Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 24.04.2024, 23:59

Головна » 2020 » Січень » 23 » Літературне рандеву з рівненською письменницею і місцевими літераторами.
14:27
Літературне рандеву з рівненською письменницею і місцевими літераторами.

22 січня в районній бібліотеці людно і гамірно. В читальній залі книгозбірні відбулося літературне рандеву з рівненською письменницею Іриною Баковецькою-Рачковською і місцевими літераторами.

Представила гостю Анна Волошина, голова громадської літературно-мистецької організації «Рокита». Ірина Баковецька-Рачковська письменниця, краєзнавець, композиторка, етно-рок виконавця, громадська діячка, голова Рівненської організації національної  спілки письменників України. Хвилиною мовчання вшанували місцеву письменницю Віру Терещук.

Пані Ірина поділилася планами на 2020 рік. Прочитала свої етно-рок поезії. Поділилась своїми враженнями про участь в українсько-північному рейді розкопок. Ірина Володимирівна в своїй творчості прибічниця теми УПА, повстанської армії. Прочитала вірші «Коливо», «Гурби», вірш пам’яті учаснику майдану Тарасу Більчуку. Цікава, захоплююча авторка, яка пише поезії, прозу.

Запросили до слова Миколу Кирильчука. Він зачитав свої твори, в яких піднімає гострі теми, проблеми: закриття малих початкових шкіл, аварій на дорогах Полісся та інші.

Баковецька-Рачковська познайомила з  молодими талановитими початківцями, які вперше присутні на літературному зібранні  Рижко Юлією, ученицю Осницької ЗОШ І-ІІ ступеня, яка прочитала свої перші поезії «Осінь», «Повінь», «Війна». Поезії сподобалися присутнім. У віршах Юля піднімає важливі теми. А також Анатолієм Бурлак, юнаком, жителем села Рокитне, який пробує себе в прозі жанрі фантастики та детективу. Зачитав уривки своїх творів. Старші колеги давали поради, зауваження, а Микола Кирильчук пообіцяв допомогти юним даруванням  підказками на літературній ниві та повірити в себе.

Поділилась своїми планами і Ганна Близнюк, яка мріє написати історію селища Томашгород. Вона збирає матеріали, записує спогади старожилів, допомагає їй подруга, також член літературної організації «Рокита» Олена Горпиніч, пані Ганна декламує свої нові поезії.

Своїми поетичними доробками поділилась Надія Скуміна. Її вірші про людей, про селище Рокитне, багато привітальних віршів товаришам, знайомим. На закінчення прочитала вірш «Не світ не зоря» про життя та заробітки на чорницях поліщуків, написаний в гумористичному жанрі. Присутні дякували за цікаві поезії літераторам. Всі в хорошому настрої, гуморі покидали бібліотеку. На згадку зробили спільне фото.

Слідкуйте за анонсами наступних зустрічей на веб сторінці, сторінках у соціальних мережах Рокитнівської районної бібліотеки. Запрошуємо на заходи, ми на Вас чекаємо.

Валентина Лінкевич.

Фото Леоніда Іщука.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 687 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов