Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 15:35

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 83 84 »

З метою практичного оволодіння спеціальністю, адаптації до об'єктів обслуговування та керування, набуття навичок швидкого орієнтування на робочому місці та  освоєння нових  функціональних обов’язків, бібліотечних технологій 15-16 листопада 2018 року було проведено стажування новопризначених бібліотечних працівників із сіл Буда - Кисорець Тетяни, Вежиця - Скоцик Олександри  та Хміль - Ковалевич Валентини.

Навчання розпочали із оволодіння навичок по веденню облікових документів (щоденників роботи, формулярів) під керівництвом бібліотекаря відділу обслуговування Лобач Тетяни Петрівни, яка також надала консультацію по  популяризації сучасної української книги, книг місцевих авторів, діяльності центру обслуговування громадян електронною інформацією (ЦОГ ЕІ). Про роботу з людьми з обмеженими можливостями та пріоритетними групами ознайомила Боровська Антоніна Олександрівна, бібліотекар відділу обслуговування.

Про роботу з фондом, ведення облікових документів (сумарних та інвентарних книг) розповіла Жульжик Раїса Леонідівна, бібліотекар відділу комплектування  ЦРБ.

З довідко-бібліографічним апаратом, довідково-бібліографічною та інформаційно - бібліографічною роботою бібліотеки ознайомила бібліограф центральної районної бібліотеки Єремейчук Валентина Олексіївна.

Після обідньої перерви провідний методист ЦРБ Марія Гуз ознайомила учасників навчання із основними напрямками роботи бібліотеки-філії. Значну увагу було приділено створенню комфортного середовища та підняттю іміджу бібліотеки, краєзнавству і зокрема бібліотечному туризму, впровадженню в роботу бібліотек інноваційних форм і методів роботи, національно-патріотичному вихованню молоді та ін.

Провідний методист ЦРБ Дудик Людмила звернула увагу на важливі моменти в роботі бібліотек з громадою, на значимість участі в різного роду проектах, зокрема ознайомила з успіхами по отриманню проектів бібліотек району,  на допомогу навчально-виховному процесу та  зазначила важливість реклами діяльності бібліотеки та її послуг.

З організацію масової роботи в бібліотеці та роботою літературного об’єднання ознайомила бібліотекар відділу обслуговування  Лінкевич Валентина. 

Провідний бібліотекар по новітніх технологіях Оксана Миколаївна Лісовець розповіла про технології Веб 2.0 у бібліотечній діяльності. Колег було ознайомлено з блогом, веб-сайтами, які підтримує районна бібліотека, адже сьогодні веб-сайти є одним з інструментів бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів нашої бібліотеки, забезпечення вільного доступу до інформаційних ресурсів, інформування про всі аспекти діяльності, про цілі, завдання, роботу та структуру книгозбірні... Поговорили також про ще один із способів прорекламувати, піарити свою книгозбірню, розповісти громаді про бібліотечні послуги і т.д. - це зареєструвати бібліотеку у  соціальних мережах. Молоді колеги дізнались, які соціальні мережі використовує книгозбірня для поширення інформації про цікаві події бібліотечного життя, нові послуги. Також, як координатор проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» розповіла учасникам стажування про послуги Пункту європейської інформації. На закінчення колегам були подаровані інформаційні книжкові закладки.

На другий день занять молоді колеги під керівництвом Людмили Дудик працювали над освоєнням роботи по плануванню.

Гуз Марія знайомила новопризначених із формами звітності в бібліотеці і зокрема  із роботою в програмі ЕСМаР (Електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України).

З формами і методами бібліотечної роботи з дітьми колег ознайомили працівники районної бібліотеки для дітей Комзюк Лариса Адамівна та Скаковець Тетяна Євгенівна.

На завершення стажування було проведено анкетування учасників стажування.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 356 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 16.11.2018 | Коментарі (0)


15 листопада під час стажування новопризначених бібліотечних працівників координатор проекту Пункту європейської інформації ознайомила колег з послугами Пункту європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в бібліотеці». Також для колег був проведений іnfoкоктейль «Польща  - близька і незнайома».

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 453 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 15.11.2018 | Коментарі (0)


З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб діє загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

У рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення правових знань у рамках проекту сприятиме залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

Офіційна назва проекту: загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

Скорочена назва проекту: ЯМП!

Англійська назва проекту: «I HAVE THE RIGHT

Хештег проекту: #ЯМП!

Мета проекту: підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

Довідково. Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.

Відеоролик з серії "Я маю право"


Категорія: Архів новин | Переглядів: 577 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 15.11.2018 | Коментарі (0)


В мистецькій вітальні, «У світі прекрасного», при центральній районній бібліотеці, відзначила свої іменини «Рокита», громадсько - мистецька організація, «день свого повноліття», шістнадцять років, а це не малий вік. Це люди закохані у слово, мистецтво.

11 листопада найактивніші члени «Рокити» - Віра Терещук, Григорій Терещук, Олена Горпиніч, Теодор Міцковський, Валентина Зубчик, Вікторія Іваненко ділилися своїми новими творами.

У невимушеній атмосфері лунали поетичні рядки, згадували перші зібрання поетів-аматорів «Рокити».

Зі своїми поезіями знайомила Віта Іваненко, трішки сумними, ліричними в пам'ять свого коханого чоловіка. Валентина Зубчик читала вірші про АТО, війну, які пов’язані з особистим, так як її половинка в цей час захищає Україну на сході. Вірші патріотичні, ліричні присвячені своїй родині. В присутніх очі обволікала пелена зі сліз, виступали мурашки по тілу. Віра Терещук, голова «Рокити», знайомила з своїми новими поезіями. Не розумію, як в цій жінці стільки завзяття. Пише про кохання, природу, рідне Полісся, Україну, для діток вірші і казочки ще й згуртовує своїх колег літераторів на зустрічі. Теодор Міцковський - це людина трішки іншого складу. Він пише вірші з гумором про політику, про своє бачення сьогодення, згадує своє дитинство, своїх батьків. А ось Олена Горпиніч жінка, яка дивує, захоплює. Пише вірші з гумором, складає віршовані вітання – поздоровлення на всі випадки життя. У своєму селищі Томашгород відома. Її запрошують на ювілеї, весілля та інші заходи, відома, як дописувачка в районну газету «Новини Рокитнівщини». Жінка веселка – завжди дасть пораду, підніме настрій. Навіть прийшовши на іменини «Рокити» принесла композицію привітання.

Одягнуся у хустину

Заспішу я на гостину.

І грибочок, і калина

Прийшли теж на іменини.

В таких людях схованка людського духу, в яку вони вкладають свої мрії, почуття, розум, взагалі своє життя. Творчих вам здобутків, дорогі літератори.

У читальному залі до цієї події оформлено книжкову виставку «Поети мого краю», де зібрані книги наших земляків рокитнівчан.

Відзначила іменини «Рокита»,

Ми вітаєм Вас людей пера,

Щоб Ваша Муза окриленою була.

Бажаєм Вам творчих успіхів,

Бажаєм щастя, миру і добра,

Дай Бог, щоб талант всіх літераторів «Рокити»,

Помічений читачами був завжди.

Запрошуємо вас на гостину у Рокитнівську районну бібліотеку.

Чекаємо на вас.

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

e-mail: rvbiblio@gmail.com 

                                                         & ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 516 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 12.11.2018 | Коментарі (0)


9 листопада 2018 року, в Рокитнівському районному будинку культури відбулись святкові урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.  

Теплі слова привітань з професійним святом звучали від голови Рокитнівської РДА Миколи Кушніра, голови районної ради Анатолія Кінчура, начальника відділу культури Наталії Ярмошко. На урочистій частині свята грамотами, подяками, грошовими винагородами були нагороджені кращі працівники культури району. «За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи, активну творчу діяльність та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народної творчості» грамотою Рокитнівської районної державної адміністрації нагороджена Єремейчук Варвара Олексіївна (бібліограф Рокитнівської ЦРБ). Щиро вітаємо.

Чудова концертна програма підняла святковий настрій всім хто відвідав це чудове свято :).

Всіх працівників культури та аматорів сцени щиро зі святом. Бажаємо вам теплоти у серці, міцного здоров’я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги. Нехай здійсняться всі Ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення і життєвих перемог.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 421 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 09.11.2018 | Коментарі (0)


З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб діє загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

У рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення правових знань у рамках проекту сприятиме залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

Офіційна назва проекту: загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

Скорочена назва проекту: ЯМП!

Англійська назва проекту: «I HAVE THE RIGHT

Хештег проекту: #ЯМП!

Мета проекту: підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 445 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 08.11.2018 | Коментарі (0)


7 листопада о 15 год. в читальній залі книгозбірні для користувачів бібліотеки проведено творчий портрет «Французький прозаїк «совість заходу», до 105 річчя з дня народження Альбера Камю (1913-1960).

Альбер Камю народився 7 листопада 1913 року в містечку Мондові в Алжирі в бідній родині. 1957 Він стає лауреатом Нобелівської премії з формулюванням «за величезний внесок у літературу, висвітив значення людської совісті». Тому можна з певністю сказати, що творчість цього письменника витримала найсуворішу і найсправедливішу перевірку – перевірку часом.

«В історії завжди і неминуче настає такий час, коли того, хто сміє сказати, що двічі два - чотири, карають смертю».

"Чума" Альбер Камю.

Тетяна Лобач.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 384 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 08.11.2018 | Коментарі (0)


07 листопада об 11 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Твоє право". Тема: "Відповідальність неповнолітніх".

Спікер: адвокат, який співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги Бідюк Тетяна Вячеславівна.

Присутні почули відповіді спеціаліста по темі відеоконференції.

Оксана Лісовець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 380 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)


06 листопада в читальній залі книгозбірні для юних користувачів проведена екологічна інформина-діалог «Сортуй сміття правильно – думай про майбутнє планети!».

Зокрема присутні дізнались, як правильно сортувати метал, пластик, папір. Яку шкоду це сміття завдає навколишньому середовищу коли його залишити на природі та час його розкладання.

Поговорили про те де в нашому селищі можна здати окреме сміття на переробку, і отримати за це заробіток.

Також слухачам були наведені цікаві та корисні факти користі для природи та людей якщо сортувати сміття правильно. Та зробили висновок, що майбутнє в наших руках.

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 489 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)


07 листопада об 11 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар із циклу "Твоє право" на тему: "Відповідальність неповнолітніх".

Спікер: адвокат, який співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги Бідюк Тетяна Вячеславівна.

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми онлайн-консультації.

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

e-mail: rvbiblio@gmail.com

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 372 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 05.11.2018 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов