Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 00:44

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 83 84 »

7-8 грудня 2018 року в м. Рівне, в приміщенні читальної зали Рівненської обласної бібліотеки для молоді відбувся відкритий простір, тренінг «Зміни на місцях: що ми можемо робити спільно?». Організатори: громадська Спілка «Громадські Ініціативи України» та громадська організація "Волинський ресурсний центр".

Відкритий простір «Зміни на місцях: що ми можемо робити спільно?» згуртував представників громадських організацій, органів місцевого самоврядування, освітян, бібліотекарів,  активістів/ток Рівненської області.

Учасниками вільного простору стали і троє представників з Рокитнівщини це: директор КЗ «Рокитнівська ЦБС» Юлія Коханевич, провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ Оксана Лісовець, бібліотекар Рокитнівської районної бібліотеки для дітей Валентина Ничипорчук.

Тренери відкритого простору: голова правління «Громадські Ініціативи України» Yuriy Stepanets та Ruslana Stasyuk представник від громадської організації "Волинський ресурсний центр"  (місто Рівне).

Що в нас спільного, а що відмінного? Чи маємо спільні інтереси? Чи можемо бути корисними один одному? Які ресурси і можливості ми вже маємо, а яких потребуємо? Що можуть робити спільно ініціативи у сфері екології, місцевого розвитку, урбаністики, роботи з дітьми і молоддю, соціальні ініціативи, захисту тварин, культурні товариства та товариства національних меншин, а ще багато інших організацій та ініціатив, що працюють на Рівненщині? На ці та багато інших питань шукали відповіді учасники тренінгу упродовж двох днів.

Нові знання, цікаві знайомства, корисні ідеї та поради по промоції читання. Суперово проведений час. Вкотре переконалась, що бібліотекарі це і бджілки, і метелики, і зірочки, і квіточки, і…

Тож, будемо старатись, щоб всі напрацювання тренінгу (а по промоції читання на 100%) обов’язково втілились в 2019 році. А, при підтримці нових друзів-однодумців це вдасться дуже легко J.

Хочемо подякувати організаторам заходу, і кажемо до нових зустрічей, адже наші навчання будуть продовжуватися.

Учасник тренінгу,

Оксана Лісовець.

 

 

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 437 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (2)


6-7 грудня 2018 року на базі Рокитнівської ЦРБ цікаво пройшов семінар  – практикум   «Створення відео у техніці стоп-моушен».

Що таке стоп – моушен? Як зняти відеоролик? Над такими завданнями працювали бібліотечні працівники центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей та бібліотекарі бібліотек – філій.

Провідний методист Людмила Дудик продемонструвала зразки відео зроблені в техніці стоп – моушен. Потім ознайомила з презентацію «Створення відео у техніці «стоп моушен» та надала практичні рекомендації.

І розпочалася жвава робота. По заздалегідь розробленому сценарію розпочалася зйомка. Робота була цікавою та захоплюючою. Було зроблено до 100 фото. Продовжилась робота по створенню відеоролика в програмі Camtasia Studio. По закінченню навчання  презентували свої роботи «Всі дороги ведуть до бібліотеки», «Мій любий край - це серця рідна пристань».

Працівники бібліотек отримали домашні завдання. Їм є над чим працювати.

Людмила Дудик,

провідний методист.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 423 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)


27 листопада в читальній залі книгозбірні проведено інформаційний дайджест «Це зробила вона. Яна Клочкова».

Присутнім розповіли про чемпіонку Олімпійських ігор у Сіднеї та Афінах, переможницю в чемпіонатах Європи та світу плавчиню Яну Клочкову. За олімпійські перемоги та встановлення світових та Українських рекордів з плавання спортсменку прозвали Золотою Рибкою. За виняткові здобутки Яну Клочкову нагородили орденом «За заслуги» і високою державною відзнакою для жінок – орденом княгині Ольги. За просування України у світі Яна дістала звання Героя України.

Юні користувачі також переглянули відео сюжет «Обличчя України. 2000 рік. Яна Клочкова».

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 410 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.11.2018 | Коментарі (0)


Друзі, раді Вам повідомити, що межі буккросингу в нашому селищі вкотре розширюються. Відтепер долучитись до Міжнародного руху Буккросингу можна і на території Рокитнівської центральної районної лікарні вул. Руслана Дубовця, 24, зона відпочинку біля лікарні.

Нагадуємо, що Буккросинг це – процес, при якому люди обмінюються книгами, і тим самим просувають культ читання, традиція “відпускати книгу на волю”: залишати книги на спеціальних полицях в людних місцях, аби незнайомці мали можливість їх прочитати чи навіть взяти з собою, взамін поділившись своєю улюбленою книгою (Людина, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці, для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти та прочитати. Та у свою чергу (за бажанням) повинна повторити процес. Ця практика є дуже популярною в Європі та Америці, а тепер – і в Україні).

Колектив книгозбірні щиро вдячний керівнику лікарні Олегу Костюку за сприяння в популяризації та просуванні буккросингу в селищі. Дуже вдячні нашому спонсору Василю Лобачу за подаровану хатинку для буккросингу.

Маємо надію, що книги та періодика стануть корисними, як пацієнтам лікарні так і жителям селища, які люблять і хочуть читати, мають бажання поділитись власними книгами з іншими. Приєднуйтесь! Давайте мінятись книгами. Гуртом читатимемо більше. Буккросин – це модно, давайте будемо в тренді J.

P.S. дуже просимо ставитись до книг, журналів та хатинки для буккросингу бережно, давайте разом подбаємо про корисне дозвілля жителів та гостей селища.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 803 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)


23 листопада о 15.00 годині до Дня пам’яті жертв голодоморів користувачі та працівники районної книгозбірні біля інсталяції «Ангели пам’яті» із запаленою свічкою пам’яті вшанували жертв Голодоморів хвилиною мовчання.

О 16,00 годині працівники бібліотек райцентру взяли участь у мітингу-реквієму біля пам’ятного знаку «Жертвам Голодоморів» в селищі Рокитне.

Оксана Лісовець.

 

 

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 471 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.11.2018 | Коментарі (0)


22 листопада 2018 р. в Рокитнівській центральній районній бібліотеці для бібліотекарів бібліотечної системи відбувся семінар «Використання медіа як ефективний ресурс сучасної бібліотеки».

Мета семінару – дати базові знання у сфері медіа, ознайомити бібліотечних працівників з найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропагандою, а також надати їм базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення.

Тренерка заходу – провідний методист ЦРБ Гуз Марія допомогла бібліотечним спеціалістам отримати відповіді на теоретичні та практичні запитання. Зокрема, бібліотекарі дізналися про ключові принципи та завдання медіаграмотності, види та властивості інформації, чим відрізняється пропаганда від інформації, кому належать українські мас-медіа, навчилися розбиратися в таких поняттях, як інформування, пропаганда, реклама, і «фейк», отримали знання як самостійно відрізняти новини від пропаганди, піару чи вигадки (фейку), дізнаючись про події з Інтернету, телебачення чи друкованої преси.

Під час семінару фахівці отримали нові знання, ознайомилися з методиками для подальшого самостійного розвитку та роботи з користувачами. Адже важливе завдання сучасної бібліотеки – допомагати своїм дорослим, юним і, навіть, наймолодшим читачам вчитися компетентно споживати будь-які повідомлення в мас-медіа та вміти створювати свій власний медіа-продукт. Сучасний користувач повинен розуміти, наскільки важливо володіти інформацією, зберігати її, систематизувати і передавати, а найголовніше - критично оцінювати, відрізняючи від пропаганди та маніпулятивної брехні, формувати аргументоване власне бачення подій.

Провідний бібліотекар ЦРБ Оксана Лісовець виступила з темами «Використання медіаресурсів для бібліотеки», «Формування іміджу бібліотеки за допомогою соціальних медіа».

Бібліограф ЦРБ Варвара Єремейчук розкрила тему «Віртуальна довідка як форма дистанційного обслуговування користувачів».

Організатори заходу сподіваються, що після семінару учасники будуть свідомішими медіакористувачами, знатимуть, яким чином перевіряти різного виду сумнівну інформацію та формуватимуть попит на відповідальнішу і правдиву журналістику.

Марія Гуз.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 390 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.11.2018 | Коментарі (0)


22 листопада любителі української сучасної книги зустрілись з талановитою, відкритою, емоційною…, сучасною рівненською письменницею, Іриною Баковецькою-Рачковською. Пані Ірина завітала до нашого селища з презентацією детективного роману з елементами психологізму «Пластилін», першого прозового твору авторки.

Представили гостю аудиторії  працівниці відділу обслуговування Рокитнівської ЦРБ Тетяна Лобач та Антоніна Боровська.

Привітав авторку на Рокитнівщині голова Рокитнівської РДА Микола Захарович Кушнір.

Ну, а далі слово мала пані Ірина. Цікаво з інтригою знайомила з своїм новим романом, творчими планами на майбутнє. Розповіді про новий роман авторка поєднувала унікальною авторською декламацією власних Етно-Віршів.

Гарною рекламою роману, цікавим діалогом з авторкою, теплим спілкуванням з своїми колегами членами літературно-мистецького об’єднання «Рокита», такою на довго в моїй пам’яті залишиться сьогоднішня презентація. Впевнена, що всі хто завітав в сесійну залу районної ради на зустріч з Іриною Баковецькою-Рачковською в  жодному разі не залишились розчарованими, а тільки з позитивом та гарними враженнями залишали зустріч.

Щиро вдячні пані Ірині за візит, за Вашу щирість та відкритість. Світлого Вам майбутнього, як в особистому так і в творчому житті.

Оксана Лісовець.

 

Більше фото тут.

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 591 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 22.11.2018 | Коментарі (0)


Друзі, хочемо поділитись з вами радісною новиною. Днями ми отримали чудовий книжковий дарунок від Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна, а саме книгу Бренда Кірні «Подорож до дивовижного світу тварин». А отримали ми цю книгу, як учасники акції від «БФ Бібліотечна країна» провівши екологічну інформину-діалог «Сортуй сміття правильно – думай про майбутнє планети!», і ось, радості немає меж, фонд нашої книгозбірні поповнився такою корисною книгою.

«Подорож до дивовижного світу тварин» - це книга-енциклопедія з переробленої упаковки Tetra Pak ♻ Цю неймовірну книгу, сторінки якої зроблені з упаковки для молочних продуктів та соків, презентували компанія Tetra Pak спільно з видавництвом «Ранок».

21 листопада ми презентували цей книжковий дарунок нашим юним користувачам, серед яких були і учасники екологічної інформини-діалогу. Сьогодні, 22 листопада про книгу розповіли нашим колегам бібліотекарям, учасникам районного семінару.

Тож, з нашими користувачами ми спільно пораділи книжковому дарунку, а колег закликали приймати участь у корисних акціях, які проводить «БФ Бібліотечна країна».

Дуже вдячні організаторам акції за чудовий дарунок.

Користувачів запрошуємо до читання пізнавальної книги-енциклопедії.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 426 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 22.11.2018 | Коментарі (0)


Всіх поціновувачів української сучасної літератури, книг детективного жанру запрошуємо 22 листопада на 12:00 годину, в сесійну залу Рокитнівської районної ради (вул. Незалежності, 13) на зустріч з сучасною рівненською письменницею, Іриною Баковецькою-Рачковською.

Знайомство з сучасною, молодою письменницею; діалог з автором, участь в автограф, фото-сесії; творча атмосфера, можливість придбати книги автора... Все це на презентації нового детективного роману «Пластилін».

Зустрічайте автора в селищі Рокитне!

ПРИХОДЬ САМ ТА ЗАПРОСИ ДРУГА.

ВХІД: ВІЛЬНИЙ

 

ПРО НОВИЙ РОМАН:

«Пластилін» — це кардинально нове слово в сучасній українській літературі. Головний герой роману — журналіст на прізвисько Кекс — береться за розслідування вбивства одинадцятьох своїх колег, заразом поринаючи в глибини власної душі й ув’язаючи в пластиліновій масі людської буденності. Що за істота наважилася скоїти це жахіття? Яким міг би бути мотив? Чи є це ритуальною витівкою релігійних фанатиків або кровожерною помстою зневіреної коханки? Чим далі заходить розслідування, тим краще для читача відкривається світ головного персонажа з його спостереженнями та внутрішніми переживаннями. Кексові доведеться пройти важкий шлях, щоб розплутати справу, бо, тільки знайшовши вбивцю, він зуміє пізнати себе.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 514 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 20.11.2018 | Коментарі (0)


20 листопада о 10 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар «Пропозиції Рівненської ОУНБ на 2019 рік бібліотекам області».

Основними темами вебінару були:

- основні бібліотечні теми року;

- методичні послуги для бібліотек і бібліотекарів;

- статистична звітність.

Спікери: завідувачка відділу маркетингу та наукової роботи Рівненської ОУНБ Ступницька Світлана Петрівна, головний методист Рівненської ОУНБ Волян Наталія Петрівна.

Матеріали вебінару будуть використані при плануванні роботи бібліотечних установ районну на 2019 рік.

У вебінарі взяли участь директор бібліотеки та працівники районної книгозбірні.

 

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 384 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 20.11.2018 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов