Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 04.05.2024, 16:23

Головна » 2021 » Жовтень » 28 » 10 років святкує Інтернет-центр нашої книгозбірні.
13:49
10 років святкує Інтернет-центр нашої книгозбірні.

Друзі, сьогодні Інтернет-центр нашої книгозбірні святкує ювілей, нам – 10 років. Інтернет-центр Рокитнівської центральної селищної бібліотеки – це сучасна інформаційна платформа, що сприяє професійному, та особистісному розвитку громадян. Є освітнім майданчиком для проведення: індивідуальних та групових навчань, семінарів, тренінгів, трансляції он-лайн конференцій та вебінарів, тощо. Підвищується рівень інформаційної культури та комп’ютерної грамотності як користувачів так і бібліотекаря.

Можливість доступу до Інтернет-ресурсів користувачі нашої бібліотеки одержали у вересні 2011 року з відкриттям Інтернет-центру Рокитнівської центральної районної бібліотеки, який створено за програмою «Бібліоміст» "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету". Інтернет став невід’ємною складовою частиною інформаційних ресурсів бібліотек, а надання доступу до нього – звичною бібліотечною послугою. Завдяки наявності Інтернет-центру бібліотека може задовольнити широке коло професійних, освітніх, дозвілєвих запитів користувачів і надати бажаючим доступ до світових інформаційних ресурсів.

Основним завданням Інтернет-центру є: забезпечення вільного доступу до мережі Інтернет користувачів бібліотеки; розширення сфери інформаційних послуг бібліотеки; забезпечення сприятливих умов роботи в Інтернет-центрі; надання консультативної допомоги в процесі здійснення користувачами пошуку необхідної інформації та її обробки; проведення індивідуального навчання читачів роботи в мережі Інтернет, надання необхідних консультацій; вивчення інформаційних потреб користувачі; формування у користувачів потреби в інформації, популяризування серед користувачів бібліотек ресурсів мережі Інтернет; надання додаткових послуг зі сканування, ксерокопіювання, комп’ютерного набору, запису на зовнішні носії.

Центр Рокитнівської ЦСБ обладнаний 5-ма комп’ютерами. До послуг користувачів принтер та сканер, зона особистого простору - Wi-Fi, що дозволяє працювати у бібліотеці із своїми комп’ютерними ґаджетами. Користування бездротовою мережею Інтернету (Wi-Fi) є безоплатною послугою бібліотеки. Доступ до бездротової мережі Wi-Fi надається зареєстрованим користувачам бібліотеки для роботи на їх власних переносних і кишенькових комп'ютерах (нетбуках, ноутбуках, планшетах) з підтримкою Wi-Fi, мобільних телефонах (смартфонах), інших гаджетах.

Інтернет - центром постійно надаються консультації та практична допомога, в пошуку необхідної інформації в Інтернет - мережі, виконуються пошукові роботи з певних тем. Студенти, школярі використовують Інтернет для пошуку курсових, рефератів, беруть участь у різноманітних конкурсах, вікторинах, спілкуються в чатах, соціальних мережах.

Інтернет – центр бібліотеки є чудовим майданчиком для проведення  інтерактивних заходів, веб-подорожей, віртуальних путівників, відео презентацій, цікавих, пізнавальних он-лайн ігор, Тижнів Інтернету в бібліотеці… та багато іншого.

Всі 10 років ми працюємо, щоб вам було корисно, цікаво, пізнавально… Далі буде…

Завжди радо чекаємо на Вас. На разі по закінченні карантинних обмежень.

Оксана Лісовець.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 158 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов