Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 12:12

Головна » 2013 » Листопад » 22 » Тренінги-навчання в бібліотеках району з працівниками сільської ради «Доступ до електронного урядування в бібліотеці»
16:11
Тренінги-навчання в бібліотеках району з працівниками сільської ради «Доступ до електронного урядування в бібліотеці»

Бібліотеки Рокитнівщини пропонують своїм користувачам нові електронні послуги. Працівники бібліотек навчають відвідувачів своїх бібліотек користуватися е-послугами, ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень влади, отримувати необхідні адміністративні послуги, тощо.

Масевицька публічно-шкільна бібліотека (http://maslibr.ho.ua/)
 

     14  листопада  в Масевицькій  ПШБ  пройшло  навчання  в рамках  проекту  "Публічні  бібліотеки  -  мости до  е - урядування" з працівниками Масевицької  сільської  ради.

Мета:  донести   інформацію  до  громадян  села,  які   мають  можливість отримати інформацію органів влади та дізнатись, яким чином можна долучитись та впливати на законодавчий процес,  формувати у користувачів навики роботи з мережевими ресурсами  державних  органів  влади та управління.

У навчанні  взяли     десять  спеціалістів   сільської  ради,  які виявили  бажання   більш   практично  попрацювати  в  мережі  Інтернет. Бібліотекар  розповіла, як можна  виходити на сайт  Верховної ради,  Урядовий портал  на сайт Президента  України  та  Законодавство України.  Також повідомила, що  Масевицька  бібліотека  гарантує  користувачам  право на  отримання урядової  інформації,  залучає громадян   до  е - урядування,  забезпечує доступ до місцевої офіційної інформації,  планів та програм діяльності місцевої влади;   допомагає органам місцевого самоврядування  встановити зв'язки з громадою;  створює доступне, зручне та дружнє  середовище  у бібліотеці. Далі  проведено практичні заняття за комп'ютерами.  Секретар   сільської ради   Пахнюк Н.П виявила  бажання  попрацювати на сайті  Рокитнівської  райдержадміністрації.  Іваненко В.І. працювала на сайті  Верховної Ради,  Берташ Ж.П  знайомилась із сайтом  Урядового порталу. Землевпорядник виявив  бажання  вийти на сайт Земельний  портал.   Всім було  запропоновано  зареєструвати  скриньку  електронної пошти обліковий запис  у соціальній  мережі.

На кінець  навчання  бібліотекар  запропонувала  відвідувати бібліотеку  частіше і приводити з  собою  своїх сусідів,  кумів, друзів. Наступне заняття пройде у грудні місяці.
Марія Мартенюк.

 

Рокитнівська публічно-шкільна бібліотека (http://rokitnelibr.ho.ua/)
 

14-15 листопада в Рокитнівській ПШБ в рамках проекту "Публічні бібліотеки - мости до електронного урядування" відбулися тренінги для працівників Рокитнівської сільської ради.

Бібліотекарі, Світлана Ничипорчук та Ніна Кириловець навчали як:

- Відправити запит Президенту України на отримання публічної інформації;

- Переглянули проекти Законів України на офіційному веб-порталі Верховної Ради;

- Надіслати звернення до Інтернет - приймальні Рівненської обласної державної адміністрації;

- Надіслати звернення до Інтернет приймальні Рівненської обласної ради.

- Замовляти товари та послуги через Інтернет.

Також, бібліотекарі звернули увагу присутніх на послугу E-mail розсилки інформації в бібліотеці.

На тренінгу були присутні: заступник голови сільської ради Богданець М.І., оператор комп'ютерного набору Богданець С.М., секретар-друкарка Пахнюк І.В., інспектор облікового столу Жуковська Л.М., спеціаліст землевпорядник Ільчук А.М.
                                                                Світлана Ничипорчук



Борівська публічно-шкільна бібліотека (http://borovelibr.at.ua/) 
     
     Бібліотека є тим  публічним закладом  що пропонує громаді цілу низку корисних послуг і приваблює жителів села.

Світланою Фоменко, бібліотекарем Борівської ПШБ проведений тренінг-навчання з працівниками  сільської ради  «Доступ до електронного урядування в бібліотеці». Тренінг-навчання проходив на базі сільської ради, на ньому були присутні землевпорядник  сільської ради Кляпко .В.С., діловод Павлушенко .Н.Б, бухгалтер  Єремейчук Н.В.

Під час тренінгу представники сільської ради віртуально подорожували та вчились шукати офіційну і правову інформацію на сайтах  Верховної ради,  Урядовий портал  на сайті Президента  України  та  Законодавство України, Рівненської обласної державної адміністрації, Рокитнівської районної державної адміністрації, Рокитнівської районної ради. Також, як перевірити інформацію про земельну власність у електронному кадастрі. Бібліотекар ознайомила присутніх які в бібліотеці оформлені папки в рамках Пункту Доступу Громадян (ПДГ) до офіційної інформації в  електронному  варіанті.

Метою цих навчань є створення та надання вільного доступу до інформаційних ресурсів органів місцевого самоврядування, та інших матеріалів.

Світлана Фоменко

Переглядів: 559 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 ЮЛЯ  
Бібліотеки нашого району виходять на новий рівень!!!!Молодці!!!!!!

2 Ксюша8095  
Так, рухаємось впред, і тільки вперед.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов