Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 21:36

Головна » 2015 » Серпень » 6 » Зустріч з одним із авторів книги «Русь-Україна. Факти і сенсації» Анатолієм Герасимчуком
16:07
Зустріч з одним із авторів книги «Русь-Україна. Факти і сенсації» Анатолієм Герасимчуком

     6 серпня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулась приємна зустріч з одним із авторів книги «Русь-Україна. Факти і сенсації» Анатолієм Герасимчуком.

    Анатолій Герасимчук  народився в селі Біловіж Рокитнівського району Рівненської області. Закінчив Донецький державний університет (філологія) та Донецький університет державного управління (менеджмент організацій, менеджер-економіст). Відслужив 10 років у військовій авіації, працював 6 років у Верховній Раді помічником-консультантом народних депутатів В.М. Асадчева та В.Б. Альошина. Співзасновник і президент благодійного фонду «Каяла», директор ТОВ «Редакція газети «Аргумент плюс», шеф-редактор газет «UAАргумент», «Аргумент Плюс», «Донецький Аргумент». Автор багатьох публікацій на політичну та історичну тематики в засобах масової інформації, зокрема, на порталі http://uargument.com.ua/.

     Анатолій Андрійович  завітав до нашої книгозбірні, щоб презентувати та подарувати свою книгу «Русь-Україна. Факти і сенсації».

    Автори книги «Русь-Україна. Факти і сенсації» шеф-редактор газети «UАргумент» Анатолій Герасимчук і начальник Рівненського обласного управління освіти і науки Григорій Таргонський.

    Книга «Русь-Україна. Факти і сенсації» встановлює точне місце загибелі князя Ігоря Рюриковича, який загинув не біля Коростеня — а на кордоні Деревлянського і Турівського князівств біля сіл Біловіж і Сновидовичі Рокитнівського району Рівненської області. На цей факт вже звертали увагу багато краєзнавців, але це ще не набуло загального визнання в історичній науці. Метою книги «Русь-Україна. Факти і сенсації» є аргументовано і доконано довести факт страти князя Ігоря саме на території Рокитнівщини – в урочищі Тризна на березі річки Тризна недалеко від села Біловіж. Тіло князя Ігоря деревляни роздерли на дубах в урочищі Завишень нині Олевського району Житомирської області. Все це відбувалося згідно дохристиянських традицій і обрядів - князь Ігор був принесений в жертву богам Чорнобогу і Білобогу (Вишню).

    Автори книги, які народилися на Рокитнівщині, вважають, що затвердження в історичній науці точного місця загибелі першого з Рюриковичів прокладе на територію Рокитнівського району в один з найважливіших в Україні туристичних маршрутів. Це також не повинно оминути увагу нащадків князя Ігоря і княгині Ольги, якими є представники практично всіх королівських родів Європи. І саме тому в книзі приділено достатньо уваги походженню династії Рюриковичів, а також тим подіям, які розвивалися після смерті князя Ігоря, яка стала причиною війни княгині Ольги проти деревлян, а також причиною династичного шлюбу сина Ольги Святослава і доньки деревлянського князя Мала Малуші.

    Про те, що Малуша була не рабинею, а деревлянською княжною, в історичній науці відомо давно – але також не отримало належного визнання. Більше того, останнім часом почали розповсюджуватися псевдоісторичні матеріали про те, що Малуша була дочкою іудейського раввина, і саме тому її син Володимир охрестив Русь – щоб підкорити іудеям. Книга «Русь-Україна. Факти і сенсації» переконливо доводить, що князь Володимир – онук деревлянського князя Мала, який народився в селі Будятичі на околицях Нововолинська, недалеко від Володимир-Волинського - охрестив Русь, щоб стати союзником наймогутніших на той час європейських держав.  

    Окрім всього, книга доводить, що батько Ігоря Рюрик був не скандинавом-вікінгом, а варягом-слов’янином. Про це писав автор першої фундаментальної праці з російської історії «Истории Российской» Василь Татіщев, академік Михайло Ломоносов, перший директор Імператорського Ермітажу Степан Гедеонов, перший ректор Київського університету Михайло Максимович та багато інших визнаних істориків — але історію Русі декілька століть вчили і вчать так, «як німець нам покаже» (за словами Тараса Шевченка), або розкаже Олесь Бузина. Книга «Русь-Україна. Факти і сенсації» на підставі архівів і висновків багатьох російських, німецьких та інших дослідників історії не залишає сумнівів щодо походження Рюрика.

    Одна з глав книги називається «Русь — не Росія». Це підтверджують російські літописи XII-XV століть, які російська наука боїться перекладати на сучасну мову — бо це повністю зруйнує міфи «русского мира», який сьогодні прийшов з війною в Україну.

     «Відніми у народу історію — і через покоління він перетвориться в натовп, а ще через покоління ним можна управляти як стадом» — це писав рейсміністр пропаганди фашистської Німеччини Пауль Йозеф Геббельс. Книга «Русь-Україна. Факти і сенсації» повертає українському народові його справжню історію.

    На зустріч з авторам книги завітало багато користувачів бібліотеки, які не тільки із задоволенням слухали Анатолія Андрійовича, але й були активні,  задавали багато запитань на які звичайно отримували відповіді, дискутували. Одним із запитань було чого книга видана російською мовою.  Автор відповів російською – тому що Україна сьогодні більш ніж на 50% російськомовна. Навіть в Києві (не кажучи вже про Одесу, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків і т. д.), більше половини людей – російськомовні, і саме їм в першу чергу потрібна ця книга, щоб зрозуміти, де є справжня Русь і звідки вона починалася, але повідомив що  готується і україномовне видання книги.

    На завершення відбулась автограф-сесія на якій було подаровано книги бібліотекам системи та користувачам.

                                                                                              Провідний методист ЦРБ  М. Гуз

     

     

Переглядів: 586 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов