Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 10:43

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 83 84 »

09 грудня 2021 р. на платформі Google Meet відбувся обласний онлайн-захід «Планування – 2022», організатори КЗ «Рівненська обласна  універсальна наукова бібліотека» РОР.

Програма вебінару включала питання: «Зміни у законодавстві щодо організації роботи публічних бібліотек області», тему розкрила Валентина Петрівна Ярощук, канд. іст. наук, засл. прац. культ.,  директор КЗ «Рівненська обласна  універсальна наукова бібліотека» РОР, з темою  «Планування – 2022: основні пріоритети та тренди у роботі публічних бібліотек» виступила Наталія Петрівна Волян, завідуюча науково-методичним відділом КЗ «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» РОР, теми: «Бібліотеки – дітям. Плануємо на 2022 рік» розкрила, Наталія Андріївна Онофрійчук, завідувач науково-методичного відділу КЗ «Рівненська обласна бібліотека для дітей» РОР та «Бібліотека з молоддю. Плануємо 2022 рік разом», Бердич Марія Вікторівна, завідувач відділу маркетингу та методичної роботи КЗ «Рівненська обласна бібліотека для молоді» РОР.

Учасниками онлайн-заходу стали понад 100 бібліотечних працівників області, зокрема і працівники центральної селищної бібліотеки, дитячого відділу бібліотеки, бібліотек-філій системи.

Дякуємо колегам за організацію вебінару, корисну інформацію, методичні поради.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 214 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 10.12.2021 | Коментарі (0)


Друзі з  07 грудня 2021 року у Рокитнівській громаді, і на Рівненщині загалом, запроваджено «жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки. Рокитнівська центральна селищна бібліотека відновлює обслуговування користувачів.

Обслуговування користувачів здійснюватиметься за наявності у відвідувачів одного із документів: жовтий» COVID-сертифікат (чинний 30 днів), «зелений» COVID-сертифікат, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, негативний результат ПЛР (чинний 72 години), сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів).

Згідно «ПРОТОКОЛУ № 26 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рокитнівської селищної ради» від 07 грудня 2021 року.

Просимо Вас при вході в бібліотеку вдягати засоби індивідуального захисту та дотримуватись дистанції.

Дякуємо за розуміння. БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!

Слідкуйте за нами у соцмережах:

Facebook:

https://www.facebook.com/rokytnivskyi.tsrb

Instagram: https://www.instagram.com/rokitnebiblio/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCbFIszDEdrdqWKsklYUGorg

Наш сайт: http://roklibr.at.ua/

Блог "БібліоNEWS": https://rokitne-blog.at.ua/

"Рокитнівщина краєзнавча": http://rokitnekraj.at.ua/  


Категорія: Архів новин | Переглядів: 247 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 03.12.2021 | Коментарі (0)


5 грудня світова громадськість відзначає - Міжнародний день волонтера.  Рішення про це свято було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської - волонтери) - це люди, які присвячують свій вільний час на благо суспільства.

В читальній залі книгозбірні організована тематична викладка «Бути волонтером: добра воля, поклик серця». 

Волонтер — добровільний помічник; людина, яка цілком безоплатно займається громадською діяльністю, працює у сиротинцях, притулках для неповнолітніх, школах-інтернатах, будинках престарілих, допомагає війську тощо. «Волонтер». Це слово міцно ввійшло в наше життя з 2013 року. Волонтер - той, хто добровільно, за покликом серця, віддає свою енергію, час, ресурси і, чесно кажучи, частину свого життя заради допомоги іншим.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 156 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.12.2021 | Коментарі (0)


1 грудня 2021 року о 10 год. у інтернет-центрі бібліотеки відбувся вебінар із циклу "Реформи в державі: роз'яснення фахівця" на тему «Видача посвідчення водія та допуск громадян до керування транспортними засобами: нововведення». 

Організатори: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека  спільно з Регіональним сервісним центром Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ в Рівненській області.

Спікер вебінару: Віктор Залюбовський, заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Рівненській області.

Відеоконференція транслювалася в прямому ефірі  на каналі Рівненська Обласна Універсальна Наукова Бібліотека на You Tube.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 171 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)


Нарахування субсидій для домогосподарств у регіонах з “червоним” рівнем карантинних обмежень здійснюється на збільшені соціальні нормативи.

Діючий порядок призначення житлових субсидій передбачає їх розрахунок на соціальні нормативи. Ці нормативи визначено постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” (зі змінами).

Зокрема, окремі соціальні нормативи становлять:

- для користування послугами з централізованого водопостачання - 2 куб. метри холодної води на одну особу на місяць за наявності послуги з постачання гарячої води та 3,6 куб. метри холодної води на одну особу на місяць за відсутності послуги з постачання гарячої води;

- для користування послугами з постачання гарячої води - 1,6 куб. метра на одну особу на місяць;

- для користування послугами з централізованого водовідведення - 3,6 куб. метра на одну особу на місяць;

- для користування послугами з постачання та розподілу природного газу:

- за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання - 3,3 куб. метра на одну особу на місяць;

- за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 5,4 куб. метра на одну особу на місяць;

- за наявності газової плити та газового водонагрівача - 10,5 куб. метра на одну особу на місяць;

- для користування послугами з постачання та розподілу електричної енергії у житлових приміщеннях (будинках):

- у житлових приміщеннях (будинках), крім тих, що зазначені в абзацах третьому - шостому цього підпункту, - 70 кВт•г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт•г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 190 кВт•г на місяць;

- обладнаних стаціонарними електроплитами, за наявності централізованого постачання гарячої води - 110 кВт•г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 230 кВт•г на місяць;

- обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води - 130 кВт•г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 250 кВт•г на місяць;

- не обладнаних стаціонарними електроплитами, за наявності централізованого постачання холодної води та за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів - 100 кВт•г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт•г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 220 кВт•г на місяць;

- При цьому передбачено, що на період карантину для регіонів із встановленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки розрахунок житлових субсидій проводиться з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, електроенергії та природного газу для приготування їжі і підігріву води незалежно від кількості днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Рокитнівське бюро правової допомоги

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 165 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)


30 листопада 2021 року працівниці центральної селищної бібліотеки прийняли участь у онлайн презентації 36 випуску інформаційного бюлетеня «Інва.net». Онлайн захід організували: Рівненська ОУНБ.

Інформаційний бюлетень «Інва.net» - це видання для людей з інвалідністю виходить 19 років, єдине в Україні, яке готують працівники бібліотеки. На його сторінках діляться своїми думками священнослужителі, дають поради як вберегти здоров’я відомі лікарі Рівненщини, консультують спеціалісти соціального захисту, управління пенсійного фонду. Розповіли історії про те, як подолали свої недуги і стали щасливим чимало людей не лише нашого краю, але з інших областей України. Тут можна почитати оповідання, новели, героями яких є реальні люди, які живуть поруч.

Модератор онлайн заходу: Раїса Щербан.

Вебінар проходив на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet.

Дякуємо спікерам за виступи.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 176 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)


Друзі-книголюби, наша книгозбірня і цьогоріч долучилась до участі у книжковій премії "Еспресо. Вибір читачів 2021”. Телеканал «Еспресо» три роки поспіль проводить книжкову премію, головною відмінністю якої є те, що переможців визначатимуть читачі в бібліотеках.

Премія проводиться у трьох номінаціях:

1. «Література для дорослих»,

2. «Література для підлітків» (для дітей від 12 до 18 років),

3. «Література для дітей» (для дітей від 5 до 12 років).

Експертне журі книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2021" обрало трійку фіналістів у номінації "Література для дорослих".

 

Трійка фіналістів книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2021" у номінації "Література для дорослих" наступна:

«Псалом авіації» Сергій Жадан (видавництво «Meridian Czernowitz»)

Вірші написані впродовж 2020 року. Місце, де вони писалися, лежить на пагорбах. Це означало присутність широкої лінії горизонту й великої кількості повітря. А ще там було багато дерев і птахів, були балки, водойми і рівне, віддалене дихання міста за обрієм. Зміна оптики так чи інакше призводить до зміни письма. Ось про це переважно і книжка: про те, як нас формують ландшафти, як дерева додають нам вертикалі, а озера — глибини, як весняна зелень вчить нас оптимізму, а літні ріки — щедрості. Нехитре знання, що допомагає цінувати кожен почутий зранку голос.

 

 

 

 

 

 

«20 + 1, або Земля мертвих» Павло Вольвач («Видавництво Старого Лева»)

«20+1 або Земля мертвих» — книжка в жанрі кросовер, в якій автор використовує класичні засоби мемуаристики задля вибудови власної біографії як плетива «перехресних стежок» з усіма діаметрально різними людьми.

 

 

 

 

 

 

 

«Радіо Ніч» Юрій Андрухович («Meridian Czernowitz»)

Як і в «реальній ді ... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 400 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 29.11.2021 | Коментарі (0)


День пам’яті жертв Голодоморів проводиться щорічно в четверту суботу листопада, що цього року припадає на 27 число. Запроваджений згідно з указом Президента України Леоніда Кучми у 1998 році. Сучасну назву і дату дня визначив указ Віктора Ющенка в травні 2007 року.

Голодомор 1930-1933 років.

На початку 20 століття Україна пережила три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. Найбільш трагічним з них виявився голод 32-33 років, що був організований радянською владою під час сталінських репресій. Керівництво Радянського Союзу довгий час приховувало факт смерті українців від штучного голоду. Лише після оголошення незалежності України почалося розслідування масштабів Голодомору. За різними оцінками, від 4,5 до 10 мільйонів українців померли під час жахливих подій 1932-1933 років.

У фойє книгозбірні  діє виставка інсталяція «Щоб не згасла пам'ять поколінь», до Дня пам’яті жертв Голодоморів.

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і  життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Чорне вороння зграями ширяло над селами, заціпенілими в тяжкому смертельному сні 1933 року.

О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.

 Тож, із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 284 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.11.2021 | Коментарі (0)


Щорічно з 25 листопада (Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок), до 10 грудня – (Дня прав людини) в Україні проходить соціальна акція «16 днів проти насильства».

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У проміжок між цими датами відзначається:

•        1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом

•        2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством

•        3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

•        5 грудня – Міжнародний день волонтера

•        9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією

•   10 грудня – Міжнародний день прав людини

Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 182 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 25.11.2021 | Коментарі (0)


17 листопада 2021 року День народження Кокотюхи Андрія Анатолійовича (1970), сучасного українського письменника-белетриста.

Андрій Кокотюха — український письменник, якого називають засновником українського готичного детективу. Багаторазовий переможець конкурсу Коронація слова, Вибір видавців Гранд Коронації-2010. Золотий письменник України (2012).

До Дня народження топового українського письменника на абонементі книгозбірні діє книжкова викладка "Сучасний український письменник-белетрист Андрій Кокотюха".

Тетяна Лобач.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 160 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 15.11.2021 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов