Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 19:39

Головна » 2012 » Вересень » 4 » Історія успіху
10:08
Історія успіху

«…бібліотекар мусить бути творцем…»

Софія Русова

З часу перемоги у програмі "Бібліоміст" працівниками нашої бібліотеки були  впроваджені нові послуги та форми роботи, про одну із них я і хочу розповісти.

В грудні 2011 року наша бібліотека зробила ще один крок, щоб стати ближчими  до користувачів, адже саме для наших користувачів Рокитнівська ЦРБ створила блог «БІБЛІОNEWS».

БібліоNEWS - колективний блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки,  додатковий майданчик офіційного сайту Рокитнівської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек (http://roklibr.at.ua),  про бібліотечне життя, цікаві новинки, літературні події краю.

Це майданчик, де висвітлюються головні бібліотечні події, новини.

Метою впровадження в роботу бібліотеки інноваційної форми роботи створення блогу «БІБЛІОNEWS», стало бажання прорекламувати діяльність, завдання та напрямки роботи нашої бібліотеки. Показати, що бібліотека є сучасною, що вона готова до конструктивного спілкування, критики, змін і інновацій, поліпшити спілкування з користувачами, у тому числі потенційними, шляхом підтримки діалогу  через пости авторів та відгуки, коментарі читачів. Просунути інноваційні бібліотечні послуги серед читачів, які шукають інформацію для вирішення своїх проблем в Інтернеті, у тому числі в блогах.

Наш блоґ «БІБЛІОNEWS» адресований для постійних, потенційних, віртуальних користувачів, а його тематика - різноманітні цікаві події, що плануються та проводяться у нашій бібліотеці, новинки літератури, конкурси, віртуальні виставки, цікаві інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини про книгу та бібліотеку, фото звіт з місця проведення заходів.

З часу створення блогу БібліоNEWS, працівниками бібліотеки подано 106 постів у розділ «Подія дня», 23 до розділу «Книжкова новинка», 4 «Наші інтерв’ю», 12 «Колонка оголошень».

         У квітні від блогу БІБЛІОЛОГИ - колег відділу обробки літератури і організації каталогів Волинської ОУНБ імені Олени Пчілки отримали віртуальну нагороду «Чудо-блог».

У червні 2012 року здобули перемогу серед районних бібліотек в  другому обласному фестивалі-конкурсі інноваційного досвіду "Бібліофест". У номінації "Кращий досвід створення ресурсів", назва форми роботи «БІБЛІONEWS» Блог Рокитнівської  центральної районної бібліотеки».

Постійно  проводиться аналіз відвідуваності блогу, який засвідчує, що блог є відвідуваним, отже користується популярністю у наших віртуальних користувачів.

Підготувала провідний бібліотекар
Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Оксана Лісовець.
Переглядів: 630 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов