Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 19:35

Головна » 2019 » Жовтень » 28 » 8 років святкує Інтернет-центр нашої книгозбірні.
10:42
8 років святкує Інтернет-центр нашої книгозбірні.

Друзі, сьогодні Інтернет-центр нашої книгозбірні святкує іменини, нам – 8 років. На сьогоднішній день Інтернет-центр Рокитнівської центральної районної бібліотеки - це сучасна інформаційна платформа, що сприяє професійному, та особистісному розвитку громади. Відповідаючи на вимогу часу, бібліотека спрямовує свою діяльність на якнайповніше задоволення інтересів та запитів користувачів, забезпечуючи доступ до друкованих та електронних інформаційних ресурсів.

Можливість доступу до Інтернет-ресурсів користувачі нашої бібліотеки одержали у вересні 2011 року з відкриттям Інтернет-центру Рокитнівської центральної районної бібліотеки, який створено за програмою «Бібліоміст» "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету". Інтернет став невід’ємною складовою частиною інформаційних ресурсів бібліотек, а надання доступу до нього – звичною бібліотечною послугою. Завдяки наявності Інтернет-центру бібліотека може задовольнити широке коло професійних, освітніх, дозвілєвих запитів користувачів і надати бажаючим доступ до світових інформаційних ресурсів.

Забезпечення сприятливих умов роботи в Інтернет-центрі; надання консультативної допомоги в процесі здійснення користувачами пошуку необхідної інформації та її обробки; вивчення інформаційних потреб користувачі; проведення індивідуального навчання читачів роботи в мережі Інтернет, надання необхідних консультацій; формування у користувачів потреби в інформації, популяризування серед користувачів бібліотек ресурсів мережі Інтернет; надання додаткових послуг зі сканування, ксерокопіювання, комп’ютерного набору, запису на зовнішні носії було і залишається основним завданням Інтернет-центру.

Центр Рокитнівської ЦРБ обладнаний 5-ма комп’ютерами. До послуг користувачів принтер та сканер, зона Wi-Fi, що дозволяє працювати у бібліотеці із своїми комп’ютерними ґаджетами. Сучасна технологія бездротового доступу до мережі Інтернет - Wi-Fi виборола широку популярність у студентів і ділових людей, які ведуть динамічний спосіб життя. Така послуга не тільки підвищує рівень інформатизації жителів селища, а й робить Інтернет ще доступнішим. Тому в Інтернет-центрі та центральній бібліотеці діють зони Wi-Fi.

Інтернет - центром постійно надаються консультації та практична допомога, в пошуку необхідної інформації в Інтернет - мережі, виконуються пошукові роботи з певних тем. Студенти, школярі використовують Інтернет для пошуку курсових, рефератів, беруть участь у різноманітних конкурсах, вікторинах, спілкуються в чатах, соціальних мережах.

Популярними послугами е-урядування у звітному році були: створення  «Особистого кабінету» на сайті https://104.ua/ua/  - сайт для споживачів природного газу (покази лічильників); формування та друк рахунку для оплати за спожиту електричну енергію. «Особистого кабінету»  на сайті https://www.roe.vsei.ua/ - побутового споживача електроенергії: контроль розрахунків за спожиту електричну енергію (покази лічильників); формування та друк рахунку для оплати за спожиту електричну енергію.

Популярними також є послуги у сфері освіти: реєстрація на пробне ЗНО, реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (друк запрошень), реєстрація електронного кабінету вступника, електронне подання заяви на вступ до вищого навчального закладу України.

Інтернет - центр став великим помічником для колективу бібліотечних працівників. Центр є освітнім майданчиком для проведення: семінарів, навчань, тренінгів, трансляції он-лайн конференцій та вебінарів. Підвищується рівень інформаційної культури та комп’ютерної грамотності як користувачів так і бібліотекаря.

Інтернет-центр надає можливість безкоштовно працювати в Інтернет у режимі on-line; шукати інформацію в комп'ютерних мережах; отримати фактографічні, аналітичні та тематичні довідки; скористатись послугами електронної пошти (E-mail). А головне – ви отримуєте рівний для всіх доступ до інформації.

Інтернет – центр бібліотеки став чудовим майданчиком для проведення  цікавих заходів, зокрема: відео презентацій, віртуальних путівників, цікавих, пізнавальних он-лайн ігор, Тижнів Інтернету в бібліотеці… та багато іншого.

Всі ці 8 років ми працюємо, щоб вам було цікаво, корисно, пізнавально… Далі буде не менш інформативно, освітньо, творчо… Працюємо для вас, чекаємо на вас разом ми  - СИЛА..!

Оксана Лісовець.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 422 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов