Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 01:54

Головна » 2012 » Вересень » 18 » Громадські обговорення "Якою має бути бібліотека нашої громади?" на Рокитнівщині
09:30
Громадські обговорення "Якою має бути бібліотека нашої громади?" на Рокитнівщині

 Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Рокитнівської селищної ради.

На території Рокитнівської селищної ради функціонують три  бібліотеки: Рокитнівська центральна районна бібліотека, Рокитнівська дитяча бібліотека (з шкільними відділами в ЗОШ №3 та Рокитнівській гімназії), Рокитнівська міська бібліотека, які розміщенні в окремих пристосованих приміщеннях.

Протягом березня – травня 2012 року бібліотеками селища проведено громадські обговорення на тему: «Якою має бути бібліотека нашої громади?». Ціль обговорення - гарантування права громадян висловити власну позицію та думку про сучасне бібліотечне обслуговування, доступність інформації.

Участь в опитуванні прийняли всі бібліотеки селища .

Розповсюджено в навчальних закладах плакат «Візьміть участь у громадських обговореннях «Якою має бути бібліотека нашої громади?»: Рокитнівському медичному училищі, професійному ліцеї, Рокитнівській ЗОШ №3, Рокитнівській гімназії. Також плакат розміщений на дошках інформації на ринку, вокзалі, біля Будинку культури.

Проведена рекламна компанія: надрукована стаття в місцевій газеті «Новини Рокитнівщини», виставлені матеріали на офіційному сайті Рокитнівської ЦСПШБ (http://roklibr.at.ua/), на блозі БІБЛІОNEWS (http://rokitne-blog.at.ua/).  Соціальних мережах  ВКонтакті, facebook.

Оформлено куточки  де зроблено фото-колаж : «Сучасна бібліотека», «Інтер’єр сучасної бібліотеки», «Бібліотека майбутнього», скринька для анкет та пропозицій користувачів.

На сучасному етапі користувачі бібліотек хочуть мати сучасні послуги: наявність ігрової зони для дітей, телефонізація бібліотек, наявність комп’ютерів, сканерів, периферійних пристроїв, необхідність доступу до Інтернету, навчання у бібліотеці роботі на ПК, необхідність телевізора, мультимедійного обладнання, мати можливість переглядати відеофільми.  З опитаного видно, що користувачі хочуть мати хорошу матеріальну базу: покращити інтер’єр бібліотеки, необхідність ремонту, потреба в сучасних  меблях. Під час обговорення піднімалося питання придбання сучасної літератури: навчальну літературу, довідкові видання, збільшення кількості періодики для дітей, та юнацтва.

 

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Томашгородської селищної ради.

Виявити свою думку по темі обговорень жителі селища мали змогу за допомогою анкетування, діти 4-8 класів  віком  9-14 років  малювали  малюнки  на  тему: «Якою має  бути  бібліотека  майбутнього», діти  віком  12-14 років  приймали  участь  у  створенні  колажу  на тему: «Бібліотека  майбутнього».

Як підсумок  обговорень 20.04.2012 року  працівники Томашгородської  ПШБ в приміщенні бібліотеки організували круглий стіл по темі громадських обговорень. Круглий стіл відбувся за участю директора ліцею, завуча, вчителів, жителів селища.  Пропозиції: безкоштовний Інтернет, збільшення кількості комп’ютерів, поповнення фондів різноманітною літературою, залучення до співпраці спонсорів.

У шкільному відділі: обладнати приміщення сучасним інтер’єром, поміняти вікна, двері, придбати комп’ютери, принтер, сканер, доступ до Інтернет, придбати сучасну дозвіллєву, галузеву літературу, періодичні видання для дітей,

Активними під час громадських обговорень були і жителі села Крута Слобода. Громада села внесла пропозиції щодо нового приміщення для бібліотеки, придбати комп’ютерну техніку, поповнити книжковий фонд сучасною літературою.

 

Громадські обговорення на території Березівської сільської ради.

с. Березово громадські обговорення проводились шляхом анкетування, діти середнього та молодшого віку приймали участь в оформленні колажа на тему «Якою я бачу свою бібліотеку».

25.04.2012 року у бібліотеці за круглим столом зібрались голова с/ради, вчителі, представники інтелігенції, молодь. Метою зустрічі стало обговорення по темі «Якою я бачу свою бібліотеку». Пропозиції: капітальний  ремонт бібліотеки, сучасні меблі, комп’ютери, доступ до мережі Інтернет, придбати сучасну літературу для дозвілля, літературу для дітей та підлітків, періодику для дітей і юнацтва.

20 березня 2012 року у приміщенні бібліотеки круглий стіл по темі обговорень відбувся і у селі Заболоття. Присутні голова с/ради, вчителі, працівники культури, медпрацівники. Пропозиції: ремонт, сучасний інтер’єр, збільшити асортимент сучасної дозвіллєвої  літератури, довідкових видань, літератури для дітей і підлітків, періодики для дітей та юнацтва, придбання комп’ютерів, доступ до мережі Інтернет.

На території сільської ради у селі  Грабунь бібліотека відсутня, та жителі села, які були охопленні опитуванням, яке проводилось методом анкетування вважають за необхідне відкриття бібліотеки та бібліотечного обслуговування.  Пропозиції: поповнити фонд майбутньої бібліотеки дозвіллєвими, дитячими виданнями. Є потреба у доступі до мережі Інтернет та електронних послугах.

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Біловізької сільської ради.

Проведення круглих столів у бібліотеках Біловізької сільської ради.

ПШБ с. Біловіж - 12.04.2012 року, в приміщенні школи. Присутні: сільський голова, студенти, пенсіонери, підприємці, вчителі. Пропозиції: придбати комп’ютер, телевізор, поповнити фонд сучасною літературою.

ПШБ с. Купеля - 08.04.2012 року в приміщенні школи. Присутні: вчителі. Пропозиції: заміна вікон, дверей, придбання сучасних меблів, сучасної літератури.

У с. Мушня Біловіжської сільської ради на даний час бібліотека відсутня та вивчивши громадську думку шляхом анкетування. Жителі вважають за необхідне відкриття бібліотеки по місцю проживання.

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Блажівської сільської ради.

У Блажівській публічно-шкільній бібліотеці громадські обговорення проводились шляхом анкетування та усного опитування, оформлений інформаційний майданчик, виготовлена скринька для збору зауважень та пропозицій, для школярів молодшого та старшого шкільного віку проведений конкурс малюнків «Якою я бачу свою бібліотеку» до якого вони охоче долучились, серед учнів старших класів проведений колаж «Моя бібліотека в майбутньому».  11 квітня відбувся круглий стіл по темі громадських обговорень на який були запрошені секретар сільської ради, місцевий депутат працівники будинку культури, представники громади села.

Активною під час громадських обговорень була і громада села Більськ, в ході громадських обговорень бібліотекарем Ніною Крупич були заплановані та проведені ряд заходів. 16.04.2012 року у приміщенні школи відбувся круглий стіл за участю депутата с/ради, вчителів. Пропозиції: придбати комп’ютери, доступ до мережі Інтернет, сучасні меблі, сучасна дитяча література.

Бібліотекарем Залавської ПШБ Ушко Любов’ю Антонівною під час обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади» проведена значна інформаційна та рекламна робота, яка і дала хороші результати. Серед громади села проводилось анкетування. 29.03.2012 року у приміщенні школа проведений круглий стіл за участю вчителів. Пропозиції: придбати комп’ютери, телефон, сучасні меблі, поповнити фонд сучасної літературою, періодичними виданнями для юнацтва. 

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Борівської сільської ради.

Протягом  березня, квітня  працівниками Борівської ПШБ  проводились громадські обговорення на тему: «Якою має бути бібліотека нашої громади?». Про це було повідомлено сільського  голову, на сільській дошці об'яв було розміщено плакат про обговорення.  

В бібліотеці оформлено інформаційний  майданчик  по темі. У філії ощадбанку  та дитячому садочку "Берізка" були розміщені скриньки для зауважень та пропозицій. Серед читачів – дітей проводили конкурс малюнку «Якою я  бачу свою бібліотеку». 12.04.2012 проведений круглий стіл, на якому обговорювалися деякі проблемні питання, функціонування бібліотеки. Пропозиції: заміна вікон, перекриття даху, покращення опалення. Присутні: сільський голова, студенти, безробітні, пенсіонери, вихователі ДНЗ

Шляхом анкетування та інтерв’ювання проведено громадські обговорення і на території села Нетреба.

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Вежицької сільської ради. До обговорень у селах Вежиця та Переходичі долучились громада села, представники інтелігенції, партнери, соціально активна молодь, учні школи, зацікавлені особи.

Активною під час громадських обговорень була громада села Вежиця, в ході громадських обговорень бібліотекарем Надією Балдич були заплановані та проведені ряд заходів. Серед них: анкетування, інтерв’ювання, організація інформаційного майданчика. Заповняючи анкети та відповідаючи на усне опитування громада села висловила різноманітні пропозиції щодо організації обслуговування користувачів, матеріально-технічної бази, бібліотечного фонду, бібліотечних послуг.  29 березня 2012 року в приміщенні бібліотеки проведено круглий стіл на тему «Якою я бачу бібліотеку нашої громади», присутні голова с/ради, вчителі, пенсіонери. Пропозиції: придбання сучасних меблів, поповнити фонд сучасної літературою.

Бібліотекарем Переходицької ПШБ на першому етапі роботи був складений план проведення громадського обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади», згідно якого і проводилась робота. Оформлено інформаційний стенд «Якою має бути бібліотека громади», на стенді «Бібліотека інформує» вивішено оголошення про проведення громадського обговорення та звернення голови обласної державної адміністрації В. Берташа по темі обговорення, оголошення також розміщено на дошці оголошень у центрі села та у приміщенні сільського магазину. Виявити свою думку «Якою має бути бібліотека нашої громади» громада села мала змогу шляхом анкетування та усного опитування.

26 квітня 2012 року, о 15.00 год. у приміщенні Переходицької ЗОШ був проведений круглий стіл. Присутні на заході 12 чоловік, педагогічний колектив, завідуюча магазином, зав. клубом, молодь. Під час круглого  столу присутні обговорили питання «Які послуги сьогодні хоче отримувати мешканець села у бібліотеці?», «Що необхідно зробити для покращення матеріально-технічної бази бібліотеки села?». Пропозиції: капітальний ремонт, придбання комп’ютерної техніки, телевізора, сучасної дозвілєвої літератури.

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Глинівської сільської ради.

Проведення круглих столів у бібліотеках Глинівської сільської ради.

ПШБ с. Глинне - 25.04.2012 року, у приміщенні бібліотеки. Присутні:  пенсіонери, вчителі, молодь. Пропозиції: нове приміщення для бібліотеки, придбати комп’ютерну техніку, поповнити книжковий фонд сучасною літературою.

ПШБ с. Хміль - 24.04.2012 року, у бібліотеці. Присутні: медпрацівник, вчителі, молодь. Пропозиції: ремонт, заміна вікон, дверей, поповнити фонд сучасною  літературою.

ПШБ с. Познань - 23.04.2012 року в приміщенні місцевої ЗОШ. Присутні: вчителі. Пропозиції: нове приміщення для бібліотеки, дитяча кімната, сучасний інтер’єр поповнення бібліотечного фонду сучасними виданнями.

ПШБ с. Дубно - 25.04.2012 року у бібліотеці. Запрошені: вчителі, пенсіонери, продавець, домогосподарка. Пропозиції: розширити бібліотеку, придбати комп’ютер, ксерокс, нові сучасні меблі, сучасну літературу.







 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Кам’янської сільської ради.

Протягом березня-травня 2012 року проходили громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади». у с. Кам’яне

У приміщенні Кам’янської публічно-шкільної бібліотеки, а також у приміщенні школи були оформлені інформаційні стенди. На старті громадських обговорень бібліотекарем Ніною Андріївною складено план роботи, згідно якого і проводилась робота. Серед заходів які проводились бібліотекарем, анкетування серед жителів громади с. Кам’яне, конкурс малюнків серед учнів школи, колаж на тему «Бібліотека ХХІ ст.», 20.04.2012 року у місцевій ЗОШ відбувся круглий стіл на тему  «Якою має бути бібліотека нашої громади». Присутні: голова с/ради, вчителі, соціальні працівники. Пропозиції: сучасні меблі, комп’ютер, розширити асортимент літератури для дозвілля, довідкових видань.

Активно включилась до обговорень і громада села Обсичі. Шляхом анкетування жителі мали змогу висловити побажання та пропозиції, щодо питання «Якою має бути бібліотека нашої громади». 18.03.2012 року у бібліотеці проведено круглий стіл, на який були запрошені вчителі та жителі села. Пропозиції: сучасний інтер’єр , комп’ютер, телефон, сучасна література.

Працівник Кам’янської бібліотеки  Н. Місюра охопила анкетуванням с. Будки-Кам’янські на території якого на даний час бібліотека відсутня, та заповняючи анкети жителі  населеного пункту висловили бажання відновити бібліотеку та бібліотечне обслуговування.




 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Карпилівської сільської ради.

Активно включились в обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?»  і  жителі села Карпилівка. Висловити свою думку громада села мала змогу шляхом анкетування, усного опитування, учнів старших класів взяли участь у написанні творів на тему «Бібліотека ХХІ ст.»,  діти молодшого шкільного віку малювали малюнки на тему «Якою має бути бібліотека нашої громади». 04.04.2012 у бібліотеці відбувся круглий стіл по темі обговорень. Присутні голова с/ради, інтелігенція, вчителі. Пропозиції: сучасний інтер’єр, доступ до мережі Інтернет, виділення місця для дозвілля дітей та підлітків, придбати телевізор, мультимедійне обладнання, потребу у сучасній дозвілєвій літературі.

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Кисорицької сільської ради.

         У Кисорицькій публічно-шкільній бібліотеці, для вивчення громадської думки по темі обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади» протягом березня-квітня 2012 року використовувались такі форми роботи, як анкетування та усне опитування громади села. У приміщенні Кисорицької ПШБ оформлений інформаційний майданчик, виготовлені скриньки для збору зауважень та пропозицій, серед учнів молодшого та середнього шкільного віку проведено конкурс малюнків «Якою має бути бібліотека нашої громади», з учнями старших класів проведений колаж «Моя бібліотека в майбутньому» .

            20 квітня у публічно-шкільній бібліотеці проведений круглий стіл «Якою має бути бібліотека нашої громади». Учасники засідання вчителі, голова та секретар сільської ради, депутат сільської ради, працівники будинку культури, зацікавлені особи. Обговорили питання:

1.      Які послуги сьогодні хочуть отримувати мешканці села у бібліотеці.

2.      Що необхідно зробити для покращення матеріально-технічної бази бібліотеки села.

3.      Які повинні бути умови та комфортність перебування у бібліотеці.

Пропозиції: сучасний інтер’єр, комп’ютери, телефон.  

11.04.2012 року організувала круглий стіл по темі обговорень і зав. Дертівською ПШБ М. Жульжик. Круглий стіл відбувся у бібліотеці, присутні психолог, медпрацівник, вчителі Пропозиції: придбати комп’ютери, сканер, принтер, ксерокс,  доступ до мережі Інтернет,  сучасна література.

20.04.2012 року у сільський клуб для обговорення питання «Якою має бути бібліотека нашої громади» зібрались і жителі села Олександрівка. Серед присутніх місцевий депутат, вчителі, медпрацівники, жителі села. Пропозиції: нові меблі, сучасна література.





 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Масевицької сільської ради. До обговорень у селах Масевичі та Буда долучились громада села, представники інтелігенції, партнери, соціально активна молодь, учні школи, зацікавлені особи.

Протягом березня-квітня 2012 року в селі Масевичі проходило громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади».

20 березня в приміщенні Масевицької публічно-шкільної бібліотеки оформлена інформаційна зона «Якою я бачу бібліотеку нашої громади». За допомогою оголошень та усних повідомлень жителів села проінформували про початок громадських обговорень.

25.04.2012 року в приміщенні бібліотеки відбувся круглий стіл «Якою я бачу бібліотеку нашої громади». Присутніх 13 представників громади.

За порядком денним:

1.      Про надання послуг бібліотеки мешканцям села Масевичі.

2.      Про інформаційну роботу серед різних груп користувачів, про можливості отримання бібліотечних послуг.

3.      Про покращення матеріально-технічної  бази бібліотеки села Масевичі.

Заслухали виступи, бібліотекаря Мартинюк М.Т., яка ознайомила присутніх з тими послугами, які надає мешканцям села, виступила депутат районної ради Смик Л.М., яка вказала різні шляхи покращення інформаційної роботи серед різних користувачів та в проведенні змістовного дозвілля. Секретар сільської ради Пахнюк Н.П. у своєму виступі зазначила, що потрібно покращити матеріально-технічну базу бібліотеки села Масевичі.

Не менш активними під час громадських обговорень були і жителі села Буда. Громада села внесла пропозиції щодо нового приміщення для бібліотеки, придбати комп’ютерну техніку, поповнити книжковий фонд сучасною літературою.



 

Громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» на території  Рокитнівської сільської ради.

З метою формування уявлень про сучасну бібліотеку, виявлення та обговорення проблемних питань функціонування книгозбірні, різні точки зору щодо сучасного бібліотечного сервісу в Рокитнівській ПШБ проходили громадські  обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади». В ході обговорення були проведені   такі заходи: анкетування «Якою має бути бібліотека нашої громади», колаж на тему «Бібліотека майбутнього», з метою вивчення умов та комфортності перебування в бібліотеці був проведений конкурс малюнків «Якою я бачу свою бібліотеку», проведена година спілкування «Бібліотека у вашому житті»,  бесіда «Бібліотека  - храм мудрості»,

23 квітня відбулося обговорення за круглим столом в рамках обласних громадських обговорень на тему "Якою має бути бібліотека нашої громади». Метою круглого столу є  виявлення думки громади з приводу розвитку та діяльності бібліотек, їх відповідності потребам громади, налагодження партнерських стосунків між владою, бібліотекою, громадою.

В засіданні приймали участь вчителі Рокитнівського НВК школи І-ІІІ ст. - ліцею це: Кулакевич Ю.М., Волошина А.Ю., Богданець В.М.,Ничипорчук С.А., Прокопчук Л.В., Ничипорчук І.А., працівниками БК  Попач Г.Ф.,  Панасюк Г.В., Богданець О.М., Оксенюк Т. В., Ничипорчук С.Ф., Кириловець Н.Т., Ковальчук С.Ф., Гордійчук Г.П.

В ході обговорення були вислухані пропозиції: збільшення площі бібліотеки, краще опалення, окремо відведене місце для комп’ютерів , покращення інтер’єру, відведення окремої ігрової кімнати для дітей з телевізором, приставками, введення одиниці техпрацівника.

Шляхом анкетування висловити свої пропозиції щодо питання громадського обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» мали змогу громада села Осницьк. 30.04.2012 року бібліотекарем Осницької ПШБ Мариною Тимощук проведено круглий стіл. Присутні вчителі, медпрацівники, працівники культури. Пропозиції: заміна пічного опалення на централізоване,  придбати комп’ютер, приміщення для дозвілля молоді, придбати сучасні меблі.

На території сільської ради у селах Лісове та Старики на даний час бібліотека відсутня, та під час громадських обговорень жителі цих населених пунктів висловили бажання відновити бібліотеку та бібліотечне обслуговування.

 

Громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» на території  Сновидовицької сільської ради.

Проведення круглих столів у бібліотеках Сновидовицької сільської ради.

ПШБ с. Сновидовичі - 25.04.2012 року, у приміщенні бібліотеки. Присутні: вчителі, користувачі, молодь. Пропозиції: сучасний інтер’єр, меблі, комп’ютери, сучасна література

ПШБ с. Остки  - 25.04.2012 року,  круглий стіл проходив у приміщенні бібліотеки. Запрошені: депутат с/ради, вчителі. Пропозиції: покращити тепловий режим в бібліотеці, сучасний інтер’єр, нові меблі, комп’ютер, доступ до Інтернет.

На території сільської ради у селі Будки – Сновидовицькі бібліотека відсутня,опитування проводилось бібліотекарем Сновидовицької ПШБ шляхом анкетування. За необхідність бібліотеки висловились всі опитані респонденти.

 

Громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» на території  Старосільської сільської ради.

Шляхом анкетування та інтерв’ювання висловили свою думку громада сіл Старе-Село та Дроздинь.

Бібліотекар ПШБ с. Старе село Т. Пишняк 27.03.2012 року запросила активну громаду села сільського голову, вчителів, медпрацівників, службовців, до круглого столу, щоб обговорити важливі питання та висловити пропозиції. Пропозиції: сучасні меблі, сучасна література.

20.04.2012 року заслухати бібліотекаря А. Лісовець та висловити свої пропозиції у бібліотеці зібрались за круглим столом і жителі с. Дроздинь, вчителі, молодь, пенсіонери. Пропозиції: ремонт, перекриття даху, сучасні меблі, сучасна література.

 

Громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» на території  Томашгородської сільської ради.

Проведення круглих столів у бібліотеках Томашгородської сільської ради.

ПШБ с. Томашгород - 23.04.2012 року у приміщенні сільської ради. Присутні: вчителі, службовці. Пропозиції: придбати комп’ютери, доступ до Інтернет,  сучасні меблі, поповнення фондів літературою для дітей.

ПШБ с. Єльно - 25.04.2012 року у приміщенні бібліотеки. Присутні: депутат с/ради, вчителі, молодь. Пропозиції: придбати сучасні меблі, комп’ютери, доступ до мережі Інтернет. 


   


Переглядів: 2626 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 6
5 Остківчанка  
Дуже сподіваюсь, що громадські обговорення дадуть позитивні наслідки. (ну, дуже цього хотілося б)

6 Ксюша8095  
Так, чекаємо позитивних змін.

3 Ostrozka biblioteka  
Ми вважаємо, що громадські обговорення на Рокитнівщині пройшли на високому рівні. Молодці!

4 Ксюша8095  
Дякуємо колеги! biggrin

1 Богданець Анна читач  
Дуже цікаво буоо ознайомитись з підсумками обговорень. Дякую.

2 Ксюша8095  
Будь ласка пані Анно, раді, що Вам цікаве життя бібліотеки.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов