Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 16:31

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 34 35 36 37 38 ... 83 84 »

Протягом трьох днів, а саме 22-24 січня 2020 року на базі центральної районної бібліотеки відбулось  навчання – практикум новопризначених бібліотечних працівників району на тему: «Внесення статистичних даних про діяльність бібліотек системи до електронної системи моніторингу».

Кожен працівник отримав свій власний доступ до системи і при допомозі тренера Гуз Марії заходили в систему ECMaP заповнювали звіти за 2019 рік та надсилали їх на другий рівень, завантажували до Excel та роздруковували свої звіти. Також працівники бібліотек-філій де немає доступу до інтернету приїжджали та при допомозі  методиста М. Гуз вносили статистичні дані до електронної системи моніторингу. 

Провідний методист центральної районної бібліотеки М. Гуз.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 301 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 31.01.2020 | Коментарі (0)


Цьогоріч, 29 січня минає 102-га річниця Бою під Крутами. Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі...

Протягом поточного тижня в читальному залі бібліотеки біля книжкової виставки-реквієм «ПІД КРУТАМИ ПІШЛИ В БЕЗСМЕРТЯ» проводилась година–реквієм «Пам’яті студентам – героям Крут», до дня Пам’яті Крут.

Коротка історична довідка. Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Українське військо, якому судилося вступити в криваву сутичку з 4-тисячним більшовицьким загоном, налічувало лише близько 300 бійців – добровольців, студентів Українського народного університету (нині ім. Шевченка) Студентського куреню Першої української військової школи -250 та майже 40 гайдамаків – оце й усе.

Бій тривав до вечора, було відбито кілька атак, бойові втрати складали до 300 убитих, поранених, полонених. Командир Аверкій Гончаренко віддав наказ відійти до ешелону, який чекав за 2 км. Відступаючи, частина студентської сотні потрапила в оточення, відчайдушно атакувала, але сили були нерівні. Одна чота (взвод) студентів у сутінках втратила орієнтир і вийшла на ст. Крути, уже зайняту червоноармійцями. 27 полонених юнаків (студентів і гімназистів) було розстріляно. Наймолодшим полеглим було по 16 років.

Після розстрілу місцевим жителям деякий час забороняли ховати тіла померлих. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Вже в березні 1918 року, після підписання більшовиками Брестської мирної угоди і з поверненням уряду УНР до Києва, за рішенням Центральної Ради від 19 березня 1918 року було вирішено урочисто перепоховати полеглих студентів на Аскольдовій могилі у Києві. Тіла 27 вояків-студентів було перевезено до Києва, де відбулася громадська жалоба і поховання.

В радянський час могили полеглих під Крутами було зруйновано. Десятиріччями історія бою або замовчувалася, або обростала міфами і вигадками, як у закордонній, так і у вітчизняній історіографії. Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність. На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року

Під Крутами творилася історія молодої Української держави, станція Крути – тільки одна із численних битв в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України, однак відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами – справжні Герої, завдяки яким таки постала незалежність України.

Антоніна Боровська.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 328 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 30.01.2020 | Коментарі (0)


29 січня 2020 року о 10.00 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Що необхідно знати громадянам про цьогорічну кампанію декларування доходів».

Спікери вебінару: Ірина Матвійчук, завідувачка сектору комунікацій Головного управління ДФС у Рівненській області та Тетяна Вакольчук головний державний інспектор сектору.

Новації в законодавстві, терміни подання декларації, пільгові категорії населення… ці та інші питання були роз’ясненні спікерами відеоконференції.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 241 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)


29-го січня Українська громадськість відзначає День пам'яті героїв Крут. Молоді захисники щойно посталої Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.

В читальній залі книгозбірні оформлено виставку-реквієм «Під Крутами пішли в безсмертя».

Запрошуємо Вас до перегляду.

 

Чекаємо за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а


Категорія: Архів новин | Переглядів: 263 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)


28 січня 2020 року об 11.00 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар «Велосипеди і бібліотеки. Крутимо педалі назустріч прогресивному розширенню послуг, здоров'ю і стабільності», організований Рівненською обласною бібліотекою для молоді.

Вебінар проводився  за участі спікера Дмитра Киричука, члена ГО "Центр громадських ініціатив "Віадук".

Під час вебінару розглядалист наступні питання:

1. Велосипедисти в громаді: основні правила поведінки на дорозі;

2. Велокультура в громадах Рівненської області;

3. Бібліотека і велосипед: точки дотику;

4. Правила дорожнього руху. Лайфхаки для велосипедистів.

З досвідом роботи по темі вебінару поділились колеги Дубровицької ЦРБ та публічної бібліотеки Клеванської селищної ради.

У вебінарі прийняли участь працівники районної бібліотеки та бібліотек-філій.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 305 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)


28 січня 2020 року о 10.00 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Детінізація зайнятості. Що потрібно знати роботодавцям і працівникам про інформаційну кампанію Держпраці і до кого саме прийдуть інспектори праці».

 

Спікер відеоконференції – Юрій Морозюк, начальник відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області.

Присутні почули відповіді спеціаліста по темі вебінару.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 297 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)


Щорічно 27 січня світ вшановує жертв Голокосту. Вчора, на абонементі відділу обслуговування Рокитнівської районної бібліотеки оформлена тематична викладка біля якої проводилась історична інформина «Голокост, питання пам’яті та сумління». В читальній залі книгозбірні присутні переглянули історичне відео «День пам'яті жертв Голокосту». Бібліотекарем відділу обслуговування було ознайомлено користувачів з літературою яка є у нашій бібліотеці та розповіла і про страшні факти минулого. Символами Голокосту в Україні для мільйонів людей і усередині країни, і поза її межами став Бабин Яр у Києві.

Лобач Т.П.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 276 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)


«Уміння віддано любити – моя найбільша від Бога нагорода».

Жанна Куява.

25 січня 40-ка річний ювілей відзначала молода, талановита українська письменниця, журналістка, літературний критик Жанна Володимирівна Куява. Ювілярка захоплюється сучасною літературою, обожнює читати й писати про книжки, проводити інтерв'ю з письменниками. Нагороди: спеціальна відзнака Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2012»  у номінації «За ексклюзивний жіночий твір», диплом  «Коронації слова 2013»  у номінації «Романи». Напередодні, 24 січня  на відділі обслуговування бібліотеки оформлена тематична викладка «Письменниця, блогерка Жанна Куява». Біля викладки проводились біографічні інформини, ознайомлення з творчістю.

Лобач Т.П.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 283 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 27.01.2020 | Коментарі (0)


Історія становлення державності завжди складна і заплутана. Кожен народ пройшов довгий шлях з війнами, горем та втратами. Але історія українського народу найтяжча і найболючіша, адже збудована вона була на кістках тих, хто не жалів себе у боротьбі за соборність України. З метою ознайомлення з істрією державного свята Дня Соборності України, на відділі обслуговування, абонементі, Рокитнівської райбібліотеки було обладнано ілюстровану поличку «Соборна, свята, вічна!» та проведено слайд-бесіду з користувачами бібліотеки «Величний День Злуки».

Антоніна Боровська.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 299 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)


22 січня в районній бібліотеці людно і гамірно. В читальній залі книгозбірні відбулося літературне рандеву з рівненською письменницею Іриною Баковецькою-Рачковською і місцевими літераторами.

Представила гостю Анна Волошина, голова громадської літературно-мистецької організації «Рокита». Ірина Баковецька-Рачковська письменниця, краєзнавець, композиторка, етно-рок виконавця, громадська діячка, голова Рівненської організації національної  спілки письменників України. Хвилиною мовчання вшанували місцеву письменницю Віру Терещук.

Пані Ірина поділилася планами на 2020 рік. Прочитала свої етно-рок поезії. Поділилась своїми враженнями про участь в українсько-північному рейді розкопок. Ірина Володимирівна в своїй творчості прибічниця теми УПА, повстанської армії. Прочитала вірші «Коливо», «Гурби», вірш пам’яті учаснику майдану Тарасу Більчуку. Цікава, захоплююча авторка, яка пише поезії, прозу.

Запросили до слова Миколу Кирильчука. Він зачитав свої твори, в яких піднімає гострі теми, проблеми: закриття малих початкових шкіл, аварій на дорогах Полісся та інші.

Баковецька-Рачковська познайомила з  молодими талановитими початківцями, які вперше присутні на літературному зібранні  Рижко Юлією, ученицю Осницької ЗОШ І-ІІ ступеня, яка прочитала свої перші поезії «Осінь», «Повінь», «Війна». Поезії сподобалися присутнім. У віршах Юля піднімає важливі теми. А також Анатолієм Бурлак, юнаком, жителем села Рокитне, який пробує себе в прозі жанрі фантастики та детективу. Зачитав уривки своїх творів. Старші колеги давали поради, зауваження, а Микола Кирильчук пообіцяв допомогти юним даруванням  підказками на літературній ниві та повірити в себе.

Поділилась своїми планами і Ганна Близнюк, яка мріє написати історію селища Томашгород. Вона збирає матеріали, записує спогади старожилів, допомагає їй подруга, також член літературної організації «Рокита» Олена Горпиніч, пані Ганна декламує свої нові поезії.

Своїми поетичними доробками поділилась Надія Скуміна. Її вірші про людей, про селище Рокитне, багато привітальних віршів товаришам, знайомим. На закінчення прочитала вірш «Не світ не зоря» про життя та заробітки на чорницях поліщуків, написаний в гумористичному жанрі. Присутні дякували за цікаві поезії літераторам. Всі в хорошому настрої, гуморі покидали бібліотеку. На згадку зробили спільне фото.

Слідкуйте за анонсами наступних зустрічей на веб сторінці, сторінках у соціальних мережах Рокитнівської районної бібліотеки. Запрошуємо на заходи, ми на Вас чекаємо.

Валентина Лінкевич.

Фото Леоніда Іщука.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 685 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов