Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 27.04.2024, 05:51

Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Перша річниця відкриття Інтернет-центрів в Рокитнівській ЦСПШБ
16:32
Перша річниця відкриття Інтернет-центрів в Рокитнівській ЦСПШБ
     28 жовтня 2012 року п’ять бібліотек Рокитнівщини (Рокитнівська ЦРБ, Масевицька, Рокитнівська, Борівська, Старосільська ПШБ) відсвяткували першу річницю зародження нової Бібліотечно – інтернетної сім’ї. Адже саме цього дня відбулись офіційні відкриття Інтернет-центрів в Рокитнівській ЦСПШБ, що стали можливі завдяки перемозі у конкурсі програми «Бібліоміст» "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету".
Завдячуючи програмі „Бібліоміст” невпізнанно змінилось життя в бібліотеках нашого району, п’ять книгозбірень вже безкоштовно надають доступ користувачам до світових інформаційних ресурсів і допомагають орієнтуватися в них. Бібліотечні працівники впроваджують у роботу інноваційні форми обслуговування, налаштовані до пошуку нових ідей та варіантів їх реалізації в бібліотечному обслуговуванні користувачів.
     Завдяки реалізації Проекту наданим безкоштовним доступу до ресурсів Інтернету, та можливостям електронного зв`язку бібліотеки змогли суттєво підвищити свій імідж та якість послуг. Послугами Інтернет-центру Рокитнівської районної бібліотеки користуються освітяни, держслужбовці, працівники культури, студентство, молодь, школярі, пенсіонери, духовенство, священики, безробітні і т.д. 
     На сьогодні наша бібліотека сприймається громадянами як сучасна інформаційна установа, що сприяє їх професійному розвитку та допомагає становленню  інформаційної та інтелектуальної культури. Набуло реальності одне із основних завдань бібліотеки – забезпечення читачів оперативним доступом до різносторонньої інформації.
     Протягом року бібліотека працювала із групою «На допомогу забудовнику». З цією групою проводились «Тренінг з основ комп’ютерної грамотності», мережений семінар – практикум    «На допомогу забудовнику», інформаційна година «Робимо самі євроремонт», індивідуальні заняття «Подорожуємо самі». Учасниками групи є жителі смт.Рокитне.
     Завдяки проекту методичним відділом центральної районної  бібліотеки проводяться активні заходи щодо  підвищення кваліфікації спеціалістів книгозбірень району. Так, для бібліотечних працівників  була розроблена програма навчання "Основи комп’ютерної грамотності. Основи роботи в Інтернет”. За цей  період пройшли  навчання  майже всі бібліотечні працівники. Бібліотекарі знайомилися з пошуковими системами Інтернету, проводили  друк, сканування документів,  навчалися працювати  в програмі ІРБІС по створенню електронних баз даних, бази користувачів, з повнотекстовими базами даних, працювали з програмами MSWord, MSExel, MSPowerPoint,  підбирали матеріали для вебліографічних списків.
     Бібліотекарям Інтернет-центр надає можливість ознайомитися з досвідом провідних бібліотек, порівняти і оцінити свою роботу.
     Бібліотекарі книгозбірень нашого району стараються вміло застосовувати новітні технології, щоб  книгозбірні  по праву вважались  інформаційними, культурно-просвітницькими та дозвіллєвими центрами.
     Наш головний успіх у тому, що скористались послугами Інтернет-центру (ЦРБ) понад 9 тисяч осіб - мешканців району. Користувачі Інтернет-центру із електронних інтернет-ресурсів черпають матеріали для навчання, самоосвіти, дозвілля, домогосподарства, самовдосконалення … Для них організовуються індивідуальні та групові навчання, допомога бібліотекаря (консультування, тренінги), віртуальні подорожі і багато іншого.
     Організовується PR-реклама діяльності бібліотечних Інтернет-центрів у бібліотеці,  на вулицях селища за допомогою рекламної продукції, інформації, розповіді про успіхи у роботі бібліотек Рокитнівської ЦСПШБ розміщуються на офіційному сайті бібліотеки (http://roklibr.at.ua/), на бібліотечному блозі (http://rokitne-blog.at.ua/) в соціальних мережах Фейсбук, ВКонтакті та у місцевих ЗМІ.
     Отож, важливою ланкою у діяльності бібліотек по обслуговуванню користувачів, задоволенню їхніх різноманітних запитів, без яких уже не уявляємо своєї праці, стали бібліотечні Інтернет-центри. Найбільш важливим вважаємо те, що у всіх починаннях і справах маємо багато друзів, добрих людей, помічників і порадників.
Підготували,
провідний методист ЦРБ Людмила Дудик,
провідний бібліотекар Оксана Лісовець
Переглядів: 893 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 1
1 Ксюша8095  

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов