Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 17:10

Головна » 2012 » Грудень » 11 » В Україні запущено сайт для буккросингу
15:57
В Україні запущено сайт для буккросингу

В Україні запрацював сайт для поціновувачів книг. На сайті http://avabook.net/   (від available book – доступна книга) практикується особливий підхід до передачі книг: учасник, який хоче поділитись книгою, залишає повідомлення на спеціальній віртуальній дошці – полиці, де вказує, що готовий поділитись певною книгою. Будь-який учасник може "зняти книгу з полиці". Про це повідомили творці сайту.

Аvabook - сайт безкоштовного обміну книгами. Ви можете отримати будь-яку книгу, що стоїть на полиці сайту. Ви також можете поділитись будь-якою книгою, хоча для отримання книги це зовсім не є обов`язковим. Реєстрація на avabook - безкоштовна. Більш детально ознайомитись з роботою сайту можна в розділі допомоги FAQ

"Актуальний власник отримує повідомлення про те, що його книга замовлена разом з реквізитами замовника. Це може бути передача кур’єром, чи особисто, якщо учасники в одному населеному пункті. Таким чином стираються кордони між учасниками, оскільки вже неважливо де вони знаходяться – передача може відбуватись в межах цілої країни", – повідомляють організатори.

Також будь-хто може залишити повідомлення про те, що він шукає якусь книгу. І як тільки в когось з учасників знайдеться така книга і бажання нею поділитись, він дасть знати про це "шукачу". При цьому учасники теж домовляються, що книга після прочитання залишиться в мережі.

Аvabook створено, перш за все, для любителів "живих" – паперових книг. Для тих, хто має вдома багато книг і хоче, щоб вони послужили комусь ще, а також для тих, хто не може знайти книгу чи, можливо, не може собі дозволити її купити. Для тих, кому певні книги потрібні впродовж невеликого проміжку часу – школярів чи студентів, котрі повинні мати якісь підручники на семестр/курс і після цього вони їм непотрібні.

Буккросинг досить популярна ідея в США, Канаді та багатьох європейських країнах. Її суть полягає в тому, що люди діляться прочитаними книжками, залишаючи їх в певних місцях (кав’ярнях, книгарнях…), звідки інші учасники, за попередньою домовленістю, можуть ці книги забрати. При цьому учасники домовляються знову їх повернути в обіг після прочитання.

Якщо у мене є книга і у тебе є книга і ми,
прочитавши, обміняємось ними, у нас по дві прочитані книги.
Ділились книгами і ділились ЗНАННЯМИ!

РЕЄСТРУЙТЕСЬ. ДІЛІТЬСЯ. ОТРИМУЙТЕ.
 
Переглядів: 508 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов