Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 08:04

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 83 84 »

До святкування Дня української писемності та мови, Дня преподобного Нестора Літописця у фойє книгозбірні діє книжкова виставка «Ти, наше диво калинове, кохана українська мова».

Сьогодні, 6 листопада, працівниці відділу обслуговування ознайомили відвідувачів з ілюстративною виставкою та історією свята.

Виставка буде діяти протягом тижня. Запрошуємо Вас до перегляду книжкової виставки.

Чекаємо за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 230 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 06.11.2020 | Коментарі (0)


04 листопада 2020 року о 10 год. Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека  організувала відеоконференцію із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Транспорт: оформлення трудових відносин, ризики нелегальної праці».

Роз’яснення по темі  відеоконференції надала головний державний інспектор відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області  Оксана Кондрачук.  

Відеоконференція транслювалась в прямому ефірі  на каналі Інтернет-центру РОУНБ на You Tube.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 167 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 04.11.2020 | Коментарі (1)


28 жовтня о 10 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Твоє право" на тему: "Особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх".

Спікери: Висоцький Юрій Вікторович  -  заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги;

Ососкало Григорій Юрійович - головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 166 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.10.2020 | Коментарі (0)


29 жовтня о 10 годині Рівненська ОУНБ організовує  тематичну веб конференцію «Розслідування професійних захворювань інфікування медичних працівників медичних закладів гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», для керівників, відповідальних посадових осіб, працівників медичних закладів.

Спікер -  Оксана Тимкіна, начальник відділу інспекційної діяльності та розслідування нещасних випадків Управління Держпраці у Рівненській області.

У форматі онлайн буде надано роз'яснення проблемних питань, які виникають під час розслідування.

Відеоконференція транслюватиметься в прямому ефірі  на каналі Інтернет-центру РОУНБ на You Tube:

https://www.youtube.com/channel/UCG5GDEe8rJG1Vr3DUgINLXg

 (в розділі "Прямі трансляції").


Категорія: Архів новин | Переглядів: 162 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 28.10.2020 | Коментарі (0)


27 жовтня 2020 року о 10 год. Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека  організувала вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему "Електронні сервіси податкової служби. Новітні РРО: хто застосовує та які переваги".

Спікер -  Галина Крат - головний державний інспектор ГУ ДПС у Рівненській області.

  Відеоконференція транслювалась в прямому ефірі  на каналі Інтернет-центру РОУНБ на You Tube.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 157 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 27.10.2020 | Коментарі (0)


28 жовтня о 10 годині Рівненська ОУНБ організовує  вебінар із циклу "Твоє право" на тему: "Особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх".

Спікери: Висоцький Юрій Вікторович  -  заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги і

Ососкало Григорій Юрійович - головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги.

 Спікери роз’яснять:

-       особливості кримінальної  відповідальності неповнолітніх;

-       види покарань, що застосовуються до  неповнолітньої особи;

-       застосування примусових заходів  виховного характеру до неповнолітніх, які не досягли віку кримінальної відповідальності;

-       порядок оскарження ухвали суду про застосування примусових заходів виховного характеру.

Відеоконференція транслюватиметься в прямому ефірі  на каналі Інтернет-центру РОУНБ на You Tube:

https://www.youtube.com/channel/UCG5GDEe8rJG1Vr3DUgINLXg

 (в розділі "Прямі трансляції").


Категорія: Архів новин | Переглядів: 152 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 27.10.2020 | Коментарі (0)


7 жовтня в районному будинку культури пройшов семінар-практикум «Культурний менеджмент в громади» організатори команда КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР.

Учасниками семінару-практикуму стали і бібліотечні працівники райцентру та бібліотек-філій району.

Корисна теоретична програма від лекторів. Суперові практичні заняття в ході яких за допомогою менторів покроково заповнювали проєктну заявку.

Дякуємо команді КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР за знання, важливі практичні підказки щодо заповнення проєктних заявок, поради з особистого досвіду.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 180 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 08.10.2020 | Коментарі (0)


7 жовтня в читальній залі книгозбірні відбулась презентація книги «Ліс… Життя… Вірші…», Миколи Кирильчука, творчий псевдонім Василь Кирмик (05,11.1959 - 29.01.2020) «Останній лет відлітаючого Птаха». На заході присутні друзі по перу громадська літературно-мистецька організація «Рокита», ініціаторка проведення презентації Ірина Баковецька – Рачковська, рівненська письменниця, поетеса, журналістка, композиторка, очолює Рівненську обласну організацію Національної спілки письменників України, жителі селища, любителі літератури рідного краю.

Ведучі Антоніна Боровська та Тетяна Лобач розпочали зустріч біографією Миколи Кирильчука, який 29 січня поточного року відійшов у вічність не дочекавшись зовсім трішки видання омріяної збірки. Далі слово мала Ірина Володимирівна Баковецька – Рачковська, саме вона посприяла виданню книги, виконала останнє бажання, завітну мрію автора. Вийшла збірочка віршів «Ліс… Життя… Вірші…», під псевдонімом Василь Кирмик. Пані Ірина розповіла про нюанси, які виникали при виданні книги. Багато чуйних, хороших людей відгукнулося, щоб допомогти видати цю збірку поезій – організаційно, фінансово, технічно… Дуже хотілося, щоб вийшла книга за життя автора, але на жаль так не сталося. Вона стала, як перепустка в Рай, пану Миколі, це остання сповідь своїм землякам та рідному краю про своє наболіле, духовне і задушевне… Дуже зворушливо та тепло Ірина Володимирівна продекламувала вірш автора, який припав до душі «Ну ось, - мене й не стало», у присутніх виступили сльози на очах.

Приємні спомини про Миколу, прозвучали від Вікторії Іваненко, яка працювала разом з ним, Анни Іваненко, Ганни Близнюк, Олени Горпиніч, Надії Скуміної. Вірш - присвяту продекламувала вчителька української мови та літератури Осницької ЗОШ І-ІІ ступенів Марія Василівна Прит.

Виходили з читального залу з щемом на душі.

Кажуть, душі відлетівших поліських письменників весною повертаються птахами до рідних сосен і дубів, голосно співають і читають вірші.

Ось чому ліс дихає і надихає…

Валентина Лінкевич,

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 307 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 08.10.2020 | Коментарі (0)


1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в нашій державі ще й День ветерана.

Цей день – не тільки можливість нагадати всім про людський обов`язок бути турботливими та милосердними до шановної частини суспільства. Це день, який дозволяє висловити глибоку пошану до представників товариства, які закладали основу незалежної держави, є носіями кращих трудових традицій і духовних багатств.

Вже другий рік поспіль бібліотечні працівниці райцентру в парку в центрі селища організували для шанованого товариства святкове паті «Завжди молоді!».

Чудова осіння атмосфера, дерева навкруги немовби розмальовані жовто-червоними фарбами, лунає тематична підбірка пісень «Улюблені ретро мелодії» під які охоче танцювала активна частина охочих до танцю людей, а інші просто слухали і ностальгічно наспівували улюблені мелодії. Інших зацікавила книжкова ілюстративна виставка нових надходжень літератури «NEW. Читайте новинки». Чоловіки, які відпочивали в парку і приєднались почувши музику знайшли собі заняття гри в шахи та шахмати. А внучка яка підійшла з бабусею порадувала присутніх обсипавши всіх опалим золотистим листям.

Книжкові новинки, пісні молодості, танці, приємне спілкування, горнятко гарячого чаю з солодощами згуртували активних, молодих душею жителів та гостей селища, яким старіти немає часу.

Щиро вдячні жительці селища Тетяні Іванівні Богданець за спонсорську допомогу, щедро накритий солодкий стіл.

Надіємся що цей почин буде продовжуватись з року в рік.

Антоніна Боровська,

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 290 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 02.10.2020 | Коментарі (0)


30 вересняВсеукраїнський день бібліотек, свято загальнонародне, бо через бібліотеки на різних етапах життя проходить все населення країни.

За вікном чудова осіння пора. І за традицією щороку в ці дні ми зустрічаємося в тісному дружньому колі, щоб поговорити про себе, свою професію, жартома і всерйоз.

І сьогодні нас прийшли привітати представники місцевої влади в особі її перших керівників, які всіляко допомагають нам, опікуються культурою району: голова Рокитнівської районної державної адміністрації Мініч Віктор Григорович та голова Рокитнівської районної ради Кінчур Анатолій Андрійович.

Саме ви, бібліотекарі, допомагаєте читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Нині бібліотеки є тими інформаційними ланками, які поєднують читачів і управлінські структури, роблять діяльність органів влади прозорою і відкритою для населення. Подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку суспільства.

Нагородили почесною грамотою директора КЗ «Рокитнівська ЦБС» Коханевич Юлію Анатоліївну за сумлінну і плідну працю, високий рівень професійної майстерності, творчий підхід до реалізації завдань та бібліотекаря бібліотеки – філії с. Камяне Місюру Лідію Петрівну за перемогу в обласному – огляді – конкурсі сільських бібліотек Рівненської області «Краща сільська бібліотека» у номінації «Промоція читання» та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

Бібліотечні працівники прийняли найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек від начальника відділу культури, молоді і спорту Ярмошко Наталії Федорівни. Вона зазначила, що це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства.

Побажала творчої невичерпної енергії, нових ідей та успіхів, бути необхідними для своїх читачів.

Бажаємо вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра, фінансової підтримки  і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі.

 

                                                        Людмила Дудик.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 301 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 01.10.2020 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов