Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 00:55

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 56 57 58 59 60 ... 83 84 »

19 червня 2018 року Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека спільно з Громадською організацією «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» організували професійну поїздку до міста Тернопіль.

Учасниками професійного візиту стали і троє членів УБА Рокитнівщини це: директор КЗ «Рокитнівська ЦБС» Юлія Коханевич, провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ Оксана Лісовець, бібліотекар Рокитнівської районної бібліотеки для дітей Валентина Ничипорчук. Загалом кількість учасників нараховувала понад 30 осіб з різних куточків області.

Мета поїздки – вивчення практичного досвіду роботи публічних бібліотек міста у напрямку організації бібліотечного середовища, створення музейного простору в бібліотеках та розвитку інноваційних послуг на місцях.

В рамках програми відвідали: Міську бібліотеку № 5 для дітей – «Бібліотека-музей національної іграшки», Міську бібліотеку № 4 для дорослих– «Етно-центр», Центральну міську бібліотеку для дорослих, Міську бібліотеку № 2 для дітей – Бібліотека-музей «Літературне Тернопілля» .

Сучасні, комфортні та креативні книгозбірні залишили позитивні враження у кожного учасника професійної подорожі. Колеги тернополяни довели, що завдяки дружному, професійному колективу, на чолі з чудовим керівником, можливо все, всі хороші, оригінальні ідеї втілюються в життя.

Щиро вдячні директору Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи Світлані Козелко за дружній прийом, фахові розповіді, Оксані Лехіцькій за професійну екскурсію містом, начальнику Управління культури і мистецтв Тернопольської міської ради Олександру Івановичу Смику за мотиваційний виступ.

Подяка організаторам поїздки за корисно, інформаційно, гарно проведений час.

Оксана Лісовець.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 448 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.06.2018 | Коментарі (0)


                   Кримінальна відповідальність неповнолітніх

            Відповідно до ч.1 статті 18 Кримінального кодексу України (далі ККУ) суб'єктом злочину є фізична осудна особа, яка вчинила злочин у віці, з якого відповідно до цього Кодексу може наставати кримінальна відповідальність. А згідно статті 22 кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося шістнадцять років. Особи, що вчинили злочини у віці від чотирнадцяти до шістнадцяти років, підлягають кримінальній відповідальності лише за умисне вбивство, посягання на життя державного чи громадського діяча, працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця, судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя, захисника чи представника особи у зв'язку з діяльністю, пов'язаною з наданням правової допомоги, представника іноземної держави, умисне тяжке тілесне ушкодження, умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, диверсію, бандитизм, терористичний акт , захоплення заручників, зґвалтування, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом , крадіжку , грабій, розбій, вимагання, умисне знищення або пошкодження майна , пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів, угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна, незаконне заволодіння транспортним засобом, хуліганство .

            Також слід зазначити, що чинним Кримінальним кодексом України передбачено особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх. Зокрема, неповнолітні звільняються від кримінальної відповідальності із застосуванням примусових заходів виховного характеру. Неповнолітнього, який вперше вчинив злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо його виправлення можливе без застосування покарання. У цих випадках суд застосовує до неповнолітнього примусові заходи виховного характеру передбачені частиною другою статті 105 цього ККУ:

1) застереження;

2) обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього;

3) передача неповнолітнього під нагляд батьків чи осіб, які їх заміняють, чи під нагляд педагогічного або трудового колективу за його згодою, а також окремих громадян на їхнє прохання;

4) покладення на неповнолітнього, який досяг п'ятнадцятирічного віку і має майно, кошти або заробіток, обов'язку відшкодування заподіяних майнових збитків;

5) направлення неповнолітнього до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення, але на строк, що не перевищує трьох років. Умови перебування в цих установах неповнолітніх та порядок їх залишення визначаються законом.

            Примусові заходи виховного характеру, передбачені частиною другою статті 105 ККУ, суд застосовує і до особи, яка до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Особливою частиною цього Кодексу. У разі ухилення неповнолітнього, що вчинив злочин, від застосування до нього примусових заходів виховного характеру ці заходи скасовуються і він притягується до кримінальної відповідальності. Відповідно до статті 98 ККУ до неповнолітніх, визнаних винними у вчиненні злочину, судом можуть бути застосовані такі основні види покарань:

1) Штраф застосовується лише до неповнолітніх, що мають самостійний доход, власні кошти або майно, на яке може бути звернене стягнення. Розмір штрафу, в тому числі за вчинення злочину, за який передбачено основне покарання лише у виді штрафу понад три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, встановлюється судом залежно від тяжкості вчиненого злочину та з урахуванням майнового стану неповнолітнього в межах до п'ятисот встановлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. До неповнолітнього, що не має самостійного доходу, власних коштів або майна, на яке може бути звернене стягнення, засудженого за вчинення злочину, за який передбачено основне покарання лише у виді штрафу понад три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, може бути застосовано покарання у виді громадських робіт або виправних робіт.

2) Громадські роботи можуть бути призначені неповнолітньому у віці від 16 до 18 років на строк від тридцяти до ста двадцяти годин і полягають у виконанні неповнолітнім робіт у вільний від навчання чи основної роботи час. Тривалість виконання даного виду покарання не може перевищувати двох годин на день.

3) Виправні роботи можуть бути призначені неповнолітньому в віці від 16 до 18 років за місцем роботи на строк від двох місяців до одного року. Із заробітку неповнолітнього, засудженого до виправних робіт, здійснюється відрахування в доход держави в розмірі, встановленому вироком суду, в межах від п'яти до десяти відсотків.

4) Арешт полягає у триманні неповнолітнього, який на момент постановлення вироку досяг шістнадцяти років, в умовах ізоляції в спеціально пристосованих установах на строк від п'ятнадцяти до сорока п'яти діб.

5) Позбавлення волі на певний строк. Покарання у виді позбавлення волі особам, які не досягли до вчинення злочину вісімнадцятирічного віку, може бути призначене на строк від шести місяців до десяти років, крім випадків, передбачених пунктом 5 частини третьої цієї статті. Неповнолітні, засуджені до покарання у виді позбав ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 472 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 20.06.2018 | Коментарі (0)


20 червня об 11 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар із циклу "Твоє право" на тему: "Субсидії по нових правилах". 

Роз'яснення здійснюватиме адвокат, який співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання БВПД  Лазарчук  Ганна Валеріївна.

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми онлайн-консультації.

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54 ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 405 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 18.06.2018 | Коментарі (0)


Сучасне життя людини вже важко уявити без комп’ютера й тих можливостей, які надають людині нові пристрої і програми. За їх допомогою людина розв’язує різні завдання.

Щоб ефективно використовувати комп’ютер, треба розуміти, з чого він складається, які типи задач за його допомогою можна розв’язати, який комп’ютер обрати, як збільшити кількість і якість розв’язуваних завдань та просто з користю провести час.

Придбавши комп’ютерну техніку в бібліотеки – філії сіл Карпилівка, Блажове, Сновидовичі виникла необхідність в більш професійному навчанні. Приєднались до навчання і новопризначені працівники.

Так, протягом тижня провідний методист Дудик Л.І. проводила навчання по темі «Основи комп’ютерної  грамотності». 

Були вивчені такі  теми:

  • Комп’ютер як інформаційна система: складові, програмне забезпечення, класифікація ПК, комп’ютерні мережі;
  • Основи роботи з комп’ютером. Інтерфейс: система вікон, меню.
  • Робочий стіл. Навички роботи з мишею та клавіатурою. Запуск програм. Файлова система зберігання інформації;
  • Операційна система Windows 7: інтерфейс, об’єкти, робочий стіл, організація файлової системи, стандартні програми;
  • Офісне програмне забезпечення. Функціональне призначення програм пакету:  MS Word, MS Excel, MS Power Point, MS Publisher  -  Робота з текстовим редактором MS Word;  Робота з програмою підготовки презентацій Power Point; Робота з електронними таблицями Excel; Офісне програмне забезпечення MS Publisher;
  • Санітарно – гігієнічні норми роботи на ПК;
  • Організація комп’ютерної безпеки. Антивірусні програми

    Навчання поєднувало теоретичні знання, практичну та самостійну роботу.

Бібліотекарі демонстрували створені ними презентації, експериментували в програмі  MS Word, створювали таблиці, розробляли буклети, ділилися отриманими знаннями.

            Для підтвердження отриманих знань було проведено підсумкове тестування.

  

Провідний методист ЦРБ    Дудик Л.І.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 536 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 15.06.2018 | Коментарі (0)


13 червня об 11 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбувся інформаційно-консультативний вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему: «Усе про відпустки: види відпусток, правила їх надання, перенесення, компенсації».

Консультацію надавала - Алла Аврамчук, головний державний інспектор відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області.

Присутні почули відповіді спеціаліста по темі відеоконференції.

Оксана Лісовець.

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 465 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.06.2018 | Коментарі (0)


Як не стати жертвою злочину

            Зараз наша держава переживає не найкращі часи: негативні соціально-економічні обставини, зокрема, конфлікт на Донбасі, підвищення безробіття є основними причинами зростання рівня злочинності. І жертвою злочину може стати будь-хто з нас. Одночасно постає питання: а як не стати жертвою злочину?

            Крадіжки найчастіше стаються у місцях великих скупчень людей, на базарах, підземних переходах, у громадському транспорті. Щоб не  стати жертвою крадіжки у громадських місцях не варто тримати гаманець, телефон чи інші цінні речі у зовнішніх відділеннях сумок чи задніх кишенях брюк. Не рахуйте великі суми грошей на людях.

            Щодо шахрайських дій, то поширеними є випадки телефонних дзвінків, у яких шахраї повідомляють про те, що близькі родичі, друзі, знайомі, стали учасниками злочинних дій і щоб уникнути передбаченої законом відповідальності вимагають грошову винагороду. Також найпопулярнішим способом шахрайства є продаж неіснуючого товару, за доволі привабливою ціною, та телефонні дзвінки осіб, котрі представляються  працівниками банку, під приводом перевірки  чи уточнення особистих даних випитують у реквізити банківських карток з метою привласнення грошових коштів.

         За детальною інформацією та  отримання правової допомоги просимо звертатись у Рокитнівське бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Рокитне, вул. Незалежності, 21,  (03635) 2-30-03.

         Додатково повідомляємо, що з метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

            В рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами.

            Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті prаvo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи надання безоплатної правової допомоги).

Рокитнівське  бюро правової допомоги.

Головний спеціаліст Бюро Богданець І.Б.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 397 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 12.06.2018 | Коментарі (0)


13 червня об 11 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться інформаційно-консультативний вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему: «Усе про відпустки: види відпусток, правила їх надання, перенесення, компенсації».

Інформація стане в нагоді кадровикам організацій, підприємств усіх форм власності, працівникам, які хочуть дізнатися більше про те, яка відпустка їм належить.

Роз'яснення здійснюватимуть фахівці Управління Держпраці у Рівненській області.

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у відеоконференції та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми онлайн-консультації.

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 474 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.06.2018 | Коментарі (0)


Поліські пісні, танці, музики, подорож в етнографічну спадщину поліщуків, екскурс в історичне минуле – Юзефінського дуба, патріарха Полісся, поліський куліш та юшка, все це могли бачити, чути, куштувати гості етнографічного свята «В Юзефіни на гостини». Дійство проходило 8 червня в с. Глинне Рокитнівського району з метою відродження та популяризації поліської традиційної культури, зокрема музично-пісенної, а також з метою привернення уваги до пам'яток історії та археології: Юзефінського дуба та кам'яних хрестів, які знаходяться на території Глиннівської сільської ради.

Чудове свято гостями якого були не тільки жителі нашого району, а й представники з Володимирця, Зарічного, Сарн.

Дякуємо організаторам за цікаво та корисно проведений час. Дякуємо нашим колегам, бібліотечним працівникам, які долучились до оформлення сцени та допомагали в зоні кухні та частування. Всі класні, всі супер, сподіваємось гостям свята все сподобалось, і цей день запам’ятається тільки позитивними моментами. Наші поліські пісні та танці підняли вам настрій не на один день. Пам’ятаймо свою історію, цінуймо сучасність, бережім природу,  адже від кожного з нас залежить наше завтра.

Оксана Лісовець.  

 

Більше фото тут.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 568 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.06.2018 | Коментарі (0)


Шановні рокитнівчани та гості селища! Відділ культури Рокитнівської РДА запрошує вас відвідати етнографічне свято "В Юзефіни на гостини", яке відбудеться 8 червня в с. Глинне Рокитнівського району та поринути разом з аматорами сцени у вир поліських пісень, танців, музики, пізнати етнографічну спадщину поліщуків, скуштувати поліського кулішу та юшки. А ще доторкнутись до історичного минулого – Юзефінського дуба, патріарха Полісся, відвідати жіночий монастир Іверської ікони Божої Матері. Хто пам'ятає минуле - той має майбутнє!


Категорія: Архів новин | Переглядів: 398 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 05.06.2018 | Коментарі (0)


1 червня 2018 року у Міжнародний день захисту дітей у бібліотеці – філії села Блажове для маленьких читачів було проведено конкурс малюнку на асфальті «Ми за мир».

Бібліотекар Руслана Кулакевич розповіла, що цей день нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки та релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насилля, на захист від експлуатації дитячої праці, як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства. На асфальті діти малювали своє щасливе дитинство, свої веселкові мрії, співали пісні.

Після закінчення конкурсу всі учасники отримали солодкі призи.

В цей день також була оформлена виставка «Не порушуйте наші права!».  

Руслана Кулакевич.

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 1297 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 04.06.2018 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов