Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 03:05

Головна » 2019 » Жовтень » 11 » ОСІННІЙ ВІДПОЧИНОК З КНИГОЮ. ІСТОРИЧНЕ ЧИТАННЯ.
14:21
ОСІННІЙ ВІДПОЧИНОК З КНИГОЮ. ІСТОРИЧНЕ ЧИТАННЯ.

Друзі, пропонуємо вашій увазі книжкову підбірку історичних книг.  Історичні історії не відпустять Вашу увагу до останньої сторінки.

Відпочивайте корисно і нехай ця осінь вам принесе море цікавих подій, радість спілкування, безліч позитиву. Гарних осінніх вражень!

КНИГА - завжди розділить з вами радість осені.

 

 

 

 

Апанович, О. М.

Козацька енциклопедія для юнацтва : Кн. ст. про іст. буття укр. козацтва / Олена Апанович ; упорядкув., текстол. підготов. О. Яремій­чук ; наук, ред., авт. післямови Ю. Мицик. - К.: Веселка, 2009. - 719 с. : іл.

Книжка видатного історика і письменниці О. М. Апанович (1919-2000) адресована найширшим читацьким колам, та насамперед допитливому юнацтву. Хоча статті в книжці розміщені за алфавітом, вона не є класичною академічною енциклопедією, оскільки не обтяжена довідковим апаратом. Залучення широкого спектра наукових джерел, всебічність охоплення істо­ричної інформації поєднані з популярністю, художністю викладу, що значно полегшує сприйняття історичного матеріалу. Саме тому книжка виконува­тиме не тільки довідкову, енциклопедичну функцію, служитиме навчальним посібником для школярів і студентів, а й стане захоплюючим читанням для всіх небайдужих до історії, сприятиме вихованню національної свідомості, утвердженню в суспільстві української національної ідеї.

 

 

 

 

ГУК НАТАЛЯ

Євромайдан. Звичайні герої. - К.: Брайт Стар Паблішинг, 2015. - 144 с.

Це збірка розповідей про звичайних і водночас неймовірних людей, які створили революцію 2013 - 2014 років. Тут усього потрошку: долання меж і страхів, шалена любов до Батьківщини, рішучість діяти, бажання залишити нащадкам єдину та квітучу Україну, переосмислення буття й відкриття ново­го себе, сміливість відстоювати свободу, перемога над байдужістю, буденні дива. Але основа всіх подій єдина - прагнення змінити світ на краще та віра, яка не знає слова «неможливо».

 

 

 

 

 

Гуржій, О. І. та ін.

Історія козацтва. Держава-військо-битви. / О. І. Іуржій, Т. В. Чухліб. — К.: Арій, 2015. — 464 с.: іл.

У книзі висвітлюються найважливіші події, пов’язані з історією українського козацтва від часу його виникнення на межі ХVVІ ст. до ліквідації урядом Російської імперії наприкінці XVIII — на початку XIX ст. Особливу увагу приділено найбільш яскравим постатям Війська Запо­розького, їхній політичній та державній діяльності. Значне місце на сторінках праці відведено міжнародним відносинам українського гетьманату, козацькій ментальності, побуту, бойовому мистецтву, атрибутиці тощо. Певною мірою показана роль жінки в “лицарському” середовищі. Своє яскраве відображення знайшло ставлення до козаків представників різних народів і володарів іноземних держав, їхнє сприйняття за межами Батьківщини.

Книга розрахована на широке коло читачів.

 

 

 

 

 

Козацька абетка : коротка історія українського козацтва для дітей і дорослих / автор-упоряднник О. С. Яремійчук ; дизайн А. М. Пшінки. - К. : Веселка, 2013. - 80 с.: іл.

Найвизначніші події і найвидатніші герої козацької доби представлені в книзі у коротких розповідях, розміщених за алфавітом, та мистецьких творах. Це ті ази нашої історії, які повинен знати кожен українець - і маленький, і дорослий.

 

 

 

 

 

 

 

Лойко С.

Аеропорт (у новій доповненій редакції)/Пер. з рос. О. Гончар. - Київ: Брайт Стар Паблішинг, 2016. - 376 с.

«Аеропорт» - це не хроніка, не розслідування, не літопис. Це художній ви­мисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато пере­плетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Іншими словами, про наше сьогоднішнє й учорашнє життя.

 

 

 

 

 

Чемерис В. Л.

Ордер на любов. Місто коханців на Кара-Денізі. Засвіт встали козаченьки...: Роман і повісті / В. Л. Че­мерис. — Харків: ТОВ «Бібколектор», 2013. — 444 с.

Що може бути цікавішим за її величність Історію? Тільки Історія, про яку розповідають цікаво, небайдуже та неупереджено. Саме так, як це робить Валентин Чемерис (нар. 1936) — відомий український письменник, автор багатьох історичних та фантастич­них романів (у видавництві «Фоліо» вийшли друком його романи «Смерть Атея», «Фортеця на Борисфені», «Ольвія», «Генерали Імперії») і оповідань, лауреат літературних премій.

Роман «Ордер на любов» розповідає про часи загибелі ук­раїнського січового козацтва і матері їхньої Запорозької Січі. На тлі сповнених пригодами подій, що визначили долю України, розгортається історія кохання запорожця Тараса й Оксани. До збірки також, увійшли дві історичні повісті — «Місто коханців на Кара-Денізі» та «Засвіт встали козаченьки...».

 

 

Чухліб Т. В.

Гетьмани України: війна, політика, кохання. — К.: Арій, 2016. — 480 с. : іл.

Хто вони, гетьмани України, — грізні козацькі ватажки, вожді опози­ційних до будь-якої влади розбійницьких ватаг, степові «польові команди­ри» чи хитромудрі правителі держави? Скільки їх було в історії нашої країни? Хто був першим у гетьманській когорті? Коли на українських землях з’явилося слово «гетьман» і що воно означало? Як змінювалося становище володарів гетьманської булави протягом різних історичних пе­ріодів? Яким було приватне та повсякденне життя гетьманів, їхніх дру­жин і родин? Відповіді на ці та інші цікаві питання допитливий читач зна­йде у цій книзі.

Розрахована на широке коло читачів.

 

Яріш Я.І.

Сповідь з того світу: іст. трилер / Ярослав Яріш; худож.-оформлювач Л.П. Вировець. — Харків: Фоліо, 2015, — 283 с. — (Історія України в романах).

Хто насмілиться кинути виклик Долі? Хто заставить Коло Історії крутитися в інший бік? Хто здатен перескочити безмежну прірву відчаю, страху й зневіри, піднятися вище за саму Смерть і своєю любов’ю розігнати темряву?! Невже вона, тендітна молода жінка, в котрої щойно забрали найдорожче? Її Іван гине під час подій на Майдані — Марія ж не може змиритися зі смертю коханого чоловіка. І ось жереб кинуто: Доля заводить жінку в дохристиянські часи, вимірявши дистанцію у 13 століть. Галасливим вертепом пробігають покоління, змінюються епохи... Авари, хрестоносці, монголи, яничари, НКВС... А Марія все мандрує і мандрує: щойно перетнувши фінальну лінію, знову опиняється на старті. Це і є відповіддю всесильної Долі на її виклик, адже Кола Історії не розірвати: як гинули Іванові прадіди, так і він мусить віддати своє життя за рідну землю...

 

Книги на Вас чекають у фонді читальної зали та абонементу.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ! КНИЖКОВОЇ ВАМ ОСЕНІ! КРУТЕЗНИХ ВАМ КНИЖЕЧОК!

Оксана Лісовець.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 412 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов