Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 23:48

Головна » 2015 » Вересень » 1 » Районний конкурс творчої майстерності «Я пропоную свій досвід».
10:11
Районний конкурс творчої майстерності «Я пропоную свій досвід».

     27 серпня 2015 року в читальній залі районної бібліотеки гамірно, хвилююче, творчо, святково …, адже саме цього дня тут зібрались бібліотечні працівники району на конкурс творчої майстерності «Я пропоную свій досвід».

     Конкурс проведено на виконання плану роботи Рокитнівської центральної районної бібліотеки та  з метою виявлення ефективних форм роботи бібліотечного досвіду району, творчого потенціалу бібліотечних працівників, стимулювання та впровадження в практику роботи інноваційних ідей.

     Основним завданням конкурсу  було виявлення ефективних форм бібліотечного інноваційного досвіду для залучення користувачів у бібліотеку,   розвитку творчих ініціатив бібліотечних спеціалістів району, стимулювання та впровадження в практику інноваційних форм роботи.

     В конкурсі взяли участь: центральна районна бібліотека, районна бібліотека для дітей, Рокитнівська міська бібліотека, міська публічно-шкільна бібліотека смт. Томашгород та 9 публічно-шкільних бібліотек сіл: Масевичі, Борове, Карпилівка, Блажове, Рокитне, Осницьк, Єльне, Томашгород, Дерть.

     Кожен учасник конкурсу підготував експозиційне місце, яке презентував для журі конкурсу та своїх колег.

     Конкур розпочала  бібліотекар відділу обслуговування центральної районної  бібліотеки Валентина Лінкевич,  з досвідом «Бібліодесант  “Книга – Forever!”». Дана послуга проведена з рекламно-інформаційною метою: залученню нових читачів, пропаганди читання, знайомство та спілкування в неформальній обстановці, привернути увагу до бібліотеки, як до центру громади та культурного життя селища.  

     Дуже змістовні та цікаві форми роботи з дітьми  в літку продемонструвала заступник директора ЦСПШБ з питань бібліотечного обслуговування дітей Віра Мельник, виступила пані Віра з досвідом роботи в літній період  «Літо.  Книга.  Я - друзі».

     Завідуюча Рокитнівською міською бібліотекою Галина Ковальчук представила досвіт роботи  з користувачами – дітьми в період канікул «Читайте та відкривайте нові світи». Це різного роду майстер-класи (оригамі, квілінг…), роботу бібліокафе та багато іншого.

     Лавренюк Ірина Олексіївна бібліотекар шкільного відділу міської публічно-шкільної  бібліотеки смт. Томашгород поділилась досвідом творчої майстерні «Вчимося створювати красу власними руками». Окрім цікавих розповідей про створення творчої майстерні,  бажання навчити відвідувачів  виготовляти власними руками елементи декору, прикраси, цікаві та оригінальні подарунки було представлено виставку робіт.

     Бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Масевичі Мартенюк Марія Трохимівна презентувала досвід «За офіційною  інформацією  - до бібліотеки». Пані Марія розповіла про можливості  електронного урядування шляхом залучення громадян до прийняття управлінських рішень, про електронні послуги які надає бібліотека це і реєстрація на ЗНО, е-кадастр, е-звітність, е-платежі,е-квитки,е-пошта, е-бібліотека та багато іншого.

     Фоменко Світлана Іванівна, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Борове ознайомила з проектом  «Незамінний помічник» Мультимедійна дошка. Проект «Незамінний помічник» дає можливість використовувати інформаційні технології для громади села. Адже, за допомогою нетбука, проектора, мультимедійної дошки можна проводити різні масові заходи, починаючи з переглядів мультфільмів, ігор до краєзнавчих годин, відео презентацій та багато іншого. Користувачам діткам наприклад, особливо подобається великий екран на якому можна дивитися мультфільми, кінофільми, як у кінозалах. Тут кожна дитина може знайти собі заняття до душі. Мультимедійна дошка дала можливість використовувати нові технології мультмедіа, нестандартні методики для допомоги, для виховання та проведення заходів, здатність експериментувати, аби зробити бібліотечні заходи захопливими для підлітків, малечі  та їх батьків.
     Бібліотекар шкільного відділу публічно-шкільної бібліотеки с. Блажове Юля Коханевич займається організацією, підготовкою та проведенням майстер-класів «Вмію сам – навчу тебе!». Для ознайомлення з досвідом роботи продемонструвала  власну відео презентацію про серію майстер-класів «Вмію сам – навчу тебе!». Вже проведені такі майстер-класи: «Книжкові інсталяції-друге життя книгам», «Фотографія – як мистецтво», «Лялька-мотанка своїми руками», «Квілінг – паперове мистецтво», «Книжкова ялинка», «Новорічна іграшка з підручних матеріалів»,  «Валентинка – закоханого серця частинка», «Орігамі – легко та просто». В майбутньому планує збільшити проведення майстер-класів до двох раз на місяць а також до їх проведення залучати і користувачів бібліотеки.

     З  подібною тематикою «На хвилях творчості: наші майстер класи» виступила Галина Бричка бібліотекар шкільного відділу публічно-шкільної бібліотеки с. Карпилівка, яка теж розповіла про захоплюючі майстер-класи та продемонструвала  вироби учасників МК.

     З досвідом  «Популяризація краєзнавчої діяльності бібліотеки» виступила  Світлана Ничипорчук, завідуюча публічно-шкільною бібліотекою с. Рокитне, яка представила роботу музейної експозиції та інноваційні форми роботи по вивченню культурної спадщини рідного краю, його звичаї, традиції, обряди.

      «Аукціон  народної творчості», а саме пропаганда краєзнавчих матеріалів про рідне село провела Жанна Колдунович, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Єльне. Експозиційне місце пані Жани вміщувало багато рекламно-роздаткового матеріалу також представлено відеоматеріали  по темі.

     Цікаво продемонстрували свій  досвід «Робота в рамках вихідного дня» бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Осницьк Марина Тимощук та завідуюча публічно-шкільною бібліотекою с. Томашгород Людмила Шерстюк «Бібліотека – родина – дитина», які поділились новими формами роботи проведення веселого,  цікавого і комфортного дозвілля в  літній період. 

     З проектом «Сходинки до знань» виступила завідуюча публічно-шкільною бібліотекою с. Дерть Марія Жульжик, яка розкрила нові, цікаві форми роботи на допомогу навчальному процесу, але найбільше представила інновацій у  проведенні предметних тижнів.

     Ну, а так, як кожен конкурс передбачає виявлення кращих з кращих наш не став винятком. Переможцями  районного конкурсу творчої майстерності «Я пропоную свій досвід» визнано:

     1 місце - Досвід роботи бібліотекаря шкільного відділу публічно-шкільної бібліотеки с. Блажове Коханевич Юлії Анатоліївни «Вмію сам – навчу тебе!» (серія майстер-класів).

     2 місце розділили  бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Борове Фоменко Світлана Іванівна з проектом  «Незамінний помічник» Мультимедійна дошка та бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Масевичі Мартенюк Марія Трохимівна - «За офіційною  інформацією  - до бібліотеки».

    3 місце - бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Осницьк Тимощук Марина Іванівна  - проект «Робота в рамках вихідного дня».

     Щиро вітаємо переможців. Нагородження конкурсу творчої майстерності «Я пропоную свій досвід» відбудеться на  святкуванні  професійного свята Всеукраїнського дня Бібліотек.

    Всі досвіди цікаві і присутні колеги зможуть запозичити багато інноваційних форм для запровадження в своїй роботі.

                                               Провідний методист ЦРБ   Марія Гуз.

     

     

     

     

     

     

     

Переглядів: 612 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов