Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 14:25

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 83 84 »

22 січня бібліотекарем бібліотеки-філії с. Обсичі Світланою Рябущиць проведено патріотичні заходи до Дня Соборності України. Організовано ілюстративно-книжкову виставку «День Соборності України», біля якої для користувачів відбулись цікаві історичні інформини. Проведено патріотичний флешмоб «Я люблю свою країну».

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 296 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)


Пошановувачів української сучасної літератури, творчого спілкування запрошуємо на літературне рандеву з рівненською письменницею, головою Рівнененської обласної організації Національної спілки письменників України Іриною Баковецькою-Рачковською.

22 січня о 13.00 годині чекаємо на вас у читальній залі книгозбірні.

Діалог з автором, творча атмосфера, приємне, захопливе спілкування чекають на вас.

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

e-mail: rvbiblio@gmail.com

ЧЕКАЄМО САМЕ НА ВАС.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 499 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 21.01.2020 | Коментарі (0)


Конкурс «Краща книга Рівненщини» заснований ГО «Рівненське обласне відділення Української Бібліотечної Асоціації» (РОВ УБА) у 2009 році та Основними завданнями Конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів; виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Основними завданнями Конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів; виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Голосування відбувається у 2 – х номінаціях: «Краще прозове видання», «Краща поетична збірка».

Обрати своїх кандидатів на перемогу Ви можете наступним чином:

проголосувати в онлайн опитуванні: https://forms.gle/gKn6kfNpwZuDQD3CA;

заповнити анкету у будь-якому відділі нашої бібліотеки та у всіх бібліотеках району;

надіслати свої пропозиції на електронну адресу metod@libr.rv.ua, rvbiblio@gmail.com або написати власний варіант у коментарях посту.

Онлайн опитування оновлюється кожні 2 тижні!!!

Хто переможе – залежить від Вас!

Підведення підсумків конкурсу відбудеться у квітні 2020 року.

Положення про конкурс: http://libr.rv.ua/ua/read/80-polozhennya-pro-oblasnij-cshorichnij-konkurs-kracsha-kniga-rivnencshini/.

Джерело:

http://libr.rv.ua/ua/news/3119/


Категорія: Архів новин | Переглядів: 443 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 09.01.2020 | Коментарі (0)


Новорічні свята – це чарівний час магії, мрій, великих сподівань, неймовірних історій. Повітря наповнене приємними турботами, казковістю, очікуванням, неймовірними ароматами радості та щастя. Спонтанні та жадані подарунки, благосні вчинки, неочікувані приємності, закохані погляди, вдячні слова, злагоджена взаємодія. Навколо все гарно прикрашене та сяє в унісон очікуючим дива серцям.

Сяє новорічними та різдвяними прикрасами і наша книгозбірня. Бібліотечні трудівниці підготували до таких символічних та традиційних свят святкову фотозону, новорічну інсталяцію, підібрали для вас найкращі книги, які поведуть вас у світ романтики, пригод, детективу, поезії… цими святковими вихідними.

Тож, наші найкращі, друзі, користувачі запрошуємо вас до нас на гостину. У книгозбірні, тільки для вас, святкова новорічна фотозона, святковий настрій, інсталяції, найкращі книги.

Радо чекаємо на вас :).


Категорія: Архів новин | Переглядів: 386 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.12.2019 | Коментарі (0)


Всі ми з нетерпінням очікуємо улюблене свято — Новий рік. Звичайно ж, незамінний символ Нового року — це ялинка. Але не кожен ставить в будинку живе дерево. Тоді на заміну можна виготовити ялинку своїми рукам. Останнім часом набирають популярності та дуже цінуються вироби, зроблені своїми руками. Методів і технік дуже багато.

Отже, 26 грудня 2019 року в читальному залі центральної районної бібліотеки було проведено майстер-клас по виготовленню новорічної ялинки  з ватяних дисків.

Щоб своїми руками зробити  пухнасту  білосніжну красуню, необхідно підготувати деякі матеріали. Для такого виробу не потрібно витрачати багато грошей, адже найголовнішим матеріалом служать ватяні диски.

Для виготовлення такого деревця необхідно приготувати 2 упаковки ватних дисків. Додатково приготуйте степлер, клей, картон для основи, акрилові фарби білого кольору і додатковий декор у вигляді перламутрових намистин.

Для створення такої незвичайної новорічної прикраси нам знадобиться безліч пелюсток, виготовлених з ватних дисків. Для цього потрібно зігнути ватні  диски вчетверо і закріпіть куточок степлером. Якщо такого інструменту у вас вдома немає, то можна просто скористатися клеєм. Коли всі декоративні "голочки" з дисків будуть готові, виготовте конусоподібну основу з щільного картону. Розмір підбирайте на власний розсуд. Якщо голочок не вистачає, їх завжди можна доробити. Покрийте основу білою акриловою фарбою і дайте їй висохнути. Тепер, коли всі приготування закінчені, потрібно приклеїти всі пелюсточки до основи. Починайте клеїти з нижньої частини, поступово піднімаючись до верхівки. Коли всі голочки будуть на своєму місці, займіться декором. Посадіть намистини на клей. Будь-який прояв фантазії вітається. Ялинка з ватяних дисків може бути прикрашена мішурою або кольоровими стрічками. Можна зробити різні саморобні гірлянди і вирізати іграшки. Все залежить від ваших ідей і бажання. І на завершення  потрібно прикрасити верхівку і наша незвичайна новорічна ялинка повністю готова.

Майстриня Марія Гуз провела майстер-клас для працівників бібліотек, які в свою чергу зможуть провести подібні майстер-класи для своїх користувачів. Виготовлені білосніжні красуні  можуть слугувати чудовою прикрасою для будинку  та гарним подарунком своїм рідним і друзям.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 297 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.12.2019 | Коментарі (0)


27 грудня в читальній залі книгозбірні для юнацтва проведено біографічне ознайомлення «Люди, що прославили Крим». Бібліотекар ознайомила присутніх з біографіями відомих політичних діячів, спортсменів, артистів, співаків.

Оксана Лісовець

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 312 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.12.2019 | Коментарі (0)


24 грудня в читальній залі бібліотеки о 14.30 годині проведено майстер-клас «Новорічні сувеніри» (в рамках креатив майстерні «Biblio-Art майданчик»). До книгозбірні завітали гуртківці «Юні фотонатуралісти», учні Рокитнівського НВК «Школа Іст. - гімназія» на чолі з керівником Альоною Волевач для яких і був проведений майстер клас.

Вiblio-майстрині Оксана Лісовець та Валентина Лінкевич навчили учасниць занять робити святкову листівку, прикрасу на святкову ялинку сніговичка та  красуню ялиночку. Кожна  учасниця майстер-класу з фантазією підійшла до створення святкової прикраси, тож і вироби у кожного вийшли індивідуальні.

Дуже вдячні нашим учасницям майстер-класу за майстерність та святковий настрій, бажаємо Вам, щоб новорічні свята принесли сімейний затишок в ваші оселі, добробуту, позитиву, здоров’я, миру.

До нових творчих зустрічей у Новому році.

Оксана Лісовець.

 

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1284590491725666


Категорія: Архів новин | Переглядів: 436 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.12.2019 | Коментарі (0)


З 11 по 23 грудня у фойє нашої книгозбірні демонструвалась пересувна інформаційно-просвітницька виставка «ДОНБАС: ПЕРЕPROЧИТАННЯ ОБРАЗУ», створена Українським інститутом національної пам'яті спільно з Національним музеєм історії України.

Виставка містить маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Державного архіву Донецької області. Є спробою деконструювання негативного медійного образу краю як "особливого" регіону, створеного російською пропагандою та актуалізованого в українському суспільстві в умовах війни Росії проти України.

11 грудня на відкриття пересувної виставки були запрошені користувачі бібліотеки, яким було проведено екскурсію по виставці та короткий історичний екскурс

18 грудня для учнів першого курсу Рокитнівського професійного ліцею проведено історичний екскурс «Донбас: історія, яку варто знати».

Протягом дії виставки з матеріалами, що представлені на виставці мали змогу ознайомитись користувачі бібліотеки, запрошені гості, жителі селища.

Оксана Лісовець.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1281780732006642

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 260 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 24.12.2019 | Коментарі (0)


20 грудня знову зібрались наші постійні користувачі та група однодумців, які побажали подарувати своїм рідним під новорічну ялинку теплі, зручні, в’язані носочки, а діткам та онукам чарівні чопики.

Бібліо майстриня Антоніна Боровська вибрала для показу один із найпростіших способів в’язання чопиків, методику в’язання якого і показувала учасникам майстер класу. Для початківців буде проведено індивідуальні заняття.

На нашу зустріч вперше завітала Люмах Нататалія Сергіївна, яка займається в’язанням професійно. І з радістю поділилась своїми знаннями з присутніми. Вона за лічені хвилини зв’язала чопик іншим способом, який усім присутнім дуже сподобався. В свою чергу пані Наталя звернула увагу на в’язальну шапочку та шарфик пані Антоніни. На очах присутніх розпустився шарфик і було продемонстровано основні елементи в’язання без спиць та крючків лише руками, в чому і заключається перевага ниток із Алізе Пуффі.

 

 

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 293 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.12.2019 | Коментарі (0)


18 грудня нашу книгозбірню відвідали учні першого курсу Рокитнівського професійного ліцею з метою ознайомлення з головною книгозбірнею району.

Для учнів був проведений цікавий та пізнавальний історичний екскурс по пересувній інформаційно-просвітницькій виставці «ДОНБАС: ПЕРЕPROЧИТАННЯ ОБРАЗУ», що діє у фойє нашої книгозбірні, який провела бібліограф ЦРБ Валентина Єремейчук.

Пересувна інформаційно-просвітницька виставка створена Українським інститутом національної пам'яті спільно з Національним музеєм історії України.

Далі  екскурсанти відвідали відділ обслуговування (абонемент) де бібліотекар відділу Антоніна Боровська розповіла: що потрібно, щоб записатися до бібліотеки, ознайомила з основними правилами книгозбірні, які книги є у фонді, як віднайти потрібну книгу, як берегти книгу, розповіла про алфавітний каталог бібліотеки та інше.

Про послуги Центру обслуговування громадян електронною інформацією (ЦОГ ЕІ), який діє на абонементі присутніх ознайомила координатор проекту, бібліотекар Тетяна Лобач.

Наступною зупинкою екскурсантів стала читальна зала, Інтернет-центр бібліотеки про роботу якого розповіла Оксана Лісовець. Учні дізнались про функції читального залу, про правила користування, правила запису, про послуги Інтернет-центру, можливостями навчальних послуги, можливостями відпочинку спілкування з друзями, родичами в соціальних мережах, можливостями пошуку рефератів, повідомлень та багато іншого. Також, як координатор проекту ознайомила з Пунктом європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в бібліотеці» детальніше зупинившись на конкурсах та грантах, які пропонують для наших учнів та студентів освітні заклади членів ЄС.

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 296 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.12.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов