Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 08:53

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 83 84 »

10 грудня 2019 року о 10 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться вебінар із циклу «Реформи в державі: роз'яснення фахівця» на тему «Безпечна експлуатація газового обладнання житлових і громадських будинків».

 

Спікер вебінару:

– Віталій Корчук – головний державний інспектор відділу нагляду на ОПН та ГН Управління Держпраці у Рівненській області.

 

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми відеоконференції.

Також ви можете приєднатись до відеоконференції в прямому ефірі, яка буде  транслюватись на каналі НТЦ м.Рівне в You Tube:

https://www.youtube.com/channel/UCG5GDEe8rJG1Vr3DUgINLXg  (в розділі «Прямі трансляції»).

 

 

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 312 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 06.12.2019 | Коментарі (0)


Щорічно, 3 грудня, відзначається Міжнародний день інвалідів. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році.

Основною метою всіх заходів, які присвячені Міжнародному дню інвалідів, є інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. ООН закликає всіх діяти так, щоб соціальні умови життя інвалідів поліпшувалися і були комфортними для них.

В читальній залі книгозбірні для користувачів підлітків проведено інформаційне ознайомлення з книгою «Метелики у крижаних панцирах», автор Оксана Радушинська.

«Метелики у крижаних панцирах» – повість Оксани Радушинської про дівчинку-підлітка, прикуту до візка після автомобільної катастрофи, у якій загинули її батьки. Про нелегкий шлях героїні у пошуку справжніх друзів та першого кохання. Про ставлення до неї оточуючих, і навіть рідні. Та силу духу на шляху до здійснення найзаповітнішої мрії.

«Інвалідність — це не обділеність долею, це, скоріше, такий спосіб життя при обставинах, що склалися, і цей спосіб життя може бути дуже цікавим — і мені, і іншим».

— Олена Дунаєва

 

 

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 322 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 03.12.2019 | Коментарі (0)


3 грудня о 10.00 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбулась відеоконференція на тему «Інформують фахівці Регіонального сервісного центру МВС у Рівненській області: електронні сервіси та послуги».

Спікер - Віктор Залюбовський (заступник начальника РСЦ МВС в Рівненській області) ознайомив учасників відеоконференції з безкоштовними електронними сервісами, таким, як перевірка свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, як лише у кілька кліків можна перевірити свої знання з Правил дорожнього руху та підготуватися до здачі теоретичного іспиту.  правила дорожнього руху, про Електронний кабінет водія тощо.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 283 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 03.12.2019 | Коментарі (0)


03 грудня о 10.00 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться відеоконференція на тему «Інформують фахівці Регіонального сервісного центру МВС у Рівненській області: електронні сервіси та послуги».

Сервісні центри МВС потурбувалися про те, аби громадяни швидко й затрачаючи мінімум часу зуміли легко скористатися безкоштовними онлайн-сервісами.
Найпопулярніший з них – перевірка свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Окрім того, лише у кілька кліків можна перевірити свої знання з Правил дорожнього руху та підготуватися до здачі теоретичного іспиту. Набирає неабиякої популярності відносно новий сервіс – Електронний кабінет водія. Про це і не тільки розкажуть фахівці Регіонального сервісного центру МВС у Рівненській області.

 

Спікер - Віктор Залюбовський (заступник начальника РСЦ МВС в Рівненській області) ознайомить мешканців області з безкоштовними електронними сервісами, як-от перевірка свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, правила дорожнього руху та підготовка до здачі теоретичного іспиту тощо.

 

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми відеоконференції.

 

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

e-mail: rvbiblio@gmail.com

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 275 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 02.12.2019 | Коментарі (0)


«Голодомор. Хлібна гільйотина», під такою назвою протягом тижня, з 22 по 29 листопада, діяла виставка – інсталяція, реквієм. Біля виставки проводили заходи з користувачами районної бібліотеки дорослими, молоддю, дітьми. Провели перегляд літератури «Мовою фактів: народ пам’ятає, пам'ять закликає», бібліомікс «Забуттю не підлягає». Виставка висвітлює трагічні події історії України, що призвели до драми «Голодомор 1932 – 1933 років». На виставці показано етапи розгортання злочину. Розпочата викладка з коротких цифрових даних про події того часу. Представлені документи, фотохроніка, зібрані спогади очевидців, які пережили голод.

Під час проведення одного із заходів внучка запитала: «Бабусю, це давно було. Страшно… це й дітки помирали. Добре, що я в той час не народилася». Це думка, сприйняття побаченого семилітньої дитини. Пам’ятаймо невинно замордованих голодом, земля їм пухом.

Минає час, пливе рікою,

Кудись звертає за бугор.

Та пам'ять ця завжди із нами

Про той страшний голодомор.

                                 М. Чат.

Валентина Лінкевич.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 292 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 02.12.2019 | Коментарі (0)


28 листопада для користувачів інтернет-центру проведено відео перегляд «Культурна спадщина Криму. «Херсонес Таврійський».

Історія Херсонеса є частиною історії Давньої Греції, Давнього Риму, Візантії, Київської Русі. Адже саме тут, у Херсонесі, згідно з літописними даними, відбулося велике Таїнство – Хрещення Київського князя Володимира, який потім поширив християнство на всю Київську Русь…

Присутні здійснили віртуальну мандрівку по території стародавнього городища. Херсонес Таврійський – таку назву носило місто, засноване давньогрецькими колоністами понад дві з половиною тисячі років тому на південному заході Кримського півострова.

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 294 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.11.2019 | Коментарі (0)


27 листопада Рівненська обласна бібліотека для молоді провела обласний семінар «Бібліотека на допомогу реалізації Цілей сталого розвитку ООН у контексті молодіжної проблематики».

Програма семінару була дуже насиченою та корисною. Серед тем: «Бібліотека у підтримці Цілей сталого розвитку ООН», «Роль бібліотеки в соціалізації молоді з інвалідністю в контексті ЦСР ООН», «Інформаційна підтримка екологічної освіти молоді в рамках реалізації ЦСР ООН», «Квест як ефективний інструмент для ознайомлення молоді з ЦСР ООН» та інші, з якими виступили фахівці Рівненської обласної бібліотеки для молоді.

Учасниця семінару Тетяна Лобач.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 318 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.11.2019 | Коментарі (0)


21 листопада вся країна та рокитнівщина, зокрема, відзначає День Гідності та Свободи.

Цього дня, працівники бібліотек райцентру прийняли участь у районному мітингу, який пройшов біля Стелли Героїв Небесної Сотні та військовослужбовців, які загинули в зоні проведення АТО. Вшанували Героїв, які віддали свої життя за майбутнє України представники районної, селищної влади, освіти, культури, молоді, громадських організацій, учасники АТО.

В читальній залі книгозбірні до цієї дати оформлена розширена книжково-ілюстративна виставка-вшанування «Від Революції гідності до Країни гідності!». Напередодні, 19 листопада, біля виставки для екскурсантів, гуртківців «Юні фотонатуралісти», була проведена інформаційна довідка «Україна гідна свободи». 21 листопада для юних користувачів проведено годину патріотизму «Україна – територія гідності і свободи».

Героям Слава!

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 305 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 22.11.2019 | Коментарі (0)


«Бібліотеки – це свобода. Свобода читати, свобода спілкуватися… Якщо ви не цінуєте бібліотеки, значить, ви не цінуєте інформацію, культуру та мудрість»

Ніл Гейман

        20 листопада 2019 року в Рокитнівській центральній районній бібліотеці для працівників бібліотечної системи району відбувся семінар «Трансформація сільських бібліотек в інформаційні, соціокультурні та комунікативні центри громад».

    Сучасна публічна бібліотека повинна позиціонувати себе як центр культурного спілкування та дозвілля. В якому є простір для думок, ідей, джерело натхнення, площа, де «бажаю» або «мрію» може стати згодом «вмію» і «люблю». Це місце зустрічі громади, вільний вхід для тих, хто має бажання організовуватись та взаємодіяти. Тут можна співати і танцювати, грати на гітарі чи баяні, провести репетицію гуртка, поспілкуватись з цікавою людиною й обмінятися з нею своїми бажаннями і думками, почитати книжку, подивитися фільм або просто випити кави. Це безпечна територія для пізнання сучасного світу, творчого самовираження та активного відпочинку.

    Бібліотека не може існувати, якщо в ній не зацікавлене населення і якщо воно не готове її підтримати. Сьогодні надзвичайно актуальними є питання: - Чи відповідають бібліотеки потребам місцевого населення, вимогам сьогодення? -Як повинна працювати публічна бібліотека сьогодні? - Як у непростих сучасних умовах зробити діяльність публічних бібліотек ефективною? Що треба зробити, щоб наші книгозбірні перетворились із книгосховищ в сучасні центри для громади? І чи ми готові до цих перетворень? Йдеться не тільки про впровадження нових інноваційних форм роботи. Мова йде про перегляд місії бібліотеки та бібліотекаря, орієнтир на роботу не тільки з користувачами, а і з громадою. Бібліотекар за своєю місією має бути і соціальним працівником, і психологом, і педагогом, і організатором дозвілля. Ці та багато інших питань виносились на розгляд даного семінару. З консультаціями виступили Марія Гуз, провідний методист Рокитнівської ЦРБ, Віра Мельник, заступник директора та Оксана Лісовець, провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ. Цікаво пройшла і друга частина семінару. Під час творчої лабораторії досвідів, активну участь взяли Тетяна Лобач, бібліотекар відділу обслуговування Рокитнівської ЦРБ, Марія Мартенюк, бібліотекар бібліотеки-філії с.Масевичі, Світлана Ничипорчук, бібліотекар бібліотеки-філії с.Рокитне, Світлана Фоменко, бібліотекар бібліотеки-філії с.Борове, які ділились досвідом по запровадженню інноваційних форм роботи, по створенню комфортних середовищ в бібліотеках про співпрацю з органами влади на місцях.

Марія Гуз.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1251096171741765


Категорія: Архів новин | Переглядів: 348 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 22.11.2019 | Коментарі (0)


21 листопада – в нашій державі відзначається День Гідності та Свободи.

В читальній залі бібліотеки оформлено книжково-ілюстративну виставку-вшанування  «Від Революції гідності до Країни гідності!».

Запрошуємо Вас до перегляду книжкової виставки.

Чекаємо за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а

 

Валентина Лінкевич.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 249 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.11.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов