Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 19.03.2024, 13:05

Головна » 2014 » Вересень » 2 » Співпраця бібліотек та школи на допомогу навчальному процесу
10:02
Співпраця бібліотек та школи на допомогу навчальному процесу
     Щорічно серпень багатий на різноманітні професійні зустрічі педагогічних працівників: наради, секції, об’єднання… Не залишаються осторонь цих зустрічей і бібліотечні працівники системи, які ознайомлюють вчителів своїх шкіл з матеріалами на допомогу навчальному процесу. 
      Про деякі з них детальніше.
 
 
 
 

     Бібліотекар  ПШБ  с. Вежиця Надія Балдич взяла  участь  у  нараді вчителів,  яка  проводилась  28  серпня  2014 року,  під головуванням  директора  Вежицької  школи, як  доповідач.
    Під час  якої   доповіла про  надходження  підручників  на  треті, шості  класи. Ознайомила  з періодикою  на  другий  квартал  яка  надходить  до  бібліотеки, запросила переглянути  тематичну викладку до  Дня  Знань, що оформлена в бібліотеці.   Нагадала  вчителям   школи про  сайт «Освітній  навігатор», запропонувала  долучатися   до  формування  сайту,  подавати  власні  розробки уроків,  сценарії  масових  заходів,  методичні  рекомендації. Наголосила, що  найкращі  роботи  будуть  відзначені  сертифікатами.
Надія Балдич.
 
     29.08.2014 року під час педагогічної ради  виступила і бібліотекар ПШБ с. Кам’яне Лідія Місюра, познайомила з сайтом Освітній навігатор, представила презентацію на моніторі, розповіла педагогам про структуру  та матеріали які представлені на сайті, запропонувала користуватися методичними матеріалами, розробками уроків, навчальними планами, сценаріями виховних заходів а також порадила надсилати свої розробки для поповнення навчально-виховної інформації, на що вчителі одноголосно погодилися.
     Розповіла вчителям про бібліотечну програму  ІРБІС, ознайомивши з інформаційними ресурсами наявними в бібліотеці: базами даних «Навчальна література» за 2014 рік, «Книги» та «Періодика», а також довела до відома, операції які можна здійснювати за допомогою програми.
Бібліотекар Місюра Л.П.
 
     Публічно-шкільна бібліотека – це фундамент освіти та самоосвіти. За своєю суттю вона є берегинею людських знань. На бібліотеки покладено комплекс питань, які потребують чіткого вираження. Вчителям потрібно дати відповіді на багато запитань, а тому бібліотекар повинен добре володіти інформацією певного типу, яку він може запропонувати вчителям та дітям. 
     Ось саме в цьому полягає завдання бібліотеки – надати допомогу навчально-виховному процесу школи. Щоб він був професійним та ефективним, учителю потрібно бути ознайомленим з довідковою літературою, періодичними виданнями, методичними розробками сучасних уроків. Для цього в бібліотеці діє виставка «Бібліотечний вісник».
     На нарадах при директору повідомляється про надходження нової літератури, підручників та періодичних видань, які можуть допомогти в роботі.
     Підвищити якість навчально-виховного процесу не можна без підвищення професійної, загальнокультурної теоретичної підготовки всіх вчителів. Це і є орієнтиром у вивченні завдань інформаційного обслуговування.
     З цією метою в бібліотеці регулярно випускається інформаційний бюлетень, в якому повідомляється про нові надходження.
     Особлива увага звертається у роботі з молодими вчителями, яким часто доводиться допомагати у підбірці фахової літератури, з тієї чи іншої теми, рекомендувати новинки періодичних видань.
     Бібліотечне інформування вчителів та учнів включає організацію тематичних виставок, бібліотечні огляди, проведення днів інформації.
     Традиційним стало проведення на серпневих нарадах вчителів ознайомлення з сайтом «Освітній навігатор».
Завідувач ПШБ с. Дерть М. Я. Жульжик
  
     Основне завдання бібліотеки – цілеспрямовано працювати, здійснювати інформаційне забезпечення методичної проблеми школи: спрямування навчально – виховного процесу на розкриття потенціальних творчих можливостей та здібностей учнів, утвердження загальнолюдських цінностей.
     З метою забезпечення інформаційних потреб школи  пропагуємо «Освітній навігатор» – регіональний корпоративний проект, який містить об’єднані освітні та бібліотечні ресурси.
     Щоб навчально – виховний процес школи був ефективним та професійним вчителю необхідно бути ознайомленим з літературою, періодичними  виданнями, які висвітлюють передовий педагогічний досвід, методичні розробки сучасних уроків.
     Для цього в бібліотеці діє виставка «На допомогу вчителю», картотека групової інформації на допомогу вчителям – предметникам, картотека «На допомогу навчальному процесу». Бібліотечне інформування вчителів включає інформаційні списки про нові надходження, організація тематичних виставок «Нові надходження літератури», «У співпраці з вчителем», «Нові підручники», «Про цікаве на планеті – читай в журналі та газеті», дні інформації.
      На серпневих нарадах був презентований сайт «Освітній навігатор». Мета проекту – формування інформаційно – освітнього середовища на допомогу педагогам, учням і батькам. В пропонованих розділах міститься різноманітна інформація з мережі Інтернет, каталог веб – посилань  на ресурси освітньої тематики та інші. Більше уваги бібліотекар звернула на розділ «Освітня Рівненщина», адже там можна переглянути кращий досвід педагогів та дослідницькі роботи учнів регіону та виставляти свої кращі вчительські та учнівські роботи.
                                        Бібліотекар ПШБ с. Сновидовичі     Ражик Т.М.
 
Виступ на серпневій нараді вчителів, бібліотекаря ш/в  районної бібліотеки для дітей (ЗОШ №3) Кулакевич О.П.,
 
Інформина «Бібліотекар педагогу», бібліотекар ш/в РДБ  М.  Пахнюк.
 
Інформаційні освітні ресурси – вчителю, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Карпилівка Бричка Г.П.
 
Зустріч з педагогічним колективом школи, бібліотекар шкільного відділу ПШБ с. Борове Валентина Єремейчук.
 
Виступ на серпневій нараді, бібліотекар шкільного відділу ПШБ с. Старе Село, Рудик Галина Павлівна.
 
Виступ перед педагогами, бібліотекар міської публічно-шкільної бібліотеки смт. Томашгород, Ірина Лавренюк.
Переглядів: 1226 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов