Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 29.04.2024, 16:10

Головна » 2021 » Травень » 12 » Участь у стартовій онлайн-пресконференції "Велике читання. Рівненщина читає "Паперові солдати" Братів Капранових".
14:07
Участь у стартовій онлайн-пресконференції "Велике читання. Рівненщина читає "Паперові солдати" Братів Капранових".

12 травня 2021 року об 11 год.  працівниці центральної селищної бібліотеки долучились до стартової онлайн-пресконференції "Велике читання. Рівненщина читає "Паперові солдати" Братів Капранових". Онлайн захід організували: Рівненська ОУНБ.

Велике читання ініційоване Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою. На теренах краю проводиться вперше і триватиме впродовж травня – червня. Захід спонукатиме мешканців Рівненщини читати одну і ту ж книгу в один і той же час, а потім обговорювати її в бібліотеках на різних заходах. Обрана книга «Паперові солдати» за змістом пов’язана з Рівненщиною. В ній у художній формі висвітлені маловідомі факти про Ніла Хасевича – українського художника, графіка європейського рівня, члена ОУН, воїна УПА, уродженця Костопільщини. Інший герой книги – американський аніматор українського походження, який  працював на студії Волта Діснея - Білл Титла.

Мета заходу – промоція книгочитання, як усвідомлено обраної життєвої стратегії задля всебічного та гармонійного розвитку особистості, сприяння духовному та інтелектуальному розвитку краян, піднесенню їх патріотичних почуттів.

До онлайн-заходу долучились понад 90 учасників.

Онлайн-захід проходив на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet.

Про книгу "Паперові солдати" Братів Капранових".

Брати Капранови

Паперові солдати. Роман / Брати Капранови. — Київ : Нора-Друк, 2019. — 224 с.

УПА і Голлівуд, Волинь і Каліфорнія, Сталін і Дісней — що може поєднувати такі різні реальності?

Двоє молодих художників зустрічаються у Варшаві. Один з них — Білл Титла, син українських емігрантів з США. Дру­гий — Ніл Хасевич, молодий волинянин. Доля готує їм багато випробувань, але вони про це поки що не знають, натомість п’ють пиво та сперечаються про творчість.

Обираючи один з двох можливих шляхів, кожен з нас втрачає другий, але читачі роману «Паперові солдати» мають унікальну можливість пройти обома дорогами водночас — ра­зом із Біллом Титлою потрапити на студію Діснея та взяти участь у створенні класики сучасної анімації — «Білосніжки», «Піноккіо», «Дамбо», або ж разом із Хасевичем залишитися в Україні, піти в УПА і стати її головним художником. Жити на фермі біля океану чи переховуватися у криївках, замітаючи слі­ди. Одружитися з голлівудською моделлю або все життя нести в душі невисловлені почуття.

Роман ґрунтується на реальних подіях.

Оксана Лісовець.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 177 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов