Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 23.04.2024, 21:33

Головна » 2019 » Листопад » 22 » Семінар «Трансформація сільських бібліотек в інформаційні, соціокультурні та комунікативні центри громад».
09:27
Семінар «Трансформація сільських бібліотек в інформаційні, соціокультурні та комунікативні центри громад».

«Бібліотеки – це свобода. Свобода читати, свобода спілкуватися… Якщо ви не цінуєте бібліотеки, значить, ви не цінуєте інформацію, культуру та мудрість»

Ніл Гейман

        20 листопада 2019 року в Рокитнівській центральній районній бібліотеці для працівників бібліотечної системи району відбувся семінар «Трансформація сільських бібліотек в інформаційні, соціокультурні та комунікативні центри громад».

    Сучасна публічна бібліотека повинна позиціонувати себе як центр культурного спілкування та дозвілля. В якому є простір для думок, ідей, джерело натхнення, площа, де «бажаю» або «мрію» може стати згодом «вмію» і «люблю». Це місце зустрічі громади, вільний вхід для тих, хто має бажання організовуватись та взаємодіяти. Тут можна співати і танцювати, грати на гітарі чи баяні, провести репетицію гуртка, поспілкуватись з цікавою людиною й обмінятися з нею своїми бажаннями і думками, почитати книжку, подивитися фільм або просто випити кави. Це безпечна територія для пізнання сучасного світу, творчого самовираження та активного відпочинку.

    Бібліотека не може існувати, якщо в ній не зацікавлене населення і якщо воно не готове її підтримати. Сьогодні надзвичайно актуальними є питання: - Чи відповідають бібліотеки потребам місцевого населення, вимогам сьогодення? -Як повинна працювати публічна бібліотека сьогодні? - Як у непростих сучасних умовах зробити діяльність публічних бібліотек ефективною? Що треба зробити, щоб наші книгозбірні перетворились із книгосховищ в сучасні центри для громади? І чи ми готові до цих перетворень? Йдеться не тільки про впровадження нових інноваційних форм роботи. Мова йде про перегляд місії бібліотеки та бібліотекаря, орієнтир на роботу не тільки з користувачами, а і з громадою. Бібліотекар за своєю місією має бути і соціальним працівником, і психологом, і педагогом, і організатором дозвілля. Ці та багато інших питань виносились на розгляд даного семінару. З консультаціями виступили Марія Гуз, провідний методист Рокитнівської ЦРБ, Віра Мельник, заступник директора та Оксана Лісовець, провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ. Цікаво пройшла і друга частина семінару. Під час творчої лабораторії досвідів, активну участь взяли Тетяна Лобач, бібліотекар відділу обслуговування Рокитнівської ЦРБ, Марія Мартенюк, бібліотекар бібліотеки-філії с.Масевичі, Світлана Ничипорчук, бібліотекар бібліотеки-філії с.Рокитне, Світлана Фоменко, бібліотекар бібліотеки-філії с.Борове, які ділились досвідом по запровадженню інноваційних форм роботи, по створенню комфортних середовищ в бібліотеках про співпрацю з органами влади на місцях.

Марія Гуз.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1251096171741765

Категорія: Архів новин | Переглядів: 351 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов