Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 13:08

Головна » 2016 » Вересень » 29 » Фестиваль - конкурс «БІБЛІОФЕСТ» на Рокитнівщині.
15:32
Фестиваль - конкурс «БІБЛІОФЕСТ» на Рокитнівщині.

     Справжнім святом креативності та творчості 28 вересня 2016 року став фестиваль – конкурс інноваційного досвіду бібліотек «БІБЛІОФЕСТ – 2016»  на Рокитнівщини. Відразу дев’ятнадцять бібліотек району презентували свій неоціненний досвід роботи у номінаціях "Бібліотека для громади", "Моя унікальна аудиторія", "Райдужне книжкове літо". 

     Тут відбувалися справжні дива! Цікаві бібліотечні заходи, вироби з ниток, тканини, паперу, вишиванки, та ще всього стільки цікавого, що ні в казці сказати, ні пером описати.

     Тема краєзнавства та народознавства наскрізною лінією проходить в роботі Катерини Степанівни, бібліотекаря із села Кисоричі. «Пройди рідним краєм разом з бібліотекою»  - така тема проекту, над яким сьогодні вона  працює.

     Доброзичлива, сумлінна, справжній ентузіаст бібліотечної   справи: саме такою є Надія Григорівна із села Олександрівка. А ще вона безмежно любить своє село, робить усе, щоб життя навколо неї вирувало, було цікавим та змістовним. Під її орудою бібліотека стала рідним домом для односельців – від школяра до пенсіонера. «Ми талановиті» - так заявляє Надія Григорівна.

     Бути патріотом своєї країни, любити свою державу, свою землю, знати про неї якомога більше – цього навчає Наталія Миколаївна бібліотекар  села Глинне, презентуючи проект  «Рідний край вивчаю я – це історія моя».

     Про те, що бібліотека повинна бути всебічно задіяна в житті громади свідчить проект «Бібліодача»", який підготувала Акулина Кирилівна, бібліотекар села Дроздинь. Бібліотекар с.Більськ Ніна Іванівна переконана, що здоров'я значною мірою залежить від нас самих, «За  здоров’ям – до бібліотеки» - закликає нас бібліотекар .

     Своєю унікальною аудиторією Надія Василівна із села Вежиця  обрала мешканців Будинку Милосердя. Й робота бібліотечного закладу села за проектом «Радості  Вашої  ніхто  не відніме  від Вас» спрямована на максимальну увагу саме цієї категорії людей.

     Об'єднавши свої зусилля, працівники  Рокитнівської центральної районної бібліотеки акцентували увагу на організації дозвілля літніх людей започаткувавши проект "З шаною та турботою", який представила бібліотекар відділу обслуговування Антоніна Олександрівна.

     Найкраща пора року — літо, особливо для дітвори. Це пора канікул, сонячних днів і подорожей, радості, веселощів і дзвінкого дитячого сміху, відпочинку на річці, вдома, в бібліотеці.  «Канікул пора – радіє дітвора»  такою послугою скористалися користувачі бібліотеки села Хміль і якою поділилась  бібліотекар Наталія Павлівна.

     Проблема з дозвіллям дітей у селах, де не має дитсадка, досить гостра й хто ж як не бібліотека візьме на себе функцію вихідного дня, влаштує розваги для діток. Про  «Літо проведене  в бібліотеці»  розповіла Софія Антонівна бібліотекар с.Заболоття.

     Змістовно, цікаво, пізнавально можна було провести час в  бібліотеці с.Старе Село за програмою  «Літо з книгою в бібліотеці» з  бібліотекарем Тетяною Іванівною. 

     Поспішали в бібліотеку села Обсіч, де було найцікавіше в літню спеку щоб провести  «Канікули з книгою» юні шанувальники. Про це  розповіла бібліотекар Світлана Дмитрівна.

     «Талант дітей багатогранний, потрібно лише вміти його проявити», -  на цьому наголошує    бібліотекар Районної бібліотеки для дітей  Юля Коханевич презентуючи послугу  «Вмію сам навчу тебе».

     Послугу «Майстер – класи в бібліотеці»,  в якій свої творчі здібності проявили користувачі бібліотеки села Дубно представила Ніна Іванівна, бібліотекар села Дубно. 

     «Творчий майданчик» - майстер-клас з квілінгу , оригамі, сольоного тіста  презентувала бібліотекар села Сновидовичі Тетяна Миколаївна.

     Про те, що бібліотечний працівник може бути ще й неабияким вихователем, нянею наймолодших відвідувачів бібліотечних закладів - показала з власного досвіду роботи  Любов Антонівна, бібліотекар села Залавя , презентуючи послугу «Казкова країна дитинства» - голосні читання для дітей".

     Як посміхалося літо до користувачів в бібліотеці села Остки розповіла бібліотекар Ганна Юріївна презентуючи послугу  «Книжкова посмішка літа».

     Відпочити з книгою у вихідний день запросила  бібліотекар із села Переходичі Раїса Іванівна у «Бібліотеку вихідного дня «Без стін».

     Як «Відпочивають всією сім’єю» в бібліотеці села Березове розповіла нам бібліотекар Марія Хомівна.

    Незвичайне агентство відкрилось в бібліотеці села Камяне. І як працює  «Агентство «Бібліородина» поділилася досвідом бібліотекар Лідія Петрівна.

     На святі були присутні гості начальник відділу культури Рокитнівської РДА Наталія Федорівна Ярмошко, член президії РОВ УБА, директор Володимирецької централізованої системи публічно – шкільних бібліотек Ілона Іванівна Курач, головний спеціаліст відділу культури Рокитнівської РДА, голова первинної профспілкової організації працівників культури Тетяна Василівна Мініч. Вони і визначали кращих з кращих .

За участь у районному конкурсі «БІБЛІОФЕСТ – 2016»

     І місце було присуджено бібліотекарю с.Остки Кухновець Ганні Юріївній за проект «Книжкова посмішка літа»;

     ІІ місцебібліотекарю с.Заболоття Кравчені Софії Антонівній за проект «Літо в бібліотеці»;

     ІІІ місце – бібліотекарю с.Березове Жежук Марії Хомівній за проект «Відпочиваємо всією сім’єю» .

     За найбільш оригінальний і найбільш значимий проект «Агентство «Бібліородина» Гран – Прі фестивалю отримала

бібліотекар села Камяне Місюра Лідія Петрівна.

     На передодні Всеукраїнського Дня Бібліотек з професійним святом всіх бібліотечних працівників привітали начальник відділу культури Рокитнівської РДА Наталія Федорівна Ярмошко, член президії РОВ УБА, директор Володимирецької централізованої системи публічно – шкільних бібліотек Ілона Іванівна Курач, директор КЗ «Рокитнівська ЦБС» Тетяна Євгенівна Скаковець, голова профспілки працівників культури, провідний методист Рокитнівської ЦРБ Людмила Іванівна Дудик.

                                                                  Людмила Іванівна Дудик, провідний методист

                                                                  Рокитнівської ЦРБ.

 

 

 

Переглядів: 570 | Додав: WWWWW_W     | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов