Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 02.05.2024, 13:11

Головна » 2021 » Грудень » 23

Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Книга може бути кращим другом і наставником. З тих пір, як люди навчилися писати, мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають неймовірні можливості в будь-якому віці. А вчасно прочитана книга - величезна удача. У нашому містечку багато добрих і чуйних людей. Протягом багатьох років наші читачі безкоштовно приносять в бібліотеку свої особисті книги. Дарують цілі зібрання творів, книги класиків і сучасних авторів. Подарувавши книгу бібліотеці, вони дають можливість продовжити їй життя і принести користь багатьом читачам. Дуже здорово, що серед наших читачів є такі люди, які це розуміють. Завдяки їх безкорисливості фонд постійно поповнюється різноманітною і потрібною літературою. Так книги знаходять новий будинок і нових читачів.

В подяку нашим активним книгодарувальникам на абонементі книгозбірні діє святкова книжкова виставка-подяка «Гарячі новинки. Книги з добрих рук».

Сьогодні ми говоримо спасибі за подаровані книги нашим читачам: Пілат Оксані Мирославівні, Довгаль Юрію Володимировичу, Ткаченко Тетяні Михайлівні. Особливо приємно, коли бібліотеці дарують книги місцеві автори. Дякуємо Сергію Миколину, Анні Волошиній, Валентині Дідик, Валентині Зубчик, Валерію Сухляку за вірші і прозу.

Друзі, у домашній бібліотеці кожного з нас є чудові, нові, але вже прочитані книги. Подаруйте їх бібліотеці! Ваш дар займе гідне місце у фонді книгозбірні і буде цікавий нашим численним читачам.

Щире спасибі всім-всім дарувальникам за безкорисливі дари. Ми глибоко зворушені вашим добрим ставленням. Спасибі всім за тепло сердець, доброту, розуміння, любов до книги і читання.

Дорогі наші читачі! Дякуємо всім, хто небайдужий до нашої бібліотеки! Приходьте до нас та приводьте своїх друзів і близьких! Будемо читати разом! Наша адреса: вул. Піонерська, 2а.

Умінння віддавати, дарувати свідчить про щедрість душі.

Напередодні чудових новорічно-різдвяних свят хочемо щиро побажати, щоб ви були поряд з рідними та близькими, дарували їм тепло та турботу. Нехай свята подарують вам прекрасний настрій, хороші новини та яскраві моменти, нехай кожна хвилина наповнюється любов’ю та гармонією. І найголовніше – будьте здорові!

Лобач Т.П.,

 бібліотекар відділу обслуговування.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 272 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.12.2021 | Коментарі (0)


23 грудя 2021 року об 11 год. у інтернет-центрі центральної селищної бібліотеки відбувся вебінар на тему: «Цифрові технології для людей з порушеннями зору та інших нозологій». Онлайн захід організували: Соціокультурний відділ РОУНБ.

Спікер: Петро Поліщук, бібліотекар, тренер-консультант інтернет-центру «Окуляр» Рівненської ОУНБ.

Під час вебінару розглядались питання:

Спікер зустрічі ознайомив учасників з програмами для роботи на комп’ютері та смартфоні для людей з порушеннями зору та інших нозологій. Зокрема, розглянуто:

NVDA та JAWS – програми екранного доступу з синтезом мови.

Спеціальні можливості Android – це набір додатків, які дають змогу користуватися пристроєм Android усліпу або за допомогою перемикача.

TalkBack – програма зчитування з екрана від Google.

VoiceOver – функція на смартфоні, яка описує, все що відбувається на екрані.

ABBYY FineReader 14 Standard – програма для розпізнавання текстової інформації на відсканованих або знятих зображеннях.

EasyReader – програмне забезпечення для читання електронних книг у форматі DAISY, що дозволяє користувачам читати і прослуховувати вміст книг за допомогою комбінації тексту, мови і зображень.

Sullivan + – додаток для допомоги незрячим та слабозорим, який розповідає про навколишнє середовище, отримуючи інформацію за допомогою камери смартфона.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 165 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.12.2021 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов