Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 23.04.2024, 08:27

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 83 84 »

11 травня 2022 р. об 11 год. прийняли участь у відеоконференції на тему «Зміни трудового законодавства в умовах воєнного стану».

Організатори: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека спільно з Управлінням Держпраці у Рівненській області.

Спікер - Юрій Савчук, головний державний інспектор сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Держпраці у Рівненській області.

Відеоконференція відбулась в прямій трансляції на каналі Рівненська Обласна Універсальна Наукова Бібліотека на You Tube: https://www.youtube.com/user/libr1rv


Категорія: Архів новин | Переглядів: 135 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.05.2022 | Коментарі (0)


Маєте талант до творчості або фотографування?
Вдома на антресолях припадають пилом численні ваші полотна, вироби або малюнки? Комп'ютерний жорсткий диск забитий красивими світлинами? Хочете щоб їх побачили інші?
... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 140 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 10.05.2022 | Коментарі (0)


10 травня 2021 року о 10.30 год. працівниці книгозбірні прийняли участь у професійному вебінарі із циклу «Бібліотекар запитує».

Спікер: Валентина Ярощук, директорка КЗ "Рівненська ОУНБ" РОР, кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України.

Вебінар був присвячений діяльності бібліотек в період воєнного стану. Говорили про важливі законодавчі аспекти функціонування бібліотек в умовах воєнного стану, вилучення документів періоду СРСР.

Вебінар організований  Рівненською ОУНБ.

Дякуємо за корисну інформацію, методичні поради.

Оксана Лісовець ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 136 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 10.05.2022 | Коментарі (0)


Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Та війна стала можливою через змову антигуманних режимів - нацистського і радянського. Крім того, слабкість, страх і нерішучість західного світу заохочували агресорів до все більшого масштабу злочинів.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини.

Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939 - 1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне - мир. І ми категорично проти намагань РФ привласнити перемогу над нацизмом. Це спільна перемога десятків країн і народів.

Очевидними є паралелі між подіями Другої світової війни і російсько- української війни початку XXI століття. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором. Тоді біснуватий фюрер узяв у заручники населення великої держави і прагнув до розширення «життєвих просторів» та вирішення «єврейського питання». Він також запевняв про безпеку і про те, що ні на кого не нападає. Водночас спочатку увів війська у демілітаризовану зону на Рейні, потім до Австрії, Чехословаччини, врешті-решт війна охопила усю Європу, а жертвами стали десятки мільйонів людей. Сьогодні путін фактично повністю копіює гітлера. Говорячи з усіх трибун про миролюбність Росії, він шляхом війни «упокорив» Чечню, потім - Грузію, відторгнення її частини на користь Росії. Далі були українські Крим і Донбас, пізніше Сирія. Нині ж путінська Росія під надуманими, облудними гаслами посягнула на територію усієї України. При цьому путін намагається зруйнувати остаточно міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у Європі. Чого варті вкиди рашистських пропагандистів на контрольованих кремлем ефірах про майбутні вторгнення, захоплення країн Балтії, Польщі, інших європейських держав. Серед «запозичень» путіна як кривавого диктатора і вірного спадкоємця гітлера є і масові насильні депортації, і створення фільтраційних таборів з метою виявлення неугодних, а також знищення або ізоляція так званих неблагонадійних. Як і гітлер, путін готовий встелити Європу трупами, аби переділити світ на свою користь.

Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Цілеспрямовано вчиняючи воєнні злочини, кремлівський режим намагається вирішити «українське питання». Йому потрібна територія України, а не українці на цій території.

Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 129 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 09.05.2022 | Коментарі (0)


5 травня у рамках креатив майстерні «Biblio-Art майданчик» у нашій бібліотеці відбулося заняття для дітей вимушено переселених сімей з Київської та Донецької областей.

Переселенка Світлана, про яку ми нещодавно писали, допомагала діткам робити квіти з солодощами всередині та організувала танцювальні ігри-руханки. Учасники були в захваті, ми також. Знаємо, що і матусі, для яких готувалися подарунки, також будуть щасливі коли отримають їх на свято.

Нагадуємо, що безкоштовні майстерки відбуваються у бібліотеці дуже часто, тому підписуйтеся на сторінку, щоб нічого не пропустити! Відвідувати події можуть всі бажаючі.

Більше світлин за посиланням - https://bit.ly/3vWD6zQ


Категорія: Архів новин | Переглядів: 143 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 06.05.2022 | Коментарі (0)


Нагадуємо, що у Рокитнівська Центральна Селищна Бібліотека є обладнані для роботи та навчання комп'ютерні місця, де вимушені переселенці можуть працювати чи підключатися до онлайн-навчання у спокійній та тихій обстановці.

Цією можливістю вже користуються діти ВПО у дитячому відділі (вул. Соборна, 11) та переселенка з Слов'янську (Донецька обл) Світлана. Вона розповідає, що до війни працювала у дитячому садочку, музичним керівником, дуже любила свою роботу та дітей.

Ранок, 24 лютого змінив все. Вранці зателефонували з роботи і повідомили, що у зв'язку із ризиком потрапити під обстріл, працівників просять не виходити на роботу, а при потребі евакуюватися у безпечні місця. Світлана з однією сумкою із документами, полишила житло і поїхала у невідомість.

Потім відбулося наше знайомство. Ми запропонували зручні місця для роботи, яку нині Світлана виконує дистанційно.

Якщо ви також відчуваєте потребу, в інтернеті та ПК - приходьте до бібліотеки (вул. Піонерська, 2а), всім забезпечимо!


Категорія: Архів новин | Переглядів: 120 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 03.05.2022 | Коментарі (0)


Важливість зачіски в зовнішньому вигляді не можна недооцінювати. Одяг, туфлі, аксесуари та прикраси дозволяють створити неповторний образ, але саме зачіска робить цей образ завершеним і гармонійним.

Вчора під час нашого заняття з місцевою дітворою та дітками ВПО ми обговорювали теми пов'язані з волоссям, а саме: трендові кольори волосся, хто яким зачіскам надає перевагу, які зачіски найчастіше заплітають у садочок чи школу. Свої фантазії перенесли за допомогою аплікації на папір.

Опісля, смакуючи барбарисковий (як кажуть діти) чай ми дивилися мультфільми. Можливо сьогоднішнє заняття надихне когось з учасників стати в майбутньому перукарем. Хто зна.

 

Більше світлин за посиланням - https://bit.ly/3PawUf0

Лідія Ражик


Категорія: Архів новин | Переглядів: 143 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 29.04.2022 | Коментарі (0)


Чорнобильський вітер по душах мете,

                                                                                 Чорнобильський пил на роки опадає.

                                                                                  Годинник життя безупинно іде.

                                                                                  … Лиш пам'ять, лиш пам'ять усе пам’ятає.

                                                                                                                                О. Матушек

Щорічно відповідно до Указу Президії Верховної Ради Української РСР № 8985-ХІ від 29.03.1990 р. відзначається - День Чорнобильської трагедії (1986) та відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/71/125 щорічно відзначається - Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу.

До 36-х роковин Чорнобильської катастрофи на абонементі книгозбірні оформлена книжкова виставка-набат «Чорнобиль - чорний біль України».

Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

Запрошуємо Вас до перегляду книжкової виставки.

Чекаємо за адресою: ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 163 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.04.2022 | Коментарі (0)


Наші передсвяткові посиденьки з місцевими дітлахами та дітками вимушено переселених сімей. Яєчка покрасили, пасочку колоровим конфеті посипали, у корзинки все поклали і шедеври готові. Ну як тут не радіти. А ще коли цікаву книжечку можна взяти та веселий мультфільм у чудовій компанії подивитися.

Лідія Ражик

 

 

Більше світлин з посиланням: https://bit.ly/36NIJGT


Категорія: Архів новин | Переглядів: 156 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.04.2022 | Коментарі (0)


Символом Великодніх свят України з давніх-давен вважають писанку. А чи знаєте ви, що…

1. Писанка (крашанка) — це одна із форм українського народного розпису. Це символ сонця, весни, нового життя. Різниця між писанками та крашанками полягає в тому, що крашанки – це пофарбовані яйця кольоровими барвниками, а писанки – розписані писачком.

2. За кольорами можна визначити пожодження писанки. Майстри Полісся, Волині, частини Поділля роблять свої писанки червоними. Для Наддністрянського Поділля характерні темний або білий фон на темних писанках. Гуцульські розписані жовтим і білим кольорами по червоному.

3. Існує багато традиційних та сучасних видів розпису та декорування яєць. Саме від них писанки отримали назви: крашанка, дряпанка, крапанка, двоколірна та багатоколірна писанка, бісерка (бісеринка), витинанка, наклеянка та інші.

4. Єдиний в світі музей писанкового розпису відкритий з 2000 р. у містечку Коломия. Його внесли до Книги рекордів Гіннеса та Книги рекордів України. В ньому зберігається найбільша у світі - понад 12 тисяч - колекція писанок, створених на курячій, гусячій, страусиній і навіть перепелиній шкаралупі.

5. Пам’ятники писанці встановлено не тільки у багатьох селах, містечках та містах України, а й у Канаді (у м. Веґревіль), в Румунії (у м. Сучава). В місті Коломиї зберігається найбільше в світі розписане барвистим орнаментом яйце - 13.5 м у висоту і 10 м у діаметрі!

6. Про писанки складали легенди, деякі залишилися і до наших днів. Одна з них, говорить, що доля всього світу залежить від кількості писанок які розписуються щорічно.

Наші маленькі відвідувачі відділу обслуговування для дітей вже готують святкові атрибути. Молодці!


Категорія: Архів новин | Переглядів: 159 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.04.2022 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов