Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 28.04.2024, 22:15

Головна » 2020 » Листопад » 17

Друзі-книголюби, наша книгозбірня і цьогоріч долучилась до участі у книжковій премії "Еспресо. Вибір читачів 2020”. Телеканал «Еспресо» три роки поспіль проводить книжкову премію, головною відмінністю якої є те, що переможців визначатимуть читачі в бібліотеках.

Премія проводиться у трьох номінаціях:

1. «Література для дорослих»,

2. «Література для підлітків » (для дітей від 12 до 18 років),

3. «Література для дітей» (для дітей від 5 до 12 років).

Експертне журі книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2020" обрало трійку фіналістів у номінації "Література для дорослих".

Трійка фіналістів книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2020" у номінації "Література для дорослих" наступна:

«Амадока» Андрухович Софія  («Видавництво Старого Лева»)

Понівечений до невпізнаваности в одній із гарячих точок на Сході України, герой роману «Амадока» тільки дивом залишився живим. Це сумнівна втіха, оскільки важкі травми призвели до повної втрати пам’яти: чоловік не пам’ятає ні свого імени, ні звідки походить, не пригадує жодної близької людини, жодного фрагмента свого попереднього життя. Таким його і віднаходить жінка, любов і терпіння якої здатні творити дива: сягати найглибших пластів забуття і спогадів, поєднувати розрізнені клапті понівеченої свідомости, зшивати докупи спільну історію.

Амадока – найбільше в Европі озеро, розташоване на території сучасної України, вперше згадане Геродотом і впродовж кількох століть відтворюване на мапах середньовічними картографами, аж до свого раптового і цілковитого зникнення. Яким чином безслідно випаровуються великі озера, як зникають цілі світи, цілі культури — і що залишається натомість? Чи може існувати зв’язок між єврейською Катастрофою Східної Европи і знищенням української інтеліґенції в часи сталінських репресій? Чи може забуття однієї людини сягати на кілька поколінь під землю? Чи пов’язують нас знаки і шрами понівеченої пам’яти? Чи здатні любов і терпіння дати змогу торкнутися свідомости іншої людини?

 

 

«Планета Полин» Оксана Забужко (Видавничий дім «Комора»)

У цьому томі зібрано найважливіші есеї Оксани Забужко останніх двох десятиліть, присвячені постатям і подіям, які авторка вважає культурно знаковими для сьогоднішньої епохи кризи гуманізму. “Жіночі”, “чоловічі” й “колективні”, всі ці “портрети” об’єднує глибоко особисте переживання авторкою біжучої історії, в яку вона вписує своїх героїв — і цим виявляє в ній, хоч якій на позір катастрофічній, невидимий раніше життєствердний смисл.

 

 

 

 

 

 

Поетична книжка «Список кораблів» Сергій Жадан   (Видавництво «Меридіан Черновіц»)

Шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про по ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 700 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 17.11.2020 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов