Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 20:53

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 83 84 »

Одним з новомодних свят, яке захоплено відзначається молодим поколінням в Україні став Хеллоуїн.

Хелловін, Гелловін (англ. Halloween або Samhain (Саван, що гальською означає 'покров' і святкувався, коли земля вкривалась першим снігом) — старовинне кельтське свято, святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «навечір'я Дня всіх святих».

В читальній залі книгозбірні (Пункт європейської інформації) оформлена книжкова інсталяція-лякалка «Halloween».

Запрошуємо на відвідини.

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 496 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 31.10.2018 | Коментарі (0)


30 жовтня об 11 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінарі із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему  «Особливості опалювального сезону:  вимоги безпеки під час експлуатації котлів; правильне оформлення працівників»

Спікери вебінару:

- начальник відділу нагляду у промисловості Управління Держпраці у Рівненській області Іван Онищук -  роз’яснюватиме вимоги безпеки під час експлуатації котлів та тепломеханічного обладнання;

заступник начальника відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятості та інших нормативно-правових актів  Управління Держпраці у Рівненській області Маргарита Захарчук - роз’яснюватиме про оформлення працівників на період опалювального сезону, ризики нелегальної праці, відповідальність роботодавців за порушення трудового законодавства.

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми онлайн-консультації.

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 521 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 29.10.2018 | Коментарі (0)


26 жовтня в рамках туру #101містоДНБ #ДеНемаєБога селище Рокитне відвідав топовий український письменник, мандрівник Макс Кідрук. Мета візиту презентація нового роману «Де немає Бога».

Про що роман, про ідею його написання, про меседж який він несе… розповів присутнім автор, цікава презентація та буктрейлер на роман доповнювали розповідь. Також автор коротко анонсував книгу над якою працює нині «Доки світло не згасне назавжди».

Діалогом з автором, автограф, фото-сесією, придбанням книг автора, закінчилась цьогорічна літературна зустріч з Максом Кідруком. Дякуємо автору, що завітав до Рокитного, за цікаво та корисно проведений час. Творчих Вам успіхів. Чекаємо  наступного року J.

Зустріч проходила в Рокитнівському районному будинку культури.

Оксана Лісовець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Більше фото тут:


Категорія: Архів новин | Переглядів: 603 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.10.2018 | Коментарі (0)


 З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб діє загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

У рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення правових знань у рамках проекту сприятиме залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

Офіційна назва проекту: загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

Скорочена назва проекту: ЯМП!

Англійська назва проекту: «I HAVE THE RIGHT

Хештег проекту: #ЯМП!

Мета проекту: підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 636 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.10.2018 | Коментарі (0)


Всіх поціновувачів української сучасної літератури запрошуємо 26 жовтня, на 10:00 годину, в Рокитнівський районний будинок культури (вул. Соборна, 11) на зустріч з молодим, топовим українським письменником, мандрівником Максом Кідруком.

Зустріч відбудеться в рамках туру #101містоДНБ #ДеНемаєБога з презентацією нового роману «Де немає Бога».

Знайомство з сучасним топовим письменником; діалог з автором, багато цікавої та корисної інформації; участь в автограф, фото-сесії; справжня творча атмосфера, можливість придбати книги автора... Все це на презентації роману «Де немає Бога».

Зустрічайте автора в селищі Рокитне!

ПРИХОДЬ САМ ТА ЗАПРОСИ ДРУГА.

ВХІД: ВІЛЬНИЙ

 

ПРО НОВИЙ РОМАН:

Люди — соціальні істоти. Існування суспільства неможливе без співпраці, розуміння та дотримання справедливості. Та чи існує це все поза соціумом, коли людина опиняється на межі життя та смерті?

Доведена до відчаю українка з великою сумою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка. Росіянин-пілот, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу MH17. Найвідоміший політик Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу. Гравець американської Національної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу. Таємний папський кардинал, який прямує до країни, де офіційно не існує Католицької церкви... Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них – рейс 341, і він веде до найбільшого випробування у їхньому житті.

Макс Кідрук зазначає: «Роман «Де немає Бога» – спроба збагнути, чи є всередині нас щось таке, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога».

"ДЕ НЕМАЄ БОГА" [Офіційний трейлер]


Категорія: Архів новин | Переглядів: 684 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 16.10.2018 | Коментарі (0)


І не буде переводу

Українському народу

Доки із глибин сторіч

Долина козацький клич.                    

У бібліотеці, з 10 по 17 жовтня, експонується книжкова виставка «Лине слава козаків із далечі віків», яка приурочена  до Дня українського козацтва та святу Покрови Пресвятої Богородиці. Із експозиції можна дізнатися про козацтво від часу його виникнення на межі ХУ- ХУІ століття до ліквідації урядом Російської імперії наприкінці ХУІІІ – на початку ХІХ століття. Особливу увагу приділено найбільш яскравим постатям Війська Запорожського, їхній політичній та державній діяльності. На виставці розкрито розділ «Історія козацької ікони», де знайомимо з іконами, яким приклонялося козацтво. Знайомимо зі святом Покрови, ікона якої вважається захистом козаків, Січі Берегиня.

Хочеться закінчити словами: Не мало пройдених шляхів,

                                                       Лягло й немало ворогів,

                                                       Та лиш КОЗАК стоїть й понині,

                                                       На нашій славній Україні.

Запрошуємо на перегляд.

НАШІ КООРДИНАТИ: вул. Піонерська, 2 «а».

Валентина Лінкевич.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 424 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)


З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб діє загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

У рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення правових знань у рамках проекту сприятиме залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

Офіційна назва проекту: загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

Скорочена назва проекту: ЯМП!

Англійська назва проекту: «I HAVE THE RIGHT

Хештег проекту: #ЯМП!

Мета проекту: підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

Довідково. Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.

Відеоролик з серії "Я маю право"


Категорія: Архів новин | Переглядів: 655 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.10.2018 | Коментарі (0)


Матеріальна відповідальність працівників за шкоду заподіяну роботодавцю.

На сьогоднішній день більшість норм законодавства про працю є застарілими і часто виникає ситуація їх порушення, що призводить до неможливості притягнення працівника до відповідальності.

Детальніше з питань щодо відповідальності працівників за шкоду заподіяну роботодавцю консультують фахівці Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Матеріальна відповідальність працівників – це відповідальність за трудове майнове правопорушення – заподіяння прямої дійсної шкоди майну роботодавця, внаслідок порушення покладених на них трудових обов'язків.

Розмір дійсної шкоди є саме тим критерієм, за допомогою якого точно встановлюється сума, що підлягає відшкодуванню працівником з урахуванням виду відповідальності, ступеня вини, конкретної обстановки, за якої було заподіяно шкоду. Збитки можуть бути нанесені безпосередньо працівниками при розкраданні, втраті, пошкодженні майна підприємства та/або неякісного виконання своїх трудових обов’язків.

Підстави й умови матеріальної відповідальності працівників визначає Кодекс законів про працю України (далі – КЗпП). Характерною рисою відповідальності в трудовому законодавстві є її взаємний характер. Зокрема, на власника чи вповноважений ним орган покладено обов’язок створити працівникам умови, необхідні для нормальної роботи й забезпечення повного збереження дорученого їм майна. Зі свого боку, згідно із ст.131 КЗпП, працівники зобов’язані бережливо ставитися до майна підприємства, установи, організації і вживати заходів до запобігання шкоді.

 Відповідно до ст. 130 КЗпП умовами настання матеріальної відповідальності працівника є (ці умови повинні виконуватись одночасно): пряма дійсна шкода; протиправна поведінка працівника; вина працівника; прямий причинний зв’язок між протиправною і винною дією чи бездіяльністю працівника і шкодою, що настала.

Обов’язок доведення наявності умов для притягнення працівника до матеріальної відповідальності покладено саме на адміністрацію підприємства.

Суб'єктом матеріальної відповідальності за законодавством про працю може бути лише працівник, який перебуває в трудових відносинах із роботодавцем і завдав йому майнову шкоду внаслідок порушення прийнятих ним на себе за трудовим договором обов'язків (ч. 1 ст. 130 КЗпП України). У разі оформлення цивільно-правого договору (договору про виконання робіт, надання послуг тощо) питання щодо відповідальності такого працівника регулюються іншим законодавством. Якщо трудові обов’язки працівника не закріплені в жодному документі, буде досить складно встановити, що працівник порушив свої трудові обов’язки.

Підставою матеріальної відповідальності є наявність збитку, заподіяного роботодавцю. Її характерними рисами є наступне: у більшості випадків розміри відшкодування встановлюються стосовно заробітної плати працівника (а не до розміру матеріальної шкоди); стягненню підлягає тільки пряма дійсна шкода; працівник не несе відповідальності за шкоду, яку можна віднести до категорії нормального виробничо-господарського ризику. В Постанові Пленуму Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 11 грудня 2015 року №12 "Про узагальнення практики застосування судами законодавства, що регулює матеріальну відповідальність працівників за шкоду, заподіяну роботодавцю"  роз’яснюється, що під прямою дійсною шкодою,  зокрема,  слід  розуміти  втрату, погіршення   або   зниження   цінності   майна,  необхідність  для підприємства,   установи,   організації   провести   затрати    на відновлення,  придбання  майна  чи  інших  цінностей  або провести зайві,  тобто викликані внаслідок порушення  працівником  трудових обов'язків, грошові виплати. 

У будь-якому разі працівник повинен нести матеріальну відповідальність лише за ту частину шкоди, що безпосередньо випливає з його дій або бездіяльності. Однак, в окремих випадках діяння працівника, унаслідок яких роботодавцеві завдано шкоди, можуть визнаватися правомірними, а отже, працівник не може притягуватися до відповідальності. Зокрема:

1. Якщо працівник знищує матеріальні цінності роботодавця відповідно до своїх безпосередніх функціональних обов’язків або з метою виконання законного наказу чи розпорядження керівника.

2. Якщо працівник відмовився виконувати явно протиправний наказ або розпорядження і внаслідок цього роботодавцеві було завдано матеріальної шкоди. За таких обставин дії працівника вважатимуться правомірними, тобто він своїх трудових обов’язків не порушував.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 557 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 10.10.2018 | Коментарі (0)


07 жовтня 2018 року в с. Рокитне (стадіон сільського будинку культури) відбувся обласний відкритий етно-фольк-фестиваль «Збериса, мой родоньку».

Учасників фестивалю привітали Народний депутат України Василь Яніцький, голова Рокитнівської райдержадміністрації Микола Кушнір, голова Рокитнівської районної ради Анатолій Кінчур, начальник управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослав Мельник, настоятель Свято-Успенського храму села Рокитне отець Йосип, начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський, начальник відділу культури і туризму Рокитнівської РДА Наталія Ярмошко.

Тематикою фестивалю була сімейна та родинно-календарна обрядовість. Програма святкування була дуже цікавою та насиченою: весільне обрядове дійство «Весілля на Поліссі» з частинами обрядів «Випікання короваю», «Вбирання короваю, гільце», «Виряджання молодого», «Розплітання коси», «Викуп молодої», «Придане», «Сповивання молодої», «Виряджання молодої»; майстер-класи з поліських побутових народних танців, з виготовлення весільних букетів, ткацтва рушників та доріжок, оздоби короваїв, миловаріння; вітання подружніх пар: молоде подружжя, пари, які відзначають срібне та золоте весілля інше.  Учасниками фестивалю були фольклорні, фольклорно-етнографічні гурти, гурти автентичного співу, ансамблі народної музики та народного танцю Рівненщини та гості з Польщі.

Бібліотекарі району також долучились до участі в етно-фольк-фестивалі зібравши та оформивши виставку весільних фотографій «FROM-TO» та виставку традиційного весільного вбрання. Вдячні всім хто долучився до збору матеріалів та оформлення виставок. Велика цікавість гостей та учасників фестивалю до нашої локації засвідчила, що наша праця була оцінена.

Оксана Лісовець.

 

 

 

 

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 603 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 08.10.2018 | Коментарі (0)


Шановні рокитнівчани та гості селища! Відділ культури Рокитнівської РДА гостинно запрошує на обласний відкритий етно-фольк-фестиваль «Збериса, мой родоньку».

07 жовтня 2018 року в с. Рокитне Рокитнівського району (стадіон сільського будинку культури)

Тематикою фестивалю є сімейна та родинно-календарна обрядовість. У фестивалі беруть участь фольклорні, фольклорно-етнографічні гурти, гурти автентичного співу, ансамблі народної музики та народного танцю Рівненщини та близького зарубіжжя.

Фестиваль проводиться за сприяння обласного управління культури і туризму, Рокитнівської райдержадміністрації та районної ради, Рокитнівської сільської ради.

Запрошуємо всіх бажаючих поринути в атмосферу поліського весілля, запальних поліських танців, майстер-класів, виставок народних умільців, української народної пісні. Не засиджуйтесь вдома, приходьте і відкривайте для себе нове і цікаве, а головне - своє, рідне, українське. Бо хто коріння береже, той гілля високе має!


Категорія: Архів новин | Переглядів: 463 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 04.10.2018 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов