Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 24.04.2024, 13:09

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 83 84 »

26 листопада 2020 р. на платформі Google Meet відбувся обласний онлайн-захід «Школа бібліотечного лідера», організатори науково-методичний відділ Рівненської ОУНБ.

Програма «Школи бібліотечного лідера» включала питання: «Планування 2021: орієнтири, пріоритети, тренди»; «Основні іміджеві заходи бібліотек в роботі з користувачами-дітьми у 2021 році»; «Від ідеї до плану дії (основні заходи молодіжної бібліотеки на 2021 рік)»; «Обговорення проблемних питань бібліотечної практики у форматі запитання – відповідь»; «Бібліотеки в умовах COVID 19: виклики, адаптація, нові рішення (з досвіду європейських бібліотек)».

Учасниками онлайн-заходу стали понад 80 бібліотечних працівників області, зокрема і працівники центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей, бібліотек-філій системи.

Дякуємо колегам за організацію вебінару, корисну інформацію, методичні поради.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 297 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.11.2020 | Коментарі (0)


26 листопада 2020 року о 10 год. Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека  організувала відеоконференцію із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Етапи запровадження РРО для певних груп підприємців. Як укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування».

Спікери:

Ірина Матвійчук, завідувач сектору пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту ГУ ДПС у Рівненській області.

Тетяна Вакольчук, головний державний інспектор сектору пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту ГУ ДПС у Рівненській області.

Відеоконференція транслювалась в прямому ефірі  на каналі РОУНБ на You Tube.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 187 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.11.2020 | Коментарі (0)


Щорічно з 25 листопада (Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок), до 10 грудня – (Дня прав людини) в Україні проходить соціальна акція «16 днів проти насильства».

У проміжок між цими датами відзначається

•        1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом

•        2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством

•        3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

•        5 грудня – Міжнародний день волонтера

•        9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією

•   10 грудня – Міжнародний день прав людини

Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

У читальній залі книгозбірні впродовж дії акції діє соціально-інформаційна виставка «Скажи насильству СТОП. 16 днів проти насильства».

 

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 220 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.11.2020 | Коментарі (0)


25 листопада 2020 року о 10 год. Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека  організувала вебінар із циклу "Твоє право" на тему "Порядок і умови перерахунку пенсій".

Спікери:

Ососкало Григорій Юрійович - головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної вторинної правової допомоги і Юлія Карповець –  головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з її надавачами.

Спікери розглянули: порядок звернення за перерахунком пенсії та перелік документів; перерахунок пенсій при неповному стажі роботи; перерахунок пенсії військовослужбовцям; підстави для відмови у перерахунку пенсії; порядок оскарження дій, пов’язаних з перерахунком пенсії.

Відеоконференція транслювалась в прямому ефірі  на каналі РОУНБ на You Tube.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 180 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.11.2020 | Коментарі (0)


21 листопада – в нашій державі відзначається День Гідності та Свободи. що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

В читальній залі бібліотеки оформлено тематичну виставку-вшанування  «ЗАБУТТЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ».

Запрошуємо Вас до перегляду книжкової виставки.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 211 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 20.11.2020 | Коментарі (0)


18 листопада 2020 року о 10 год. Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека  організувала відеоконференцію із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Вимоги безпечної експлуатації кисневих балонів, установок, кисневих трубопроводів у закладах охорони здоров’я та інших суб’єктах господарювання».

Спікер - начальник відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки та гірничого нагляду Управління Держпраці у Рівненській області Наталія Токарець. 

Відеоконференція транслювалась в прямому ефірі  на каналі Інтернет-центру РОУНБ на You Tube.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 169 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 19.11.2020 | Коментарі (0)


Друзі-книголюби, наша книгозбірня і цьогоріч долучилась до участі у книжковій премії "Еспресо. Вибір читачів 2020”. Телеканал «Еспресо» три роки поспіль проводить книжкову премію, головною відмінністю якої є те, що переможців визначатимуть читачі в бібліотеках.

Премія проводиться у трьох номінаціях:

1. «Література для дорослих»,

2. «Література для підлітків » (для дітей від 12 до 18 років),

3. «Література для дітей» (для дітей від 5 до 12 років).

Експертне журі книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2020" обрало трійку фіналістів у номінації "Література для дорослих".

Трійка фіналістів книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2020" у номінації "Література для дорослих" наступна:

«Амадока» Андрухович Софія  («Видавництво Старого Лева»)

Понівечений до невпізнаваности в одній із гарячих точок на Сході України, герой роману «Амадока» тільки дивом залишився живим. Це сумнівна втіха, оскільки важкі травми призвели до повної втрати пам’яти: чоловік не пам’ятає ні свого імени, ні звідки походить, не пригадує жодної близької людини, жодного фрагмента свого попереднього життя. Таким його і віднаходить жінка, любов і терпіння якої здатні творити дива: сягати найглибших пластів забуття і спогадів, поєднувати розрізнені клапті понівеченої свідомости, зшивати докупи спільну історію.

Амадока – найбільше в Европі озеро, розташоване на території сучасної України, вперше згадане Геродотом і впродовж кількох століть відтворюване на мапах середньовічними картографами, аж до свого раптового і цілковитого зникнення. Яким чином безслідно випаровуються великі озера, як зникають цілі світи, цілі культури — і що залишається натомість? Чи може існувати зв’язок між єврейською Катастрофою Східної Европи і знищенням української інтеліґенції в часи сталінських репресій? Чи може забуття однієї людини сягати на кілька поколінь під землю? Чи пов’язують нас знаки і шрами понівеченої пам’яти? Чи здатні любов і терпіння дати змогу торкнутися свідомости іншої людини?

 

 

«Планета Полин» Оксана Забужко (Видавничий дім «Комора»)

У цьому томі зібрано найважливіші есеї Оксани Забужко останніх двох десятиліть, присвячені постатям і подіям, які авторка вважає культурно знаковими для сьогоднішньої епохи кризи гуманізму. “Жіночі”, “чоловічі” й “колективні”, всі ці “портрети” об’єднує глибоко особисте переживання авторкою біжучої історії, в яку вона вписує своїх героїв — і цим виявляє в ній, хоч якій на позір катастрофічній, невидимий раніше життєствердний смисл.

 

 

 

 

 

 

Поетична книжка «Список кораблів» Сергій Жадан   (Видавництво «Меридіан Черновіц»)

Шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про по ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 700 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 17.11.2020 | Коментарі (0)


12 листопада в головній книгозбірні району авторка, Ірина Баковецька-Рачковська, презентувала присутнім нову прозову книгу «Торчки, або Грант на контрабанду». Розповіла чим обумовлене написання книги, поділилась передісторією та сюжетом. Ця книга має на меті донести до суспільства важливу проблему – наркотичну залежність сучасної молоді.

Ведучі Тетяна Лобач та Валентина Єремейчук познайомили присутніх з нашою гостею – рівненською письменницею, поеткою, композиторкою, етно-рок-виконавицею, культурною діячкою. З людиною активною, креативною та максимально творчою. Пані Ірина лауреатка багатьох літературних премій: імені Михайла Дубова, Валеріана Поліщука, Уласа Самчука. У 2020 році отримала премію імені Світочів та є інші нагороди.

На заході присутні бібліотекарі, клубні працівники району, член літературного об’єднання «Рокита» Валентина Дідик, яка привітала колегу з її новою повістю, присутні також представники місцевої влади.

Із захватом слухали розповідь авторки про її творчість, планами на майбутнє, це великий внесок у розвиток культури рідного краю. Авторка володіє матеріалом настільки ґрунтовно, що віриш у наявність особистого досвіду.

Відповідала на питання присутніх із зали, які виникали у слухачів. Дуже цікаві відповіді одержали. На закінчення авторка почитала свої етно-вірші, які супроводжувала піснями у своєму виконанні.

Присутні придбали книгу з автографом авторки та робили фотосесію з Іриною Баковецькою-Рачковською.

Валентина Лінкевич.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 18494 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.11.2020 | Коментарі (0)


Щиро вітаємо бібліотечних працівниць системи, Місюру Лідію Петрівну, Бібліотека-філія с.Камяне КЗ Рокитнівська ЦБС з грамотою від Рокитнівської районної державної адміністрації, за багаторічну плідну працю, вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, глибоку повагу до духовної спадщини народу, примноження ролі бібліотек в житті суспільства та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Грамотою від Рокитнівської районної ради  Герасимчук Ганну Миколаївну, Бібліотека-філія с. Біловіж,  за сумлінне виконання посадових обов’язків, вагомий особистий внесок у розвиток аматорської творчості, збереження культурної спадщини  та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Творчого Вам горіння.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 639 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.11.2020 | Коментарі (0)


Усіх любителів чорного гумору, психологічного детективу, соціальної тематики, сучасної прози, несподіваних фіналів запрошуємо на презентацію нової книги талановитої рівненської письменниці, етно-рок-виконавиці, лавреатки літературних премій, культурної діячки, організаторки літературно-мистецьких подій Ірини Баковецької-Рачковської «Торчки, або Ґрант на контрабанду»!

Коли? 12 листопада. 12.00 година.

Де? смт Рокитне, вул. Піонерська, 2а. Рокитнівська центральна районна бібліотека.

Вхід вільний.

Чекаємо на пошановувачів сучасної української літератури.

ПРО НОВИЙ РОМАН:

«Торчки, або Ґрант на контрабанду» (видавництво "САМІТ-КНИГА") Іри Баковецької-Рачковської — історія про іншу соціальну сторону, здавалося б, тихого та спокійного життя в провінції. В північних регіонах Полісся не лише народжують по дев’ятнадцятеро дітей та копають бурштин, але й активно процвітає кругообіг різних наркотичних засобів. А ще сільські громади, організації та підприємці активно подаються на ґранти! Троє місцевих торчків-інтелігентів виграли ґрант мобільності для популяризації ґендерної політики, але поїздка до Білорусі для захисту прав місцевих жіночок в рамках проєкту — тільки привід перевезти сто грамів амфетаміну. В команді проєкту — сам Люцифер, що по-дружньому виручає одного із головних героїв — молодого лікаря Андрія від підозри у дивному вбивстві інших членів команди. Підозрюваних багато — сільський «кришований» наркоділок-барига; Добвеха, який шукає Бога, пиячачи з почаївськими безхатьками; дивакувата дівчина, яка народилася з зеленим волоссям. Але є дехто, хто знає про божевільну справу все!..


Категорія: Архів новин | Переглядів: 285 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.11.2020 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов