Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування
Оцініть наш сайт

Всього відповідей: 2231

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні посилання



Для користувачів
в бібліотеці діє зона Wi-Fi










   



https://twitter.com/rokitnebiblio





Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 14:22

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 83 84 »

До найромантичнішого свята року – Дня Святого Валентина у фойє нашої книгозбірні оформлена фотозона «У полоні КОХАННЯ».

Запрошуємо всіх, у кого серце переповнене від кохання! Всіх хто прагне знайти світле почуття! Всіх закоханих у книгу, зробити незабутні святкові світлини.

Завітайте до бібліотеки та створіть  собі святковий настрій. Романтична атмосфера гарантована.

Кохайте та будьте коханими.

РАДО ЧЕКАЄМО НА ВАС.

Вул, Піонерська, 2 «а».

Оксана Лісовець.

 


Категорія: Архів новин | Переглядів: 305 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.02.2022 | Коментарі (0)


«Де є любов, там є життя», (М. Ганді).

 

Друзі, радо всіх запрошуємо до перегляду романтичної виставки інсталяції  «Любові чарівні сторінки!», що діє у фойє книгозбірні до найромантичнішого свята Дня Святого Валентина.

На книжковій інсталяції ви знайдете романтичні книги класиків української та світової літератури, топові книги сучасних авторів  про найпрекрасніше почуття у цьому світі - Любов.

Також інсталяція вміщує відомі цитати про кохання від українських та світових письменників.

А відвідавши абонемент книгозбірні ви зможете зізнатись у коханні своїй найулюбленішій книзіJ.

РАДО ЧЕКАЄМО НА ВАС.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 284 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 11.02.2022 | Коментарі (0)


10 лютого о 15.00 годині читальна зала книгозбірні перетворилась на справжню романтичну майстерку. Адже саме тут у рамках креатив-майстерні «Biblio-Art майданчик» пройшов майстер клас «Валентинка з ароматом кави».

Кожна з учасниць  МК дуже відповідально та індивідуально підійшла до створення  святкового подарунка. Тож ми впевнені, що оригінальне кавове сердечко порадує найдорожчих вам людей.

Дуже вдячні нашим учасницям за піднесений творчий настрій та позитив, живе спілкування та усмішки. До нових творчих зустрічей.

Оксана Лісовець.

 

Більше фото за посиланням: https://bit.ly/3HKfQZ8


Категорія: Архів новин | Переглядів: 225 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 10.02.2022 | Коментарі (0)


Друзі, запрошуємо вас на святковий майстер клас до Дня Святого Валентина «Валентинка з ароматом кави», у рамках креатив-майстерні «Biblio-Art майданчик».

Романтична майстерка відбудеться 10.02 о 15.00 годині у читальній залі книгозбірні (другий поверх).

Валентинки своїми руками - це найкращий спосіб привітати дорогих вам людей!

Захід відбудеться із дотриманням карантинних вимог тож, візьміть із собою індивідуальні засоби захисту!

Чекаємо на вас: смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 167 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 09.02.2022 | Коментарі (0)


ШАНОВНІ наші користувачі бібліотеки та жителі селища, громади, запрошуємо Вас прийняти участь у щорічній акції «Подаруй бібліотеці книгу!», «Книги з добрих рук».

Нагадуємо, що акція «Подаруй бібліотеці книгу!», «Книги з добрих рук» проводиться щорічно з метою оновлення бібліотечного фонду  нашої книгозбірні.

В кожного книголюба вдома є книги, які вже прочитані, і ці книги можуть принести радість ще багатьом пошановувачам читання, тож, запрошуємо Вас поділитись ними з іншими людьми, які захоплюються читанням та чекають на новинки. Кожен книжковий дар важливий для нас, адже він дає можливість продовжити життя книгам, які будуть знову і знову радувати користувачів!

Робімо добро — і воно повернеться до нас з сторицею, порадуй книголюба хорошою книгою.

ЧЕКАЄМО НА ВАС:

У РОКИТНІВСЬКІЙ ЦСБ

ВУЛ. ПІОНЕРСЬКА, 2 «а».

Тел. для довідок: (03635) 2-19-54


Категорія: Архів новин | Переглядів: 1759 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.02.2022 | Коментарі (0)


31 січня колектив книгозбірні приєднався до вебінару під назвою «Як редагувати Вікіпедію?» та взяли участь у Вікімарафоні 2022.

Спікер заходу Антон Процюкадміністратор української "Вікіпедії", координатор програми "Вікіпедіа Україна" розповів учасникам, як працює команда волонтерів проєкту. Наглосив, що впродовж останнього місяця було написано 3 тисячі 300 статей українською мовою, а всього їх вже є 1 мільйон 135 тисяч.

Начальниця управління культури і туризму облдержадміністрації Любов Романюк закцентувала увагу представників тергромад на важливості пожвавлення наповнення "Вікіпедії" саме інформацією про Рівненську область, її населені пункти, природу, відомих людей, культурну спадщину і туризм.

Після вебінару ми обговорили теми, визначилися з тим, що опишемо відому історичну та сучасну особистість Рокитнівщини. Ними стали: Кузьма Бричка-Черешня, діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни (https://bit.ly/34qfyYE) та Трубілко Микола Леонтійович, лавреат літературної премії імені Михайла Дубова (https://bit.ly/3gcTnba).

Лідія Ражик.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 156 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 02.02.2022 | Коментарі (0)


Стягнення аліментів - одне з найпоширеніших питань серед клієнтів системи БПД.

Пропонуємо інформацію про особливості розмірів та умов стягнення аліментів на дитину у 2022 році.
Аліменти визначаються або в частці від заробітку (доходу) матері, батька дитини, або у твердій грошовій сумі за вибором особи, яка звертається за їх призначенням.
Незалежно від способу стягнення, мінімальний та максимальний розмір аліментів встановлюється законодавством.
Відповідно до ч.2 чт.182 Сімейного кодексу України мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

У 2022 році МІНІМАЛЬНИЙ розмір аліментів на дитину становить:

з 01.01.2022
- до 6 років – 1050 грн;
- від 6 до 18 років - 1309 грн

з 01.07.2022
- до 6 років – 1100,5 грн;
- від 6 до 18 років - 1372 грн

з 01.12.2022
- до 6 років – 1136 грн;
- від 6 до 18 років – 1416,5 грн

У 2022 році МАКСИМАЛЬНИЙ розмір аліментів на дитину становить:
 

з 01.01.2022

- до 6 років – 21 000 грн;
- від 6 до 18 років – 26 180 грн
з 01.07.2022
- до 6 років – 22 010 грн;
- від 6 до 18 років - 27 440 грн
з 01.12.2022
- до 6 років – 22 720 грн;
- від 6 до 18 років – 28 330 грн

ІНДЕКСАЦІЯ розміру аліментів
Якщо розмір аліментів був визначений у твердій грошовій сумі, він підлягає індексації відповідно до закону, якщо платник і одержувач аліментів не домовилися про інше.
Індексація проводиться якщо величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, який встановлюється в розмірі 103 відсотка та нараховується щорічно у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.
Максимальний розмір аліментів разом із сумою індексації не повинен перевищувати 50% грошового доходу платника аліментів.
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за несплату аліментів
Відповідно до ч.9 ст.71 Закону України «Про виконавче провадження» за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, державний виконавець виносить вмотивовані постанови, які діють до погашення заборгованості у повному обсязі:
1) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України;
2) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами;
3) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії;
4) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.
АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
Відповідно до ст.183-1 КУпАП у разі несплати аліментів, яка привела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, застосовується покарання у вигляді суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин.
Повторне протягом року вчинення правопорушення, тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від двохсот сорока до трьохсот шістдесяти годин.
КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
Відповідно до ст.164 Кримінального кодексу України злісне ухилення від сплати аліментів карається громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або арештом на строк до трьох місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
Повторне злісне ухилення від сплати аліментів карається громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до трьох років.
КОНФІСКАЦІЯ ЖИТЛА ЗА БОРГИ
За наявності заборгованості із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці, стягнення може бути звернено на майно боржника. Звернення стягнення на житло можливе лише у разі відсутності в боржника достатніх коштів чи рухомого майна для погашення заборгованості. У такому випадку державним виконавцем може накладатися арешт на житло боржника. Арешт накладається у розмірі суми стягнення з урахуванням виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів та основної винагороди приватного виконавця на все майно боржника або на окремі речі. Після цього арештоване житло може бути реалізоване на електронному аукціоні. Сума, виручена від продажу житла, перераховується на погашення заборгованості зі сплати аліментів та покриття витрат виконавчого провадження.
АЛІМЕНТИ ВІД ДЕРЖАВИ у 2022 році
Тимчасова державна допомога дитині призначається, якщо:
- відомості про одного з батьків (платника аліментів) внесено до Єдиного реєстру боржників у зв’язку з несплатою ним аліментів;
- стосовно одного з батьків здійснюється кримінальне провадження або він перебуває на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, якого визнано в установленому порядку недієздатним, а також перебуває на строковій військовій службі;
- місце проживання(перебування) одного з батьків не встановлено,
- Для призначення допомоги до центру надання адміністративних послуг за місцем проживання того з батьків, хто утримує дитину, подаються:
• заява;
• копія свідоцтва про народження дитини;
• декларація про доходи та майновий стан.
- Допомога призначається кожні 6 місяців. ЇЇ розмір розраховується як різниця між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 189 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 31.01.2022 | Коментарі (0)


29 січня українська громадськість відзначає День пам'яті героїв Крут. Молоді захисники щойно посталої Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.

Cаме в цей день 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.

Бій тривав лише п'ять годин. Історики оцінюють бойові втрати серед більшовиків у 300 людей, серед бійців УНР - у 70-100 загиблих. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на два дні.

Цьогоріч минає 104-та річниця Бою під Крутами. З метою вшанування юних захисників України 26 січня в читальній залі книгозбірні проведена героїчна сторінка «Крути – волі народної дзвін». Під час заходу юних користувачі ознайомили з історичною довідкою пам’ятної дати також присутні переглянули документальний фільм «Крути».

Бій під Крутами. Окрема сторінка української історії, виведена кривавим чорнилом. Героїчний подвиг юнаків, які не мали особливої військової підготовки, які грудьми встали на захист батьківщини не має права бути забутим. Тож, пам’ятаймо про Крути…

Також бібліотекар звернула увагу учасників заходу на тематичні книги з фонду книгозбірні та на виставку вшанування «Крути: подвиг і трагізм», що діє у фойє книгозбірні.

Оксана Лісовець.


Категорія: Архів новин | Переглядів: 198 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.01.2022 | Коментарі (0)


29-го січня - День пам’яті героїв Крут. Цього дня ми щороку вшановуємо пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – Днем національної трагедії.

З метою вшанування пам’яті українських патріотів у фойє книгозбірні оформлено виставку-вшанування «Крути: подвиг і трагізм».

Запрошуємо Вас до перегляду та до читання.

Чекаємо за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а.

Тетяна Лобач.

Довідка: Бій під Кру́тами — бій, що відбувся 16 (29) січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина. Одночасно з ним у Києві розпочалося третє більшовицьке повстання, яке змусило у вирішальний момент розвернути підкріплення, направлене на цей напрямок, на його придушення.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 194 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.01.2022 | Коментарі (0)


«Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…» – про це говориться у Резолюції Генеральної асамблеї ООН № 60/7, яка була прийнята 1 листопада 2005 року. Саме цим документом визначено 27 січня як Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у читальній залі бібліотеки діє книжкова виставка-реквієм  «Трагічні сторінки Голокосту».

Довідка: Голокост позначає систематичне, переслідування і вбивство шести мільйонів євреїв, що його вчинив офіційно та за допомогою державної бюрократії нацистський режим і колабораціоністи. Голокост — слово грецького походження, що означає «всеспалення». Нацисти, які прийшли до влади в Німеччині в січні 1933 року, вважали, що німці належали до «вищої раси», ніж інші народи, і що євреї, котрих вони вважали «меншовартими», були чужинцями та становили загрозу для так званої німецької расової спільноти.

У часи Голокосту німецькі органи влади переслідували й інші етнічні групи через їхню гадану расову та біологічну меншовартість: ромів, людей з інвалідністю та деякі слов’янські народи (поляків, росіян тощо). Інші групи зазнавали переслідувань на політичних, ідеологічних і поведінкових підставах. Серед них були комуністи, соціалісти, Свідки Єгови та гомосексуали.

Джерело: https://bit.ly/3KNhL0Y

Запрошуємо Вас до перегляду виставки-реквієм.

Чекаємо за адресою:

смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а.

Оксана Лісовець.

... Читати далі »


Категорія: Архів новин | Переглядів: 262 | Додав: Ксюша8095 | Дата: 26.01.2022 | Коментарі (0)

Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 | Хостинг від uCoz | Розробка та дизайн: Іван Соколов