Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 18:35

Головна » 2016 » Квітень » 15 » Участь у обласному навчанні «Організація роботи Центрів обслуговування громадян електронною інформацією».
10:04
Участь у обласному навчанні «Організація роботи Центрів обслуговування громадян електронною інформацією».

     14 квітня 2016 року на базі інтернет-центру Сарненської центральної районної бібліотеки відбулось обласне навчання бібліотечних працівників «Організація роботи Центрів обслуговування громадян електронною інформацією». Тренерами були спеціалісти Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина В’ячеславівна Максимчук, провідний бібліограф та Валентина Терентіївна Бендюг, головний бібліотекар.  На навчанні були присутні методисти та бібліотекарі 6 районних/міських книгозбірень Рівненської області, зокрема Сарненська ЦРБ, Володимирецька ЦРБ, Рокитнівська ЦРБ, Дубровицька ЦРБ, Кузнецовська ЦМБ, Зарічненська ЦРБ.

     Представниками на навчанні від нашої книгозбірні були провідний методист ЦРБ Людмила Іванівна Дудик та провідний бібліотекар Оксана Миколаївна Лісовець.

   Центри обслуговування громадян електронною інформацією (ЦОГ ЕІ)  – це інформаційно-консультаційна служба, яка незабаром буде створена в кожній комп’ютеризованій та інтернетизованій бібліотеці, обладнана типовим апаратно-програмним комплексом і покликана задовольняти потреби громадян у публічній інформації в електронному форматі, яка є публічним місцем доступу до послуг електронного уряду для членів територіальної громади. Послугами новостворених центрів матиме право користуватися кожен громадянин, який є користувачем бібліотеки.

     Мета навчання: Надати знання з теми «Створення центрів обслуговування громадян (ЦОГ)  в бібліотеках» та розвинути  навички користування електронними послугами національного та регіонального рівнів.

     В ході навчання тренерами розкрито наступні теми: «Що таке ЦОГ. Завдання та функції», «Надання послуг громадянам за допомогою державних електронних ресурсів (сайти Президента України, Верховної Ради України, Міністерства юстиції України та ін.)», «Ознайомлення з неадміністративними е-послугами (е-платежі, е-освіта, е-банкінг, е-квиток та ін.)». Закріпити почуте учасники навчання мали можливість під час практичних завдань, обговоренні та обміні досвідом.

Оксана Лісовець.

Переглядів: 410 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов