Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 19:42

Головна » 2019 » Червень » 5 » ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК З КНИГОЮ. ЖАНР ДЕТЕКТИВ.
14:00
ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК З КНИГОЮ. ЖАНР ДЕТЕКТИВ.

Друзі, пропонуємо вашій увазі книжкову підбірку детективного жанру. Захопливі сюжети, інтриги, таємниці…, що не відпустять Вашу увагу до останньої сторінки.

Відпочивайте корисно і нехай це літо вам принесе море цікавих подій, радість спілкування, безліч позитиву. Гарних літніх вражень!

КНИГА - завжди розділить з вами радість літа.

 

 

 

 

 

Ірина Баковецька-Рачковська

Пластилін: оповідання / Артур Конан Дойд; пер. з англійської Є. В. Тарнавський; худож.-оформлювач О. Гугалова. — Дніпро: Моноліт-Bizz, 2018. — 256 с.

 

Детективний роман з елементами психологізму «Пластилін» від Іри Баковецької-Рачковської — це неординарний, сміливий погляд на сутність буття й природу самовизначення людини. Це ніби прочинені двері у світ людської душі… Сюжет захоплює з перших рядків і «тримає» аж до кінця. Лінія головного героя закликає до багатогодинних міркувань щодо людського буття й заразом розбурхує найпотаємніші глибинні почуття й найвідвертіші емоції. Отже, буде цікаво!

«Пластилін» — це кардинально нове слово в сучасній українській літературі. Головний герой роману — журналіст на прізвисько Кекс — береться за розслідування вбивства одинадцятьох своїх колег, заразом поринаючи в глибини власної душі й ув’язаючи в пластиліновій масі людської буденності. Що за істота наважилася скоїти це жахіття? Яким міг би бути мотив? Чи є це ритуальною витівкою релігійних фанатиків або кровожерною помстою зневіреної коханки? Чим далі заходить розслідування, тим краще для читача відкривається світ головного персонажа з його спостереженнями та внутрішніми переживаннями. Кексові доведеться пройти важкий шлях, щоб розплутати справу, бо, тільки знайшовши вбивцю, він зуміє пізнати себе.

 

 

Дойд Артур Конан

Скандал у Богемії: оповідання / Артур Конан Дойд; пер. з англійської Є. В. Тарнавський; худож.-оформлювач О. Гугалова. — Харків: Фоліо, 2015. — 217с, — (ІСТИНИ).

Оповідання «Скандал у Богемії» англійського письменника Артура Конан Дойла (1859—1930) було вперше опубліковано у 1891 році й вважається одним з найкращих творів письменника про Шерлока Голмса.

До сищика звертається король Богемії — його шантажує жінка на ім’я Ірен Адлер, з якою він колись мав стосунки, але потім розлучився. Тепер він хоче одружитися, але Ірен погрожує завадити весіллю, передавши родині нареченої компрометуючу фотографію, на якій вони зняті разом. Шерлок Голмс
попри все має віднайти цю світлину...

До видання також увійшли оповідання «Блідий вояк», «Постійний пацієнт», «Звіздочолий», «Шляхетний парубок» та інші.

 

 

 

Кокотюха Андрій

Називай мене Мері.». Роман / Андрій Кокотюха. — Київ : Нора-Друк, 2018. — 352 с. — (серія «Морок»).

Прокинувшись вранці у власній квартирі біля мертвого тіла, колишній поліцейський Олег Кобзар опиняється поза законом. Земля горить під ногами, його оголошено в розшук, ще й по­люють убивці, яких направляє невідома і жорстока рука. Тільки здаватися — не в правилах Кобзаря. Врятувати власне життя і знайти справжнього вбивцю йому допомагає слідча Віра Хо­лод — єдина, хто вірить в непричетність Олега і готова навіть порушити правила, аби відновити справедливість.

 

 

 

 

 

 

 

Крісті А.

Вбивство у «Східному експресі» : роман / Аґата Крісті; пер. з англ. Н. Хаєцької. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. — 288 с.

Бельгійський детектив Еркюль Пуаро мусить терміново виїхати зі Стам­була до Англії, але вільних місць у «Східному експресі» вже немає. Його виручає давній друг мсьє Бук, власник компанії, котрій належить поїзд. Зранку за сніданком детектив помічає, що пасажири поїзда — люди різних національностей, які випадково опинилися в одному вагоні. Американець Ретчетт, що видається Пуаро надто підозрілим, просить детектива стати його охоронцем. Але той відмовляється. Уночі Пуаро весь час будитимуть різні звуки й стукоти, а потім настане тиша— через снігові замети поїзд зупинився десь в Югославії, пасажири в напружен­ні, а дивний містер Ретчетт лежить мертвим у своєму купе… Детектив Пуаро береться до розслідування.

 

 

 

 

 

Несбьо Ю

 Кров на снігу II. Ще більше крові: роман / Ю Несбьо; пер. з норв. В. Б. Чайковського; худож.-оформлювач Р. В. Варламов. — Харків: Фоліо, 2018. — 282 с. —(Кар­та світу).

Норвежець Ю Несбьо (нар. 1960 р.) у себе на батьківщині спо­чатку став відомим як економічний оглядач (закінчив Норвезьку школу економіки), потім як рок-музикант і композитор популярної групи «Dі Dегге», а наприкінці 90-х ще і як письменник, автор серії романів про поліцейського Харрі Холе. Перший з романів серії — «Нетопир» (1997) — був визнаний кращим детективом Скандина­вії, удостоївся у критиків звання «миттєвого бестселера» й приніс авторові престижну премію «Срібний ключ».

У видавництві «Фоліо» вийшли друком книжки Ю Несбьо «Нетопир», «Червоногрудка», «Безтурботний», «Привид», «Ми­сливці за головами», «Таргани», «Леопард», «Сніговик», «Пентаграма», «Поліція», «Спаситель», «Син», «Кров на снігу».

Що чекає на кілера-невдаху, який власноруч не в змозі вбити людину і йому самому доводиться переховуватися від кулі найма­ного вбивці? Звичайно ж смерть. Однак Бог чомусь пожалів Ульфа і дав йому шанс вижити, ба більше — на Далекій Півночі, серед саамів, він знайшов своє кохання й навіть родину. Та чи вдасться йому зберегти це?..

Чейз Д.

Орхідей для міс Блендіш не буде: детектив / Д. Чейз; пер. з англ. І. Бондаренко. — Тернопіль : Навчальна книга—Богдан, 2018. — 232 с. — (Серія «Чейзіана»).

Напередодні свого 24-річчя міс Блендіш, донька мільйонера, готується до гучної вечірки. У неї є все, про що тільки може мріяти дівчина: краса, багатство, заможний наречений... Залишається лише отримати від батька разом із привітаннями фамільне кольє з діамантами. Про розкішний подарунок випадково дізнаються бандити, які вирішують заволодіти прикрасою. Чи вдасться їм це? І яка подальша доля дівчини? Чи зможе розпещена красуня опиратися лихим пригодам?

Книги на Вас чекають у фонді абонементу.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ! СУПЕРОВОЇ ВІДПУСТКИ! КРУТЕЗНИХ ВАМ КНИЖЕЧОК!

Оксана Лісовець.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 361 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов