Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 02.05.2024, 11:16

Головна » 2021 » Листопад » 29 » Запрошуємо Вас приєднатися до участі у книжковій премії «Еспресо. Вибір читачів 2021».
09:05
Запрошуємо Вас приєднатися до участі у книжковій премії «Еспресо. Вибір читачів 2021».

Друзі-книголюби, наша книгозбірня і цьогоріч долучилась до участі у книжковій премії "Еспресо. Вибір читачів 2021”. Телеканал «Еспресо» три роки поспіль проводить книжкову премію, головною відмінністю якої є те, що переможців визначатимуть читачі в бібліотеках.

Премія проводиться у трьох номінаціях:

1. «Література для дорослих»,

2. «Література для підлітків» (для дітей від 12 до 18 років),

3. «Література для дітей» (для дітей від 5 до 12 років).

Експертне журі книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2021" обрало трійку фіналістів у номінації "Література для дорослих".

 

Трійка фіналістів книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2021" у номінації "Література для дорослих" наступна:

«Псалом авіації» Сергій Жадан (видавництво «Meridian Czernowitz»)

Вірші написані впродовж 2020 року. Місце, де вони писалися, лежить на пагорбах. Це означало присутність широкої лінії горизонту й великої кількості повітря. А ще там було багато дерев і птахів, були балки, водойми і рівне, віддалене дихання міста за обрієм. Зміна оптики так чи інакше призводить до зміни письма. Ось про це переважно і книжка: про те, як нас формують ландшафти, як дерева додають нам вертикалі, а озера — глибини, як весняна зелень вчить нас оптимізму, а літні ріки — щедрості. Нехитре знання, що допомагає цінувати кожен почутий зранку голос.

 

 

 

 

 

 

«20 + 1, або Земля мертвих» Павло Вольвач («Видавництво Старого Лева»)

«20+1 або Земля мертвих» — книжка в жанрі кросовер, в якій автор використовує класичні засоби мемуаристики задля вибудови власної біографії як плетива «перехресних стежок» з усіма діаметрально різними людьми.

 

 

 

 

 

 

 

«Радіо Ніч» Юрій Андрухович («Meridian Czernowitz»)

Як і в «реальній дійсності», ще одна революція зазнала поразки. Можливо, тому, що втратила свого загадкового лідера. Йосип Ротський (не плутати ні з Йосіфом Бродським, ні з Йозефом Ротом), музичний герой барикад, змушений хоч кудись утікати, приміряючи на себе долю багатьох інших Йосипів. Його переслідують, і режимні спецслужби – це лише пів біди. Є ще недоречна любов, з якою не звладати, і банківська таємниця, з якою не впоратися. В’язничний досвід і мимовільно успішний теракт. А також розум і забуття, сміх і темрява, холод і пекло, іронія і щем. Останній сховок, звідки дозволено вести нічний етер. Чи справді останній?..

Це найгостросюжетніший, а водночас найліричніший твір автора. Простір, у якому авантюрний роман зустрічається з фентезі, а Девід Бові – з мандрівними музикантами Середньовіччя.

 

 

 

 

 

До трійки фіналістів книжкової премії “Еспресо. Вибір читачів 2021”  у номінації “Література для підлітків” увійшли наступні твори:

 

«Вітрова гора» Анна Багряна (видавництво «Наш Формат»)

Вони живуть поміж нас – вітри, онуки Стрибога. Завжди народжуються тут, на берегах Дніпра, зазвичай в одній родині – й дід передає онукові таємні знання та особливі вміння. Однак із Дейвом стається інакше: він народився в Канаді, тож мусить пройти непростий шлях, перш ніж осягнути своє прадавнє українське коріння і відкрити справжнє покликання. Проте вітрові млини на Дніпрових пагорбах манять хлопця, і цьому годі опиратися... 

 

 

 

 

 

 

«Заклятий меч» Володимир Аренєв (видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»)

Було це в часи прадавні, нині призабуті. Ходили тоді по землі герої й потвори, і перших не завжди вдавалося відрізнити від других. А слово в ті часи бувало гострішим за меч, хоч і мечі вміли тоді промовити своє гостре слово... У новій повісті знаного українського письменника Володимира Аренєва, лавреата премії «Книга року ВВС-2019», йдеться про пригоди меча і тих, хто ним володів, про мандрівки й переслідування, чари та закляття, а ще — про Одіна Стойменного, пані Брамницю та двох відчайдухів, які насмілилися кинути їм виклик. «Заклятий меч» — самостійна історія у світі «Заклятого скарбу».

 

 

 

 

 

 

«Мандрівний цирк Сріблястої пані» Наталія Довгопол (видавництво «Vivat»)

Ефектна власниця мандрівного цирку фрау Ґріте переживає скрутні часи. Мало того, що її чоловік виявився авантюристом і зник безвісти, так ще й трупу доводиться від зубожіння рятувати. До всього, коронний номер — виступ велетенського ручного вовка — на межі провалу: юна глядачка, яку всі вважають причинною, сходить на сцену й приборкує грізного звіра. Що це, як не відьмацькі чари? Цирк рушає далі. Але з тої зустрічі в смугастому шатрі, на один вечір напнутому посеред скошеного поля, бере початок нова історія: про тих, хто шукає любові й справедливості, про людей і перевертнів, що намагаються віднайти свою істинну сутність. Героям роману доведеться пізнати гіркоту зрад і поразок, здійснити сповнену пригод мандрівку українськими землями початку ХХ сторіччя і навіть знайти спільну мову з дивовижними істотами з давніх легенд.

 

 

 

 

 

До трійки фіналістів книжкової премії “Еспресо. Вибір читачів 2021”  у номінації “Література для дітей” увійшли наступні твори:

«Морськосвинський детектив» Іван Андрусяк (видавництво «Vivat»)

Коли стаються таємничі злочини, усі тварини з довколишніх будинків, ба навіть ті, що живуть на вулиці, неодмінно звертаються до морського свина — детектива Жерара. Однак він знаний ласун, тож береться за справи тільки за умови смачненького гонорару. Разом із Жераром ти дізнаєшся, хто поцупив котячий сніданок, тікатимеш від голодних хижаків, з’ясуєш геть усе про невідоме страшидло, яке лякає добрих тварин, досліджуватимеш темні закапелки й боротимешся зі страхами, а найголовніше — навчишся миттю ловити зловмисників, застосовуючи дедукцію й логіку.

 

 

 

 

 

«Олекса Довбуш» Василь Карп’юк (видавництво «Дискурсус»)

Чи ти знаєш, хто такий Олекса Довбуш? Певно, що так, бо на всі Карпати немає більшого героя! Але історія найгрізнішого ватажка карпатських опришків почалася з впертого хлопчиська, який несподівано для себе отримав велику Силу.

Пірнувши в цю оповідь, ти разом з Олексою поживеш у лісі поруч із вовками й вивірками, приєднаєшся до опришківської ватаги й зазирнеш у світ героїчної минувшини Карпат. А головне, врешті дізнаєшся, звідки взялася Олексина Сила і чи зміг він її опанувати.

 

 

 

 

 

«Загублені у таборі» Настя Музиченко (видавництво «Дитяча редакція видавництва "Наш Формат"»)

Матвій і Мія їдуть відпочивати в гірський табір. Свіже повітря, дискотеки, квести та інші розваги — усе як завжди в таких таборах. Та лише доти, доки Матвій випадково не дізнається про містичну, ба навіть моторошну історію, яка сталася тут кілька років тому. А такі історії, як відомо, мають звичку повторюватися — і ось наші герої опиняються в епіцентрі подій...

 

 

 

 

 

 

За правилами Премії остаточного переможця конкурсу мають визначити читачі під час третього етапу голосування у бібліотеках по всій Україні. Голосування триватиме до 31 грудня 2021 року включно.

У номінації «Література для підлітків» та «Література для дітей» голосують тільки діти, але заповнювати анкету для голосування можуть дорослі зі слів дитини, якщо вона не вміє сама це зробити.

До нашої книгозбірні вже надійшли твори фіналісти конкурсу і наше завдання, як читачів, прочитати книги та визначити переможця. Час для прочитання та голосування триватиме до 20 грудня 2021 року включно. Після прочитання потрібно заповнити анкету де позначити обрану вами книгу та залишити відгук про книгу.

Тож, запрошуємо вас взяти участь у визначенні книги-переможця. ТВІЙ ВИБІР ДУЖЕ ВАЖЛИВИЙ І МОЖЕ СТАТИ ВИЗНАЧАЛЬНИМ!!!

Чекаємо на вас:

вул. Піонерська, 2 «а».

Відділ абонементу.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 402 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов