Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 15:29

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 83 84 »

Цьогоріч, наша Україна відсвяткувала свій ювілейний 30-й рік народження. До головного свята країни, ювілею Дня Незалежності України, у нашій книгозбірні проводились ряд заходів. Зокрема: оформлена святкова фотозона «Ти у серці моїм –Україно!», виставка-інсталяція «Тобі, Україно, найкращі вітання!»,  де користувачі книгозбірні могли ознайомитись з книгами про історію України, видатних постатей, які її творили, патріотів сучасної України. Також долучитись до привітань нашій молодій Україні, написавши на патріотичних долоньках побажання Україні з нагоди ювілею. Майстер класи «Патріотичні прикраси», патріотичний онлайн фотофлешмоб «#Фото_патріота!».

Всім нашим користувачам щиро вдячні за учать у наших офлайн та онлайн заходах. Ви кращі.

І, вкотре хочеться побажати всім нам та Україні добробуту, миру та процвітання -"Україна - це МИ!".

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 159 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.08.2021 | Коментарі (0)


Друзі запрошуємо Вас до участі у патріотичному фотофлешмобі «#Фото_патріота!».
Умови дуже прості:
З 23 по 31 серпня викладіть на своїй сторінці у фейсбуці патріотичні фото (одне або декілька). Фото у вишиванках вітається.
Обов'язково поставте хештег «#Фото_патріота!».
Підпишіться на сторінку Рокитнівська Центральна Районна Бібліотека (так легше буде відслідкувати ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 269 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.08.2021 | Коментарі (0)


Друзі, запрошуємо вас на МАЙСТЕР КЛАСИ: «Патріотичні прикраси»  (до Дня Незалежності України).

Чекаємо на Вас 24.08. на 12.00 годину біля селищної ради вул. Незалежності,15.

Приходь сам, приведи друга, навчись робити власноруч класні патріотичні прикраси.

Локація для майстер класів включатиме фотозону «Україна це…» та акцію-флешмоб «Тепло моїх долоньок тобі Україно».

ЧЕКАЄМО САМЕ НА ВАС! ВСЕ БУДЕ ПАТРІОТИЧНО-СВЯТКОВО.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 261 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 22.08.2021 | Коментарі (0)


Цьогоріч, наша Україна святкує свій ювілейний 30-й рік народження. В сьогоднішній час, хочеться побажати, як Україні, так і, всім нам, перш за все звичайно МИРНОГО неба над Україною, многая літа нашим воїнам, вічної,світлої пам’яті загиблим.

   Зі святом! З днем Незалежності України! Від усього серця бажаємо Вам, щоб Ваше життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Бадьорості духу, добробуту і щастя кожній родині. А державні атрибути нехай надалі вселяють в серце кожного українця гордість та спонукають на нові подвиги заради своєї Батьківщини.

    З нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України у фойє бібліотеки діє виставка-інсталяція «Тобі, Україно, найкращі вітання!».

 Запрошуємо до перегляду та до привітань нашій молодій Україні.

З ювілеєм тебе Україно, з ювілеєм нашої держави всіх нас українці. Добробуту нам, миру та процвітання.

Запрошуємо і радо чекаємо:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а 

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 231 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 18.08.2021 | Коментарі (0)


Друзі, до головного свята країни, ювілею Дня Незалежності України, у нашій книгозбірні оформлена святкова фотозона «Ти у серці моїм –Україно!».

Патріоти і патріотки запрошуємо Вас до нас на гостину зробити класні патріотичні фото, селфі.

24 серпня фотозона буде розміщена біля селищної ради вул. Незалежності,15, локація для майстер класів «Патріотичні прикраси».

Запрошуємо до святкування.

Запрошуємо і радо чекаємо:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а 

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 235 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 18.08.2021 | Коментарі (0)


Літо неможливо собі уявити без традиційних свят. Одним з таких особливих і улюблених у віруючих визнаний Спас. Згідно з церковним календарем існує три Спаси, які прийнято святкувати в Україні. Кожен з цих днів має свої особливості. У цій статті ми згадаємо старовинні обрядові традиції наших предків.

На абонементі книгозбірні оформлена народознавча викладка «Три Спаса святкуємо, радість всім даруємо» з якою активно ознайомлюються користувачі бібліотеки .

14 серпня — Перший Спас, Маковiя, Медовий, Спас на водi.

Перший, як його ще називають у народі, Медовий або Спас на воді, перейшов у спадок від візантійців. Це свято вперше почали відзначати не раніше 11 ст. Проголосили його в честь винесення частини хреста, на якому був розп’ятий Спаситель, з імператорського палацу до храму Святої Софії.

Назву “Маковей” цей день отримав дещо пізніше, тому що на цю дату також доводиться вшанування семи Великомучеників Маковеїв.

Українці щиро полюбили це свято, в яке прийнято освячувати букети з польових і лісових квітів (чорнобривці, календулу, барвінок, айстри, м’яту, чебрець, соняшники і т.д.), а також головки маків. Квіти і трави завжди сплітали окремим букетом. Його складали в залежності від потреб кожної родини: м’ята оберігає від напастей і приносить щастя; соняшник грав роль сонця, що освітлює і зігріває будинок; дикий мак або мак-видюк розсіював темряву. Такий барвистий оберіг перев’язують червоною стрічкою, а окремо робили букетик з макових головок.

Після освячення мак зберігали біля образів до весни, а потім розсіювали по місту для врожаю. Сушені ж квіти впліталися дівчатам в коси на Благовіщення .

Традиційними стравами на Маковея вважають пісний борщ з грибами і коржиками або «ломанці». Перед вживанням їжі вранці необхідно було обов’язково випити води, оскільки на Перший Спас вона свята.

Попереду на нас чекають ще два Спаси, Яблучний Спас святкується в день Преображення Господнього 19 серпня та Горіховий Спас - 29 серпня. 

Тож, запрошуємо вас до перегляду та читання народознавчої викладки.

Чекаємо на вас вул. Піонерська, 2а.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 197 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 16.08.2021 | Коментарі (0)


На абонементі книгозбірні оформлена народознавча викладка «Три Спаса святкуємо, радість всім даруємо».

Влітку православна церква відзначає три свята присвячених Спасителю нашому Ісусу. У Медовий, Яблучний і Горіховий Спаси люди шанують Ісуса, освячують однойменні продукти і накривають багатий стіл. У цих святах церковні традиції тісно переплелися з народними.

Дата трьох свят незмінна і щорічно відзначається в одні й ті самі дні. Перший Медовий Спас відзначається 14 серпня, Яблучний Спас святкується в день Преображення Господнього 19 серпня, а Горіховий Спас - 29 серпня. 

14 серпня — Перший Спас, Маковiя, Медовий, Спас на водi.

Маковея (Перший Спас, Спас на воді, Медовий спас) — народна назва православного свята Винесення чесних древ Животворящого Хреста Господнього, або Cвято Всемилостивого Спасу та Пресвятої Богородиці, яке відзначають у перший день Успінського посту 14 серпня (1 серпня за старим стилем).

19 серпня – Другий або Яблучний Спас.

Спас (Яблучний Спас) — народне свято у східних слов'ян, відоме з давньоруських часів. За народними прикметами, Яблучний Спас означає настання осені і перетворення природи. Прийнято вважати, що ночі після 6  (19) серпня стають набагато холодніше. До Спаса не дозволяється їсти яблука і страви з яблук. А ось в цей день, навпаки, покладається зривати і освячувати яблука та інші фрукти нового врожаю.

В церковному календарі це свято отримало назву Преображення Господнього. В цей день святять груші, яблука, мед і обжинкові вінки або жмут колосся жита й пшениці.

29 серпняГоріховий Спас також називають Хлібним.

Він приурочений до перенесення нерукотворного образу Господнього в Константинополь.

До цього свята прийнято було завершувати жнива. Наші предки випікали перший хліб із зерна нового врожаю саме в це свято. Його також освячували і їли всією сім'єю. У цей же період починали збір горіхів, які включали в раціон і приготування святкової випічки.

Запрошуємо вас до перегляду та читання. Чекаємо на вас вул. Піонерська, 2а.

Тетяна Лобач.

Оксана Лісовець.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 211 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 13.08.2021 | Коментарі (0)


  Книги завжди допоможуть ✔ цікаво, ✔ корисно, ✔ пізнавально, ✔ фантастично... провести час. Проведи своє дозвілля у бібліотеці. На тебе чекають книги, періодика, до твоїх послуг інтернет-центр, wi-fi зона, майстер-класи, цікаві заходи, віртуальні подорожі та багато іншого.

➡️ Чекаємо на вас вул. Піонерська, 2а.⬅️.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 219 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.08.2021 | Коментарі (0)


11 серпня 2021 року о 10 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему "Податкова амністія – одноразове добровільне декларування".

Спікер відеоконференції - Тетяна Вакольчук, заступник начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Рівненській області.

Організатори: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека.

Відеоконференція транслювалася в прямому ефірі  на каналі Рівненська Обласна Універсальна Наукова Бібліотека на You Tube.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 167 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.08.2021 | Коментарі (0)


Літо – це море сонця, світла, тепла … Це пора радості … Це сонце в небесах … І яскравий блиск в очах …

Літо пора відпусток, відпочинку. І, якому б відпочинку ви не надавали б перевагу, подорожам, відпочинку на морі. А можливо ви надаєте перевагу відпочинку на дачі, на природі, чи просто відпочинку дома, завжди розділити з вами радість літа зможе КНИГА.

Пропонуємо вашій увазі книжкову підбірку, що стане вам у пригоді під час літнього відпочинку, принесе нові знання, емоції, захоплення.  

     Тож відпочивайте корисно і нехай це літо вам принесе море цікавих подій, радість спілкування, безліч позитиву. Гарних літніх вражень!

Книги чекають на вас: вул. Піонерська, 2а.

 

 

Гресь А.

Як пригорнути кактус? Книга для батьків, які хочуть зрозуміти своїх підлітків. — X. : ВГ «Основа», 2019. — 201, [7] с.

Ця книга для тих, у кого вдома є незрозумілий, вередливий, різ­кий, агресивний підліток, який ще вчора був милим, ласкавим, до­брим малюком. І для тих, у кого вдома є замкнений, мовчазний, обра­жений на весь світ підліток, який ще вчора був усмішливим, товарись­ким, відкритим.

Ця книга покликана допомогти мамам і татусям зрозуміти і прий­няти свою «нову» дитину, яка подорослішала. Дбайливі батьки на­вчаться розуміти причини поведінки свого підлітка, не приймати скороспішних рішень, знаходити з дитиною спільну мову, вживати пра­вильні слова. А головне — бачити у своїй дитині хороше, навіть якщо цього зараз не видно.

 

 

Ґільєм Балаґе

Мессі [Текст] / Ґільєм Балаґе ; переклад з англійської Юрія Скавінського. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. — 728 с.

Сьогодні Мессі — володар «Золотого м’яча» і «Золотої бутси», «новий» Марадона, один із найрезультативніших гравців ФК «Барселона» та найкращий гравець сучасності... А починав він як сором’язливий, проте амбіційний хлопець з дефіцитом гормона росту та слаб ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 269 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 10.08.2021 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов