Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 24.04.2024, 23:02

Головна » 2013 » Листопад » 19 » Конкурс на виготовлення найкращої книжкової закладки в шкільному відділі Блажівської ПШБ
16:50
Конкурс на виготовлення найкращої книжкової закладки в шкільному відділі Блажівської ПШБ

Читати можна не лише цікаво і захоплено, а й яскраво, стильно та з родзинкою. Деякі з книг тобі дуже подобаються, ти перечитуєш їх знову і знову, а щоб швидше знайти потрібну сторіночку, тобі потрібна ….. вже здогадався? Так, вірно, книжкова закладка!

Якщо в книжці є закладка, то книжка виглядає охайною. Сторінки в книзі не заломлені, не пом’яті. І книжка довше служитиме тобі. Зазвичай закладками служать старі квитки, календарики, рекламні флаєри та буклетики, паперові серветки, обгортки цукерок, засушене листячко, одним словом усілякий непотріб.

Колись закладки дуже високо цінувалися. Їх дарували не простим людям, а царським особам. Виготовляли закладки із різних матеріалів: заліза, срібла, золота, шкіри, слонової кості. Одне з найбільш ранніх згадок про використання закладок відноситься до 1584 р., коли королівський друкар Крістофер Баркер подарував королеві Єлизаветі I шовкову закладку з каймою.

Через свій красивий зовнішній вигляд вони були ще й предметом мистецтва та гордості колекціонерів.

У наш час закладки все частіше роблять з паперу й використовують в рекламних цілях: реклама продуктів, одягу, книг і їх авторів, бібліотек, музеїв.

Але найцікавіші закладки – ті, що зроблені своїми руками. Саме  в цьому пересвідчилися юні читачі Блажівської  шкільної бібліотеки. 18 листопада поточного року ми провели конкурс на виготовлення найкращої книжкової закладки.

     Для їх виготовлення потрібно проявити творчість, фантазію, уяву. Але спочатку треба вирішити, з якого матеріалу її зробити (паперу, берести, тканини, бісеру), як прикрасити, що намалювати.

Ось і виходить, що будь-яка книжкова закладка – це не просто дрібничка, а дуже важлива, потрібна, та й просто чарівна річ. Можна навіть сказати, що книжкова закладка – для розуму та рук зарядка!

Ми планували зробити лише по дві закладки для конкурсу, але так захопились процесом , що і не помітили, що давно перевищили цю кількість.

Визначити переможця нашого конкурсу було дуже складно, бо кожна робота була особливою та виконана з любов’ю. Тому ми одноголосно вирішили, що всі закладки ваті першого місця.

Всі виготовлені  закладки для книг учасники конкурсу подарували нашим першокласникам.

Спробуйте здивувати своїх друзів, подарувавши їм закладку свого власного виготовлення.

Підготувала:
бібліотекар Блажівської ПШБ
 Коханевич Юлія Анатоліївна








Переглядів: 764 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов