інтернет-центру є: забезпечення вільного доступу до мережі Інтернет користувачів бібліотеки; розширення сфери інформаційних послуг бібліотеки; забезпечення сприятливих умов роботи в Інтернет-центрі; надання консультативної допомоги в процесі здійснення користувачами пошуку необхідної інформації та її обробки; проведення індивідуального навчання читачів роботи в мережі Інтернет, надання необхідних консультацій; вивчення інформаційних потреб користувачі; формування у користувачів потреби в інформації, популяризування серед користувачів бібліотек ресурсів мережі Інтернет; надання додаткових послуг зі сканування, ксерокопіювання, комп’ютерного набору, запису на зовнішні носії.

Центр Рокитнівської ЦСБ обладнаний 5-ма комп’ютерами. До послуг користувачів принтер та сканер, зона особистого простору - Wi-Fi, що дозволяє працювати у бібліотеці із своїми комп’ютерними ґаджетами. Користування бездротовою мережею Інтернету (Wi-Fi) є безоплатною послугою бібліотеки. Доступ до бездротової мережі Wi-Fi надається зареєстрованим користувачам бібліотеки для роботи на їх власних переносних і кишенькових комп'ютерах (нетбуках, ноутбуках, планшетах) з підтримкою Wi-Fi, мобільних телефонах (смартфонах), інших гаджетах.

Інтернет - центром постійно надаються консультації та практична допомога, в пошуку необхідної інформації в Інтернет - мережі, виконуються пошукові роботи з певних тем. Студенти, школярі використовують Інтернет для пошуку курсових, рефератів, беруть участь у різноманітних конкурсах, вікторинах, спілкуються в чатах, соціальних мережах.

Інтернет – центр бібліотеки є чудовим майданчиком для проведення  інтерактивних заходів, веб-подорожей, віртуальних путівників, відео презентацій, цікавих, пізнавальних он-лайн ігор, Тижнів Інтернету в бібліотеці… та багато іншого.

Всі 10 років ми працюємо, щоб вам було корисно, цікаво, пізнавально… Далі буде…

Завжди радо чекаємо на Вас. На разі по закінченні карантинних обмежень.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 157 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.10.2021 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов