Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 19:24

Головна » 2012 » Квітень » 28 » Громадські обговорення "Якою має бути бібліотека нашої громади?"
09:37
Громадські обговорення "Якою має бути бібліотека нашої громади?"

       Шановна громадо! ВІЗЬМІТЬ УЧАСТЬ у громадських обговореннях «Якою має бути бібліотека нашої громади». Долучитися до них можна буде впродовж березня-вересня 2012 року, подавши пропозицію у Рокитнівську центральну районну бібліотеку та всі бібліотеки-філіали району. ВАША ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ  НАС!

     Демократія починається з усвідомлення кожним громадянином причетності до життя своєї держави і прагнення долучитися до створення в ній дієвого суспільства та прозорої та відповідальної влади. Одним із  найважливіших принципів демократичного суспільства є забезпечення конституційного права громадян на вільний доступ до інформації та знань, можливість долучатися до національного надбання та цінностей світової культури.

        Серед усіх закладів культури саме бібліотеки найбільш користуються довірою населення, знають їх потреби та гарантують право на безкоштовне отримання інформаційних послуг. В сільській місцевості книгозбірні залишаються єдиними соціальними, культурно-інформаційними закладами покликаними лобіювати інтереси територіальних громад.

     Проте для більшості громадян існують перешкоди в отримані бібліотечних послуг: застаріла матеріально-технічна база, відсутність належного опалення в більшості сільських філіях, незадовільний рівень комплектування бібліотечних фондів та недостатня поінформованість громадськості щодо діяльності та сучасних можливостей бібліотечних установ.

     На Рівненщині впродовж березня-вересня 2012р. планується проведення громадських обговорень на тему «Якою має бути бібліотека нашої громади?». Ідея даних обговорень ґрунтується на принципах гарантування права громадянам висловити власну позицію та думку про сучасне бібліотечне обслуговування та доступність інформації.

     Громадські обговорення – це публічні збори, мета яких виявити та обговорити проблемні питання функціонування книгозбірень, різні точки зору, щодо сучасного бібліотечного сервісу.

      Громадські обговорення  є ключовим інструментом для рішень, які приймає місцева влада. Всі сторони, які беруть участь у громадських слуханнях, мають можливість обмінятися інформацією, створити атмосферу відповідальності та підвищити власну поінформованість, посилити спроможність громадськості та дати громаді більше влади для сприяння розвитку такого соціального інституту як бібліотека.   

ПРИЙДИ ТА ДОЛУЧИСЬ!




Для вивчення думки інтернет-громади пропонуємо Вашій увазі інтерактивні анкети.
(натисніть на анкету для її перегляду)

Анкета 1                           Анкета 2                     Анкета 3   


Заповнені анкети просимо надсилати за адресою:  rvbiblio@mail.ru

Переглядів: 1225 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Левенятко  
Друзі, залишайте свої повідомлення на тему "Якою має бути бібліотека нашої громади?" в коментарях. Чекаємо!

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов