Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 24.04.2024, 16:30

Головна » 2017 » Листопад » 17 » Стажування новопризначених бібліотечних працівників.
12:30
Стажування новопризначених бібліотечних працівників.

З метою поглиблення і удосконалення практичної і теоретичної підготовки бібліотекарів, освоєння нових ділянок роботи, нових функціональних обов’язків, бібліотечних технологій 15-16 листопада 2017 року було проведено стажування новопризначених бібліотечних працівників із сіл Сновидовичі - Будкін Галини, Дерть - Чубик Наталії, Більськ - Борисовець Ірини, Вежиця - Даниш Кристини та смт Томашгород - Куришко Ірини.

Консультацію по веденню облікових документів (щоденників роботи, формулярів), популяризації сучасної української книги, книг місцевих авторів, діяльності ПЦРІ надала Лобач Тетяна Петрівна, бібліотекар відділу обслуговування. Про роботу з людьми з обмеженими можливостями та приорітетними групами ознайомила Боровська Антоніна Олександрівна, бібліотекар відділу обслуговування. Бібліотекар відділу обслуговування Лінкевич Валентина Євгенівна поділилась досвідом по організації масової роботи в бібліотеці. Про роботу з фондом, ведення облікових документі (сумарних та інвентарних книг) розповіла Гуз Марія Іванівна, провідний методист ЦРБ.

Про довідко-бібліографічний апарат бібліотеки, довідково-бібліографічну та інформаційно - бібліографічну роботу розповіла бібліограф центральної районної бібліотеки Єремейчук Валентина Олексіївна.

Після обідноьї перерви провідний методист ЦРБ Марія Гуз знайомила учасників навчання із основними напрямками роботи бібліотеки-філії. Значну увагу було приділено створенню комфорнтного середовища та підняттю іміджу бібліотеки, краєзнавству і зокрема бібліотечному туризму, впровадженню в роботу бібліотек інноваційних форм і методів роботи, національно-патріотичному вихованню молоді та ін. 

Провідний бібліотекар по новітніх технологіях Оксана Миколаївна Лісовець розповіла про технології Веб 2.0 у бібліотечній діяльності, зокрема поінформувала про веб-сайти, блог, які підтримує районна бібліотека, соціальні мережі, які використовує книгозбірня для поширення інформації про цікаві події бібліотечного життя, нові послуги. Для колег були підготовлені інформаційні листки «Рокитнівська центральна районна бібліотека в мережі інтернет». Також, як координатор проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» розповіла учасникам стажування про послуги Пункту європейської інформації.

На другий день занять молоді колеги під керівництвом Гуз Марії працювали над освоєнням роботи по плануванню та звітності. Знайомились із роботою в програмі ЕСМаР (Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України).

З формами і методами бібліотечної роботи з дітьми колег ознайомили працівники районної бібліотеки для дітей Комзюк Лариса Адамівна та Скаковець Тетяна Євгенівна.

На завершення стажуванняя було проведено анкетування учасників стажування.

Марія Гуз, провідний методист ЦРБ.

 

 

 

Категорія: Архів новин | Переглядів: 597 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов