Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 23.04.2024, 20:42

Головна » 2014 » Лютий » 18 » Участь у «Зимовій школі молодих бібліотекарів» бібліотекаря публічно-шкільної бібліотеки села Блажове Юлі Коханевич
15:29
Участь у «Зимовій школі молодих бібліотекарів» бібліотекаря публічно-шкільної бібліотеки села Блажове Юлі Коханевич
     З 11 по 15 лютого на базі гірськолижного комплексу «Звенів» Українська бібліотечна асоціація за підтримки програми «Бібліоміст» проводила першу в Україні «Зимову школу молодих бібліотекарів». Чудовий шанс стати школярем «Зимової школи молодих бібліотекарів» випав і мені, Юлі Коханевич, бібліотекарю публічно-шкільної бібліотеки села Блажове.
     Школа молодого бібліотекаря – це інформаційно-освітній проект, який проводиться у форматі тренінгів з використанням  інтерактивних форм навчання, майстер-класів, практичних занять. Головна мета школи – навчити молодих бібліотекарів розвивати свої професійні знання, уміння та навички і сприяти інноваційному розвитку тих бібліотек, у яких вони працюють шляхом створення та впровадження проектів та інновацій, аналізуючи існуючі можливості та загрози. Логотипом  нашої школи стала СОВА – символ мудрості.
     У Львівській обласній дитячій бібліотеці з привітною посмішкою та відкритими обіймами нас зустріла директор бібліотеки  Лариса Лугова. Після теплих привітань та настанов від директора бібліотеки та представників Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації, наш «клас», який нараховував 30 учнів (по представнику з кожної області України) відправився до гірськолижного відпочинкового комплексу «Звенів». По дорозі ми завітали на презентацію проектної діяльності в бібліотеку міста Стрий.
     Як і справжнісінькі школярі наше навчання розпочалося з першого дзвоника. Прослухавши відео-привітання від Президента  Української бібліотечної асоціації Ірини Шевченко та представника програми «Бібліоміст» Анни Тараненко, наша бібліотечна команда поринула у море цікавих вражень та ідей.
     З метою кращого засвоєння знань і вироблення практичних навичок з основних навчальних тем та виконання домашніх завдань, для учасників школи були розроблені спеціальні робочі зошити. Кожного дня ми з нетерпінням поспішали на уроки до наших тренерів : Лариси Лугової, Ярослави Сошинської, Анни Римаренко, Оксани Бояринової  та Миколи Вірстюка. Важко передати словами всю нашу безмежну вдячність цим щирим, неймовірно розумним та водночас простим людям! Вони заклали в наші голови неоціненні знання з SWOT-аналізу та планування, навчили нас створювати успішні бібліотечні проекти, розповіли про роль безперервної та неформальної освіти…Особисто я отримала величезне задоволення від таких уроків, як: «Бібліотека і PR-формуємо позитивний імідж», «Ефективні комунікації та «партизанський маркетинг», «ІТ-технології у проектному менеджменті», «Раз зернятко, два зернятко…- партнерство та фандрейзинг».
     Завдяки Римаренко Ані та її тренінгам ми стали дружною сім’єю, зрозуміли що таке справжній колектив та навчилися співпрацювати.
     Підбиття підсумків нашого навчання в Зимовій школі пройшло 15 лютого. Кожен з учасників представив свій проект, який буде втілювати в життя своєї бібліотеки. Закінчилось наше навчання…з сумними обличчями ми прощалися з улюбленими тренерами та новими друзями. Але кожен з 30-ти учасників повіз у своєму «шкільному портфелику» неоціненні матеріали, а в наших головах – масу цікавих ідей та потужних проектів, які в скорому часі отримають життя.
     Я щиро вдячна Українській бібліотечній асоціації, програмі «Бібліоміст» та всім, хто приймав участь у створенні Зимової школи молодих бібліотекарів за можливість взяти участь у такому цікавому та корисному заході, та за здобутий мною неоціненний досвід. Маю надію, що такі проекти будуть проводитись і на далі.
 Юля Коханевич, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки села Блажове.

    


Переглядів: 645 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов