Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 16:26

Головна » 2014 » Листопад » 17 » Літературні зустрічі з письменницею – землячкою Ніною Смик
11:00
Літературні зустрічі з письменницею – землячкою Ніною Смик
     Приємними моментами нашої бібліотечної роботи завжди були є і будуть зустрічі з нашими письменниками земляками. Цього разу таким приємним моментом став приїзд уродженки смт. Рокитне тепер жительки м. Світловодськ Кіровоградської області Ніни Василівни Смик.
    12 листопада об 11.00 годині письменниця зустрілась з пошановувачами своєї творчості у приміщенні публічно-шкільної бібліотеки села Рокитне.
     Хлібом, сіллю зустріли гостю ведучі Світлана Ничипорчук та Олена Богданець, і цей хліб пані Ніна розділили з гостями свята. 
     Українською піснею, порадували гостю та присутніх на заході колективи сільського Будинку культури: народний аматорський фольклорний колектив «Куточане», дитячий фольклорний колектив «Джерельце»,  жіночий ансамбль Будинку культури.
     Віршованими рядками, приємними сувенірами привітала свою товаришку та колегу по перу Ганна Волошини. Спогадами про першу зустріч з Ніною Василівною поділилась Ганна Ковальчук, яка також продекламувала власний вірш. З бібліографічним оглядом книг авторки виступила Валентина Єремейчук (бібліограф ЦРБ). Слово мала Анна  Андріївна Лимич, голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України, яка висловила враження про зустріч та творчість авторки, і також для присутніх продекламувала власний вірш.
     Знаковою подією заходу стало вручення пані Ніні, квитка члена Національної спілки письменників України Анною  Андріївною Лимич.
      Ну, і звичайно слово до гостей заходу мала і Ніна Василівна Смик, яка не тільки поділилась деякими моментами написання своїх книг, а й розповіла про значення кожного зображення обкладинки її книг, до речі декількох зображень автором є також пані Ніна.
     Не залишилась без подарунків і бібліотека, Ніна Василівна подарувала до фонду бібліотеки книгу «Роздуми», «По гострому лезу життя» та автобіографічний нарис, а Анна Андріївна книги «У подиху сонця», «Абетка» та збірку «Майдан. Війна»  видану Рівненською обласною спілкою письменників України.
     А, ще Ніна Василівна оголосила конкурс серед користувачів бібліотеки «Оповідання по мотивах зображень на обкладинки книг автора», найкращі три отримають у подарунок збірку «Роздуми» з автографом письменниці.
     Об 14.00 годині на гостю Рокитнівщини вже чекали користувачі та гості Рокитнівської міської бібліотеки на літературний бенефіс «Донька Полісся».
      І знову організатори заходу зустріли почесну землячку українським короваєм, який пані Ніна попросила благословити отця В’ячеслава, настоятеля храму Почаївської ікони Божої матері, що був присутній на заході та розділила його між запрошеними.
     Організатори заходу Галина Ковальчук та Клавдія Самойлюк не поскупились на приємні сюрпризи для Ніни Василівни. Так розпочали захід чудові виступи вихованців Рокитнівської музичної школи: бандуристки Ірина Богданець та Софія Качановська, солісти Ірина Герасимчук, Ольга Гольц, ансамбль старших класів з піснею «Як у нас на Україні», чудові танцювальні номери у виконанні вихованців школи. Враженнями від прочитаних книг поділився  отець В’ячеслав, благословивши авторку на подальші творчі здобутки. Порадували Ніну Василівну і її подруги, колеги, працівниці Рокитнівського скляного заводу, колеги по перу члени літературно-мистецького об’єднання «Рокита». Гості заходу Анна Лимич, письменниця, голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України та редактор обласної громадсько-політичної газети "Вільне слово" Андрій Бабінець.
     Та, і сама Ніна Василівна не поскупилась на слова вдячності, як організаторам заходу так і всім гостям,  які знайшли хвилинку поринути у творчу атмосферу літературного бенефісу.
     Не залишилась без подарунків і користувачі міської бібліотеки, адже фонд книгозбірні поповнився книгами Ніни Смик «Роздуми» та «По гострому лезу життя» та Анни Лимич «Абетка» та збіркою «Майдан. Війна».
     Літературні зустрічі закінчились, залишивши по собі масу приємних вражень та надію, що в скорому часі Ніна Василівна знову завітає на рідне Полісся і порадує своєю творчістю користувачів інших бібліотек району. Ну, а ми бібліотекарі завжди радо чекаємо на приїзд пані Ніни, тож до нових літературних зустрічей.
З гарними враженнями від зустрічі,
Оксана Лісовець


Переглядів: 736 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов