Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 01:57

Головна » 2011 » Грудень » 27 » "Книга - кращий подарунок"
18:40
"Книга - кращий подарунок"

Ось і іде від нас вже старий рік… І швидким кроком приближається новий 2012 рік. Шановні користувачі, напевно всі ви зараз заклопотані святковими приготуваннями, а головне тим, що подарувати вашим рідним, друзям, колегам.

           Ми раді запропонувати вам «народний» рейтинг кращих книжок 2011 року, і можливо одна із них стане найкращим подарунком для ваших близьких.

Рейтинг кращих книг 2011 року

           В соціальній мережі Facebook провели перший читацький рейтинг «Читають всі». Протягом місяця Інтернет - користувачі віддавали свої голоси за улюблені літературні твори, визначаючи 100 кращих книжок року.

В голосуванні взяли участь більш ніж сім тисяч користувачів Facebook. Рейтингування проводилося серед книжок українських авторів та закордонних письменників, чиї твори були переведені на українську мову та видані в цьому році. Половину переліку книжок для голосування сформували організатори рейтингу, а половину — користувачі соціальної мережі. Декілька разів на тиждень з переліку виключали книжки, які отримали найменшу кількість голосів, після чого користувачі мали змогу додати нових претендентів.

           У підсумку, більше всього голосів було віддано книжці Ліни Костенко «Записки українського самашедшого».

Перша десятка читацького рейтингу «Читають всі»:

           Ліна Костенко очолила «народний» рейтинг кращих книжок 2011 року

Л. Костенко «Записки українського самашедшого» (А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га)

У романі описується період президентства Кучми та Помаранчева революція. Головний герой роману, 35-річний програміст, який познайомився зі своєю майбутньою дружиною ще під час Революції на граніті. Його батько - відомий перекладач, шістдесятник, що має нову молоду дружину та дуже інтровертованого сина, який фігурує під прізвиськом Тінейджер. Дружина головного героя - філолог, дослідник Гоголя. Син навчається в школі й товаришує з сусідом Борькою, сином «нового українця». Головний герой веде так звані «Записки», занотовуючи всі катастрофи, замахи, вбивства (наприклад, цинічне вбивство польською поліцією Сергія Кудрі) і скандали, про які дізнається з новин. Таким чином він намагається дати вихід своїм емоціями у скорумпованій атмосфері режиму Кучми і не скотитися до повного цинізму. Паралельно в записках знаходять своє відображення часом проблематичні стосунки головного героя зі своєю дружиною. Загальний іронічний, песимістичний, скептичний, часом знущальний тон записок під кінець кардинально міняється, коли герой переживає емоційно напружені події Помаранчевої революції.

Починаючи від назви, книга насичена ремінісценціями і прямими цитатами з Гоголя, а також з «Майстра і Маргарити» Булгакова.

Г. Герман «Красная Атлантида» (Доверие)

В квітні  2011 року Анна Герман презентувала в Києві свою книгу "Красная Атлантида".

Книга Анны Герман «Красная Атлантида» вийшла тиражем 2500 екземплярів, об’ємом в 303 сторінок.

            По словам автора, це книга про трьох сильних жінок, життя яких охоплює ще радянські часи і продовжилась в наші дні.

Л. Лузіна «Киевские ведьмы» (Фолио)
       


          Книга Лади Лузіної, найпопулярнішою письменниці Україні 2004 року, присвячена її улюбленої теми - надприродному в нашому житті. Три молоді жінки-киянки несподівано для себе приймають від вмираючої відьми її дар. Як же вони зуміють розпорядитися ним? Адже вони такі різні: тихоня-студентка, залізна бізнес-леді і співачка з нічного клубу. Всі події розгортаються в Києві в наші дні. Але, володіючи магічним даром, не важко потрапити в минуле і познайомитися з авторами "Демона" і "Трьох богатирів" - Врубелем і Васнецовим. А заодно побувати на київській Лисій Горі, де, за переказами, збиралися всі слов'янські відьми.




Ю. Андрухович «Лексикон інтимних міст» (MERIDIAN CZERNOWITZ)




         «Лексикон інтимних міст» – найбільший за обсягом твір Юрія Андруховича. Невтомний мандрівник Україною, Європою, Америкою, автор розповідає нам 111 історій про 111 міст, з якими йому пощастило пережити щасливі й не дуже, але завжди інтимні – у широкому значенні цього слова – пригоди.»




С. Балагула «Шизофрения» (Спадщина - Інтеграл)




http://svetabalagula.hiblogger.net/






Т. Прохасько «БотакЕ» (Лилея-НВ)


На вихід цієї книжки чекали давно. До «ботакЄ» увійшли кращі твори письменника та зовсім нові тексти.

«Тексти, зібрані в цій книжці, дещо нагадують принципи флористики. В них важко знайти якихось концепцій, висновків чи пояснень. Вони просто намагаються бути нагадуванням про нескінченну різноманітність життя, життів, днів, годин.

Якщо під час читання цієї книжки таке відчуття з’явиться, то я буду вдячний від імені цих текстів. Як вдячний усім, хто вірить у безпричинну потребу різноманітності, книжок, читання…

            Бо так є.»



Р. Скиба «Баламутинки» (Видавництво Старого Лева)




         Поет Роман Скиба "набаламутив" цілу книгу чудових віршів для дітей і оселив у ній багато різних мешканців. Тут і мишка-книголюбка, і "пухнаста" жабка, і приблудні коти, і їжачок, що розфарбовує гриби під мухомори, щоб врятувати їх від грибників, і прудконогі черепахи... А художник Марина Михайлошина розмалювала світ "баламутинок" чарівними акварелями.





І. Карпа «Піца«Гімалаї» (видавництво Клуб Сімейного Дозвілля)


Довгоочікувана новинка від найепатажнішої письменниці України! Чудові ілюстрації у модному стилі!

Редька отримує електронного листа. Хтось по той бік монітора радить їй відчинити, шукає дзвінок у двері, а за тими дверима... — дорогий GPS-навігатор: якщо повернути до магазину, грошей вистачить на заповітний квиток до Індії...

Сестра Соня скидає героїню з небес на землю: краще б на роботу влаштувалася – он хоч піцу доставляти. Однак замовник піци чомусь шаленіє, і Редька вже прикута наручниками до батареї. Тепер вже інстинкт самозбереження жене її до Тибету.

           Піцу замовляли? А нове життя?



Т. Антипович «Хронос» (А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га)




       "Хронос" - футурологічний роман із винятково ефектним сюжетом і прискіпливо-болісним поглядом на світ найновіших технологій та одвічних людських спокус. Події роману беруть початок 2040 року, коли новий науковий винахід кардинально змінює долі людей. За образом космополітичного суспільства у новій книзі молодого письменника проступає віртуозна проекція на сучасну Україну.





Н. Дев`ятко «Карта і компас. Скарби примарних островів» (Богдан)




        Піратський капітан Ярош Сокіл отримує зачаровану карту, на якій вказано шлях до скарбів Примарних островів. Але карта зникає: малюнок проявиться знову, коли він збере нову команду. Знаходячи для команди як людей, так і давніх чи зачарованих істот, дехто з яких був йому ворогом, Ярош все більше наближається до покинутої через поразку справи – боротьби з безіменною Імперією і білокрилою Химерою, яка майже повністю знищила піратське братство.



Переглядів: 851 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов