Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 22:44

Головна » 2014 » Грудень » 10 » Відкриття музейної експозиції «Відомі люди - це гордість селища», в приміщенні публічно-шкільної бібліотеки смт. Томашгород
11:36
Відкриття музейної експозиції «Відомі люди - це гордість селища», в приміщенні публічно-шкільної бібліотеки смт. Томашгород
     5 грудня 2014 року,  в  Рокитнівській  централізованій системі публічно-шкільних бібліотек, відбулося  ще одне  відкриття  музейної експозиції «Відомі люди-це гордість селища»,  в приміщенні  публічно-шкільній бібліотеці  смт. Томашгород.   
     Бажання продовжувати традиції, зберігати і примножувати надбання предків, виховувати бережливе ставлення й почуття гордості до мистецької спадщини рідного селища, підкреслити вагомість внеску діяльності відомих людей-земляків у розвиток малої батьківщини – ось основна мета, яку ставили перед собою завідуюча бібліотекою Ярослава Грудень  та бібліотекар шкільного відділу  Ірина Лавренюк,   організатори створення музейної експозиції.

Музейна експозиція складається з 3-х стендів:
1. Книжково-ілюстративна експозиція: «Слово на добро людям. Володимира Тушича»;
2. Інформаційно-меморіальна експозиція: «Від поліських джерел до мистецьких вершин. Лідія Кондрашевська»;
3. Книжково-ілюстративна експозиція: «Вишиванка долі Олени Горпиніч».
 
     Гостинно з хлібом та сіллю зустрічала  гостей  Ярослава Грудень .
     Час високих технологій, бурхливого потоку інформації віддаляє населення від пізнання краси рідного краю. Не кожна молода людина знає історію свого селища, видатних людей минулого, а без пізнання і оцінки минулого немає майбутнього. Такими словами розпочала свято Ярослава Антонівна.
     Розпочалося знайомство із експозиції «Слово на добро людям Володимира Тушича», яке провела Ірина Олексіївна. Вона коротенько розповіла біографію Володимира Миколайовича. Він 20 років працював в органах внутрішніх справ, ліквідатор аварії  на ЧАЕС, друкується в місцевих та обласних періодичних виданнях, має 3 власні збірки поезій, захоплюється  мандрами по рідному краю, любить збирати гриби та ягоди. Учні школи з задоволенням декламували вірші та гуморески автора. До автора було багато цікавих запитань, на які  Володимир Миколайович  старався надати вичерпну відповідь. На завершення з радістю почитав свої нові гуморески.
     Продовжила знайомство з експозицією «Вишиванка долі Олени Горпиніч» Ярослава Антонівна. Олена Горпиніч являється частим гостем на заходах бібліотеки та шкіл селища, нещодавно відбувся творчий бенефіс і в Рокитнівській районній бібліотеці. Олена Василівна охоче розповідає цікаві історії із життя, ділиться зі  спогадами про те, як  вона почала писати та закликає учнів гарно вчитися. Адже вона в школі не дуже полюбляла уроки української мови, надавала перевагу математиці. Олена Василівна все життя пропрацювала бухгалтером і тільки після виходу на пенсію, в 55 років, почала писати свої твори. І як з посмішкою говорить вона, що написання розділових знаків їй прийшлось опановувати в такому зрілому віці. Автор сама прочитала декілька віршів та з задоволенням  слухала свої твори  у виконання учнів школи.
     З гордістю за свою землячку, присутні слухали розповіді та спогади  про  Лідію Кондрашевську, народну  артистку України, матеріали про яку, представлені в експозиції «Від поліських джерел до мистецьких вершин. Лідія Кондрашевська».
     Селище Томашгород багате талановитими людьми.  На свято були запрошені  Валентина Михайлівна Шнайдер та Наталія Богуш. Ці  талановиті жінки не тільки майстрині у себе дома, а й гарно вправляються  з написанням  поезії. Валентина Михайлівна  прочитала свої вірші на теми, які хвилюють сьогодні кожну людину. В неї, в місті Києві, неподалік Майдану, проживає донька і працює  журналістом на каналі Інтер. Ці події спонукали Валентину Михайлівну написати вірш «Пам’яті Небесній сотні». В пам'ять про свого учня, який загинув в зоні АТО, автор прочитала вірш «Пам’яті Леоніда Озеранчука» та «Події в АТО». Ці твори розчулили присутніх до сліз.
     Захід закінчився, але ніхто не хотів розходитись, присутні  дякували працівникам за хорошу справу яку, вони роблять, пропонували  свої ідеї щодо розширення музейної експозиції, прозвучали прізвища земляків, які варті , щоб про них теж пам’ятали.
     На завершення колективні фото світлини.
     На відкритті музейної експозиції були присутні жителі селища, представники селищної ради, учні та вчителі місцевої школи, колектив Рокитнівської ЦРБ.
     Тож, щиро вітаємо колег, Томашгородської ПШБ, з відкриттям музейної-експозиції. Бажаємо творчих успіхів, примноження експозицій у музеї, багато екскурсій, цікавих зустрічей…
                                                                               Провідний методист ЦРБ   Марія Гуз.


Переглядів: 591 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов