Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 20:55

Головна » 2018 » Вересень » 8 » Буккросинг в Рокитному розширюється. Корчма «Старий млин», парк відпочинку, місця де можна обмінюватися книжками.
12:55
Буккросинг в Рокитному розширюється. Корчма «Старий млин», парк відпочинку, місця де можна обмінюватися книжками.

Буккросинг (це процес, при якому люди обмінюються книгами) - явище давно не нове, але до сих пір популярне у всьому світі. Буккросинг в бібліотеках Рокитнівщини діє ще з початку 2012 року. І, нещодавно соціальний рух Буккросинг ("book” – «книга», "crossing” – «рух») стартував в корчмі «Старий млин» та парку відпочинку в центрі селища.  Буккросинг це – процес, при якому люди обмінюються книгами, і тим самим просувають культ читання, традиція “відпускати книгу на волю”: залишати книги на спеціальних полицях в людних місцях, аби незнайомці мали можливість їх прочитати чи навіть взяти з собою, взамін поділившись своєю улюбленою книгою (Людина, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці, для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти та прочитати. Та у свою чергу (за бажанням) повинна повторити процес. Ця практика є дуже популярною в Європі та Америці, а тепер – і в Україні).

Популярність буккросингу спростовує теорію про те, що друкована книга доживає свій вік. Незважаючи на масове використання електронних носіїв, ніщо не замінить шелесту сторінок і зворушливих нотаток на полях. Популярний книгообмін - це не просто обмін, але й нові емоції, спілкування і знайомства: у книгах часто знаходять листи-послання, листівки, фотокартки та адреси попередніх читачів.

З метою просування читання колектив нашої книгозбірні розширює межі буккросингу в нашому селищі. Віднині долучитись до Міжнародного руху Буккросингу можна не тільки в бібліотеці, а й в популярних місцях відпочинку жителів та гостей селища, вуличні бібліотеки - хатинка для буккросингу була встановлена у парку відпочинку в центрі селища, «Жива книжкова полиця» в корчмі «Старий млин».

Колектив книгозбірні щиро вдячний керівництву селищної ради Тетяні Богданець та керівнику корчми «Старий млин»  Олександру Климончуку за сприяння в популяризації та просуванні буккросингу в селищі. Дуже вдячні нашому спонсору Василю Лобачу за подаровані нам хатинки для буккросингу та книжкову поличку.

Тож, друзі запрошуємо Вас долучатись до міжнародного руху Буккросингу. Беріть книги з полиць без читацького квитка, без запису, рекомендуйте знайомим, "звільняйте власні книги". Всі книги не мають номерів та шифрів. Ви вільні у виборі та в строках повернення книги чи журналу. Давайте мінятись книгами, побудуємо разом "живу" бібліотеку!

P.S. дуже просимо ставитись до книг, журналів та книжкових полиць бережно, давайте разом подбаємо про корисне дозвілля жителів та гостей селища :)).

Оксана Лісовець,

Тетяна Лобач.

 

 

Категорія: Архів новин | Переглядів: 1055 | Додав: Ксюша8095     | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов